05

12 DÜNYA DİLİNDE 'ERBAİN'

Dünya Dillerinde 'ERBAİN, İMAM HÜSEYİN'İN 20 MİLYONDAN FAZLA MÜSLÜMANININ İMAMA SEVGİLERİNİ GÖNDERDİĞİ GÜNDÜR.'başlıklı haberimizi Türkçe'nin yanında Azeri Dili, Fransızca, İngilizce, Almanca, Flamanca, Rusca, Çince, Japonca, Arapça, Farsca ve Hinduca yayınladık. Amacımız 'Erbain'in dünya dillerinde gündeme getirmektir.

Detay
05

YEMENLİLER 70 İSRAİL VE ABD KOMANDOSUNU ÖLDÜRDÜ DÜNYA SİYONİST BASINI GİZLEMEYE ÇALIŞTI

Gündem olacak iddia: Ruslar haber verdi, Yemen'e sızan 70 ABD ve İsrail özel kuvvet mensubu öldürüldü! Emekli ABD Albayı Douglas Macgregor, Ensarullah Hareketi'ne karşı Yemen'e sızmaya çalışan özel kuvvetlere ait 70 İsrail ve Amerika askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

Detay
05

BELÇİKALI BANGLADEŞLİLERİN DE DESTEKLEDİĞİ GENÇLERDEN ZAFERLE SONUÇLANAN EYLEM...

Bangladeş’te uzun süreden beri devam eden Öğrencilerin eylemlerinin büyümesi ve onlarca gencin öldürülmesi sonucu Gençlerin Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina Vecid’in resmi konutunu işgal etmesi sonucu, Başbakan Vecid’i acilen helikopterle Bangladeş’i terk ederek, Hindistan’a sığındı.

Detay
05

Bangladeş ordusu ülkede geçiş hükümeti kurulacağını duyurdu

Bangladeş ordusu, Başbakan Şeyh Hasina Vecid'in resmi konutundan ayrılmasının ardından ülkede geçiş hükümeti kurulacağını açıkladı.

Detay
05

Dışişleri Bakanı Fidan: İsrail, ateşkes görüşmelerinin başmüzakerecisi Heniyye'yi kalleşçe bir suikast ile öldürmüştür

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Savaş suçlularının yeri parlamento kürsüsü olamaz, savaş suçlularının oturtulması gereken yer, ancak ve ancak sanık sandalyesi olmalıdır." dedi.

Detay
05

AMERİKA KONGRE ÜYELERİNİN SOYKIRIMCI›YI NETANYAHU›YU ALKIŞLAYARAK SUÇ İŞLEMELERİNİ, AMERİKA HALKI PROTESTO ETTİ.

ABD Kongresinin sembol isimlerinden Sanders ile Pelosi'den Netanyahu'ya sert tepki ABD Kongresinin önemli isimlerinden Senatör Bernie Sanders ile eski Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Kongre'ye hitap eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya sert sözlerle tepki gösterdi.

Detay
05

İsrail Şok'ta. Hamas ve El Fetih, Çin'deki zirvede ulusal birlik hükümeti kurulması üzerine anlaştı

Filistin’de Hamas ve El Fetih arasında ulusal birlik hükümeti kurulması konusunda anlaşma sağlandığı açıklandı. Pekin’de yapılan görüşmelere ilişkin açıklama Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan geldi.

Detay
05

Umman'da Şii camisine saldırı: Altı kişi Şehit oldu...

Başkent Maskat’taki camide Aşura anması yapıldığı sırada yaşanan saldırı sonucu en az altı kişi hayatını kaybetti, 28 kişi yaralandı.

Detay
05

ABD BAŞKAN ADAYI TRUMP'A SİLAHLI SALDIRI

ABD'de, Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, Pensilvanya'da düzenlediği seçim mitingi sırasında kürsüde konuşurken, silah sesine benzer patlamalar sonucunda sağ kulağından yaralandı.

Detay
05

Kazakistan'da, "ŞİÖ 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi" başladı

Kazakistan'ın başkenti Astana'da "Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) 24. Devlet Başkanları Zirvesi" başladı.

Detay
05

Dünya genelinde orman yangınları etkili oluyor

Ruidoso yakınlarında birleşen iki yangın, bölgede 7 bin 800 kişinin evlerini terk etmesine yol açtı.

Detay
05

BMGK'de Biden'ın açıkladığı Gazze için ateşkes teklifine destek talep edilen karar tasarısı kabul edildi

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK), ABD Başkanı Joe Biden'ın açıkladığı ve ilk aşamasında Gazze’de hemen ateşkes öngören 3 aşamalı teklife destek talep edilen karar tasarısı kabul edildi.

Detay
05

1 MAYIS EMEKÇİ İŞÇİ BAYRAMI KUTLU OLSUN

1 Mayıs İşçi Bayramı nedir, nasıl başladı? 1 Mayıs ilk ne zaman kutlandı? İşte 1 Mayıs İşçi Bayramı tarihçesi Tüm dünyada milyonlarca insanın her 1 Mayıs'ta tek yürek olarak kutladığı 1 Mayıs İşçi Bayramı bu yıl da merakla bekleniyor. Koronavirüs salgını nedeniyle evlerde geçirilecek 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın nasıl başladığı, ilk ne zaman kutlandığı ve hakkındaki tüm bilgileri bir araya getirdik...

Detay
05

ABD Filistin'in BM'ye tam üyeliğini veto etti

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK), Filistin'in BM'ye tam üyeliği için sunulan karar tasarısı ABD'nin vetosuyla reddedildi. Cezayir tarafından sunulan tasarı, 15 üyeli BMGK'de 12 "evet" ve 2 "çekimser" oy almasına rağmen, ABD'nin "hayır" oyu nedeniyle kabul edilemedi.

Detay
05

'8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ' KUTLU OLSUN

26 - 27 Ağustos 1910'da Danimarka'nın Kopenhag kentinde toplanan 2'nci Enternasyonal'e bağlı Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı'nda Almanya Sosyal Demokrat Partisi delegeleri Clara Zetkin, Kate Duncker'in her yıl 'Kadınlar Günü' düzenlenmesi yönündeki önerisi kabul edildi.

Detay