17. Avusturya Kültür Fuarı Dornbirn şehrinde düzenlendi. Avusturya’ya Göçün 60. Yılı temasıyla düzenlenen fuarda YTB Başkanı Abdullah Eren, beraber yaşama kültürünü ayakta tutan toplumların dünyada kalıcı olacakları mesajını verdi.
17. Avusturya Kültür Fuarı Dornbirn şehrinde düzenlendi. Avusturya’ya Göçün 60. Yılı temasıyla düzenlenen fuarda YTB Başkanı Abdullah Eren, beraber yaşama kültürünü ayakta tutan toplumların dünyada kalıcı olacakları mesajını verdi.
Avusturya İslam Federasyonu (AİF) tarafından bu yıl 17.’si düzenlenen Avusturya Kültür Fuarı, Vorarlberg eyaletinin Dornbirn şehrinde gerçekleşti. Avusturya’ya Göçün 60. Yılı temasıyla düzenlenen ve Türk kültürünü tanıtıcı etkinliklere sahne olan fuarda Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) da yerini aldı. Çok sayıda katılımcının yanı sıra Türk girişimcilerin de bulunduğu fuarda YTB, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza yönelik yürüttüğü çalışmaları tanıtan ve katılımcılara bilgi sunan bir stant açtı.
Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun’un yanı sıra Avusturya’daki Türk toplumunun temsilcilerinin de katıldığı Avusturya Kültür Fuarı’nda YTB Başkanı Abdullah Eren bir konuşma yaptı. YTB’nin yurtdışındaki Türk vatandaşlarına yaptığı hizmetleri anlatan Abdullah Eren, yurtdışındaki en kıymetli varlığımızın sivil toplum kuruluşlarımız olduğunu söyledi. STK’larımızla birlikte Avrupa’daki millet varlığımızın 60. yılına taşındığını belirtilen Abdullah Eren, sözlerine “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, yurtdışında yaşayan her bir vatandaşını Türkiye’de yaşayan her bir vatandaşından ayırt etmeden politikalar yürütüyor.” şeklinde devam etti.
Konuşmasında YTB’nin, yurtdışındaki vatandaşlar için çalıştığını ve onların sesi olduğunu vurgulayan Abdullah Eren, Avrupa’ya göç eden ilk neslimizin gayretleri ne kadar önemliyse, bugünkü 5. neslimizin gayretlerinin de o kadar önemli olduğunu söyledi. Avrupa’ya ilk giden Türk işçilerin namaz kılacak bir cami bulamamaları nedeniyle gurbette geçirdikleri ilk bayram namazını bir kilisede kılmak zorunda kalmalarına atıfta bulunan Eren, “O gün verilen mücadele bir bayram namazı kılmak içindi. Bugünse Avrupa’da sadece camiler değil, okullar, eğitim yuvaları inşa ediliyor ve Türk toplumunun her türlü sorununa Türk STK’ları çözüm bulmaya gayret ediyorlar.”
Dünyanın zor bir döneme girdiğine de değinen YTB Başkanı Abdullah Eren, bu süreçte birbirini daha iyi anlayan ve beraber yaşama kültürünü ayakta tutan toplumların dünyada kalıcı olacağını ve Avrupa’nın geleceğinde Avrupalı Türklerin büyük önem arz ettiğini sözlerine ekledi. 28 Mayıs’ta Viyana’daki Büyükelçiliğimizde de Avusturya’ya Göçün 60. Yılı kapsamında bir etkinliğin düzenleneceğini hatırlatan Eren, “Nice 60. yıllara” dileklerini iletti.
Önceki haberÖzgür Özel: Schengen vizesi sorununa acil çözüm getirmesi gerektiğini ilettik
Sıradaki haberHollanda’daki Türk toplumunun 60 yılı adeta bir başarı hikayesidir