‘ESSENS BUSINESS CENTER BV’ BRÜKSEL OFİSİ MUHTEŞEM BİR AÇILIŞ GERÇEKLEŞTİRDİ

Belçika Türk Toplumunun renkli simalarından olan ‘Essens Businness Center Bv’ Sahibi ‘İşadamı ve Siyasetçi Hakan Esen', bir marka olan şirketinin ‘Brüksel ofisinin açılışını’ muhteşem bir törenle gerçekleştirdi.

Belçika Türk Toplumunun renkli simalarından olan ‘Essens Businness Center Bv’ Sahibi ‘İşadamı ve Siyasetçi Hakan Esen', bir marka olan şirketinin ‘Brüksel ofisinin açılışını’ muhteşem bir törenle gerçekleştirdi.

İşadamı Esen, Kasteelstraat 60, 1853 Strombeek-Bever, Grimbergen ‘Essens Businness Center Bv’ adresinde bulunan şirketinde  Belçika başta olmak üzere Avrupa'nın değişik ülkelerinden işadamlarına Yatırım, Finans, Ön Muhasebe ve Şirket Danışmanlık hizmetleri vermekte.

Açılışa Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bilge, Başkan Yardımcısı Bilge'nin Sekreteri Figen Filabernas, Gold Fm’de program yapımcısı  ‘Esen Kalın, STK Temsilcileri ve Belçika’nın değişik bölgelerinde bulunan kalabalık işadamı katıldı.

İşadamı Hakan Esen, kendisi ve çalışmalarıyla ilgili olarak dergimize şu açıklamalarda  bulundu:

“Ben 1975 doğumlu, Belçika'ya işçi olarak gelen Kars'lı bir gurbetçi bir ailenin oğluyum. Lise'yi bitirdikten sonra, Belçika'da Muhasebe, Sigorta ve Kredi üzerin eğitim aldım. İş hayatıma 19 yaşında, Auderghem'de bulunan Aspendos Restaurantı açarak başladım. Daha sonra bu işyerimi devrederek, 1996'dan 2004'e kadar, Araba Kontrol Teknik bölümünde tekniker olarak çalıştım.

2004'ün son aylarında ‹Euro Buisness Center Bv› kurdum. Bu iş yerimde 2012'ye kadar,  Şirket Danışmanlığı, Emlak Alım-satım, Muhasebe ve Avukatlık Danışmanlığı gibi hizmetlerini verdik.

2012 Martında buradaki şirketi devrederek, Lüksemburg'a taşındım. Lüksemburg'da E-SEN SA. isimli bir şirketi satın aldım. Bu şirketimizle, İnşaat Malzemeleri toptancılığı yaptık. Burada Belçika, Fransa, İspanya, İtalya, Polonya ve Romanya gibi Avrupa ülkeleri yanında Çin ve Türkiye'deki fabrikalarla çalıştık. 2019'a kadar bu şirketimizle çalışmalarımızı sürdürdük. 2019'un sonunda Covid-19 salgını krizinin başladığını görüp, bu şirketimizi devrederek, 2020 yılında Belçika'ya döndüm. Brüksel Schaerbeek'de bulunan CPAS/OCMW kurumunda memur olarak işe başladım. Buradan ayrılarak, 2022'de Essens Businness Center Bv'yi kurarak, ticari hayatımıza yeniden başladık.

Yeni şirketimizde Belçika genelindeki  İşletmelere Danışmanlık, Proje ve finans konularında hizmeti vererek, danışmanlık yapmaktayız” dedi.

www.belcikaaydinhaber.com