SOYKIRIMCI SİYONİST İSRAİL SİVİLLERİ HİZBULLAH İSE MOSSAD›I VURUYOR

İsrail'in hafta başından bu yana yoğun hava bombardımanına sahne olan Lübnan'da 8 Ekim 2023'ten bu yana İsrail saldırılarında 1540 kişinin öldüğü bildirildi. Hizbullah ise Mossad'ın merkezlerini Füzeleriyle yerle bir ediyor.

İsrail'in hafta başından bu yana yoğun hava bombardımanına sahne olan Lübnan'da 8 Ekim 2023'ten bu yana İsrail saldırılarında 1540 kişinin öldüğü bildirildi. Hizbullah ise Mossad'ın merkezlerini Füzeleriyle yerle bir ediyor.

ABD ve Fransa'nın Lübnan'da üç haftalık geçici ateşkes sağlanması girişimine rağmen İsrail savaş uçakları, başkent Beyrut semalarında sonik patlamalara neden olan, ses duvarını aşan uçuşlar yaptı.

Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, güneyde Ayta eş-Şab beldesinde savaş uçaklarının bombalaması sonucu 3 kişinin yaşamını yitirdiği, ülkenin güneyinde yer alan Kana beldesinde düzenlenen saldırılarda da Suriye vatandaşı bir kişinin öldüğü, bir kişinin de yaralandığı ifade edildi.

İsrail ordusunun, Lübnan'ın doğusunda yer alan Baalbek el-Hirmil bölgesine düzenlediği hava saldırılarında ise Suriyeli 23 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin yaralandığı bildirildi.

Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan haberde, İsrail savaş uçaklarının gece Baalbek Hirmil bölgesindeki Yunin beldesinde bir binaya düzenlediği hava saldırılarından sonra arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığı belirtildi.

Yunin beldesinde vurulan binanın, bir akaryakıt istasyonu yakında Suriyeli işçilerce kiraladığı bilgisinin paylaşıldığı haberde, bina enkazından Suriyeli 23 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı ifade edildi.

Enkazdan 8 kişinin yaralı çıkarıldığı aktarılan haberde, yaralıların ise 4'ünün Lübnanlı olduğu kaydedildi.

İsrail'in Lübnan'a saldırılarında bir Fransız vatandaşı hayatını kaybetti

AA'nın diplomatik kaynaklardan edindiği bilgiye göre, İsrail'in Lübnan'a saldırılarında, Sur kentine yakın bir köyde yaşayan 87 yaşındaki Fransız uyruklu kişi hayatını kaybetti.

Diplomatik kaynaklar, Fransız vatandaşının, yaşadığı evin yakınında 23 Eylül'de meydana gelen "güçlü patlamanın" ardından evin çökmesi sonucu öldüğünü belirtti.

Fransız vatandaşının hayatını kaybettiği patlamaya ilişkin detay vermeyen diplomatik kaynaklar, İsrail'in Lübnan'a saldırılarında kaç Fransız vatandaşının öldüğünü "bu aşamada" bilmediklerini aktardı.

İsrail'in 8 Ekim'den beri Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 1540 kişi öldü

İsrail'in hafta başından bu yana yoğun hava bombardımanına sahne olan Lübnan'da 8 Ekim 2023'ten bu yana İsrail saldırılarında 1540 kişinin öldüğü bildirildi.