Ustaların ustası, Türk tiyatrosunun yaşayan çınarı Erol Günaydın Binfikir Oyuncuları Tiyatro Grubu´nun konuğ
Ustaların ustası, Türk tiyatrosunun yaşayan çınarı Erol Günaydın Binfikir Oyuncuları Tiyatro Grubu´nun konuğu olarak Brüksel´e geldi.
Havaalanında aylık Binfikir Gazetesi çevresinde yapılanan, "Sanat, Medya ve İletişimde Çeşitlilik Derneği" Binfikir yöneticleri tarafından karşılanan Günaydın´a Binfikir Tiyatro Okulu Müdiresi Neşe Şengezer bir buket çicek vererek sağlık koşullarını zorlayarak amatör tiyatrocuları desteklemek için Brüksel´e kadar gelen Günaydın´a teşekkür etti. Günaydın, Mizah Yazarı Erdinç Utku´nun 8 yaşındaki kızı Sinem ile birlikte yazdığı ve Binfikir Oyuncuları Tiyatro Grubu tarafından sahnelenen "Saint Nicolas, Nasrettin Hoca ve Gülmeyen Kız" adlı müzikli danslı çocuk oyununun onur konuğu olarak 6 Aralık´ta sahnede genç yeteneklere cesaret verecek.
Daha önce Brüksel, Anvers, Charleroi ve Genk´te 5 kez sahnelenen Saint Nicolas, Nasrettin Hoca ve Gülmeyen Kız" oyunu 6 Aralık´ta onur konuğu Erol Günaydın´ın katılımıyla Brüksel´de bir kez daha sahneleniyor.
Ustaların ustası, Türk tiyatrosunun yaşayan çınarı Erol Günaydın Brüksel´de miniklere meddahı anlatacak. 5 Aralık Cumartesi günü ise Belçika´daki Türk kökenli amatör tiyatrocuları Günaydın ile buluşuyor. Düzenlenen işlikte(workshop) Günaydın genç tiyatrocularla özellikle geleneksel tiyatro konusunda deneyimlerini paylaşacak.
Şimdiye kadar Anvers, Brüksel, Charleroi ve Genk´te 5 kez sahnelenen oyunun Brüksel´den sonra yıl sonuna kadar Gent, Liege ve Beringen´de de sanatseverlerle buluşacağı bildirildi.
Saint-Nicolas, Nasrettin Hoca ve Gülmeyen Kız oyununda Anadolu´nun çıkardığı ve çocukların kahramanı olan iki ayrı kişiliğin diyalogları sayesinde çocuklara eğlendirici ve güldürücü bir şekilde iki ayrı din ve kültürden insanın hoşgörü felsefesi anlatılıyor. Ayrıca, farkına bile varmadan ruhunu gündelik yaşamın tüketim çılgınlığına kaptıran, ilgisini, sevgisini ve insana ait her türlü duygusunu maddi değerlerle ifade etmeye başlayan günümüzün yaygın insan tipi de eleştiriliyor.