HZ. FATIMA (S.A)’NIN VİLADETİ VE DÜNYA MÜSLÜMAN KADINLAR GÜNÜ AVRUPA’NIN BAŞKENTİ BRÜKSEL’DE COŞKUYLA KUTLANDI…

Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.a)’nın sevgili kızı, Hz. Ali A.s’ın sevgili eşi, Hasaneynlerin ve Ehlibeyt’in annesi, Cennet hanımlarının hanımefendisi olan Hz. Fatıma (sa)’nın ‘Kutlu Viladeti ve Dünya Müslüman Kadınlar Günü’, Avrupa’nın ve Belçika’nın başkenti Brüksel’de büyük bir coşkuyla kutlandı.

Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.a)’nın sevgili kızı, Hz. Ali A.s’ın sevgili eşi, Hasaneynlerin ve Ehlibeyt’in annesi, Cennet hanımlarının hanımefendisi olan Hz. Fatıma (sa)’nın ‘Kutlu Viladeti ve Dünya Müslüman Kadınlar Günü’, Avrupa’nın ve Belçika’nın başkenti Brüksel’de büyük bir coşkuyla kutlandı.

Her yıl geleneksel olarak, Brüksel Ehlibeyt İnanç ve Kültür Merkezi tarafından organize edilen kutlamaya, T.C. Brüksel Başkonsolosu  Umut Deniz, Belçika Federal Milletvekili ve Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır, Brüksel Milletvekili ve Meclis Başkan Vekili Hasan Koyuncu, Brüksel Milletvekili ve MABRU Müdürü Şevket Temiz, Brüksel Milletvekili İbrahim Dönmez, Schaerbeek Belediye Meclis Üyesi Döne Sönmez, Schaerbeek Belediye Meclis Üyesi Yusuf Yıldız, Şeyh  Ahmet Uruş, Şeyh Hümbet Kuliev, Turkish Lady Dernek Başkanı Derya Aliç, Schaerbeek Belediye Başkan Kabine Temsilcisi Gülcan Bozdağ, BİNDUS Başkanı Hikmet Çakır, Belçika Musiad Temsilcisi Murat Gencay, İşadamı ve Siyasetçi Hakan Esen, STK temsilcileri, İşadamları ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Başarılı sunucu Akademisyen Hüseyin Bağcı ve Kızı Merziye Bağcı’nın başarılı sunumuyla start alan, program Ehlibeyt Camii imamı Şeyh Hümbet Kuliyev’in Kuranı Kerim’den ayetler okuması ve Hz. Fatıma (s.a)’ın şahsiyeti konusundaki detaylı konuşmasıyla start aldı.

Daha sonra, Ehlibeyt İnanç ve Kültür Merkezi Başkanı İsmail Dorbar davetlileri selamlayarak, katılımlarından dolayı teşekkür dileklerinde bulundu.

Sırasıyla Başkonsolos Umut Deniz, Federal Milletvekili Emir Kır, Brüksel Milletvekiller Hasan Koyuncu, İbrahim Dönmez, Meclis Üyeleri Döne Sönmez, Yusuf Yıldız ve BİNDUS Başkanı Hikmet Çakır konuşmalarının ardından Şeyh Ahmet Uruş  Hz. Ali ve Hz. Fatıma’nın evliliği ile ilgili ayet ve hadislerden oluşan kapsamlı bir konuşma yaptı.

Konuşmacılar, böylesi güzel bir programda bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek programı tertip eden ‘Ehlibeyt İnanç ve Kültür Merkezi Başkanı İsmail Dorbar’ın şahsında tüm Ehlibeyt dostlarına tebrik ve teşekkürlerini ifade ettiler.

Ehlibeyt Kültür Merkezi ‘nin sunduğu program da okunan şiirler, makaleler  ilahiler ve tiyatro’da Hz. Fatıma’ya olan sevgi sözcükleri duygulu anların yaşamasına neden oldu. Miniklerin bilgi yarışması ve Hz. Fatıma’nın yaşamını ve ‘Actie’nin çalışmalarını anlatan sinevizyon gösterileri alkışlarla karşılandı.

Coşkulu ve samimi bir ortamda tüm katılımcılar heyecanla ‘Cennet Kadınlarının hanımefendisi ve Ehlibeyt’in annesi viladetin de buluşmanın, birbirlerini tebrik etmenin, heyecanını yaşadılar.

Belçika Aydın Haber olarak, böylesi anlamlı ve güzel bir programda Resmi Kurum temsilcilerini, Siyasetçileri, Sivil toplum Kuruluş Başkanlarını ve kalabalık Ehlibeyt dostunu İslam’ın en büyük Kadınlarından olan Hz. Fatıma (s.a)’ın şahsında buluşturmasından dolayı Brüksel Ehlibeyt İnanç ve Kültür merkezi Başkanı İsmail Dorbar ve yönetim kurulunu tebrik ediyoruz.

www.belcikaaydinhaber.com