05

Başkonsolos Onur Sevim'in Göreve Başlaması Vesilesiyle Yayımladığı Mesajıni sizlerle paylaşıyoruz

T.C. Brüksel Önceki Başkonsolosumuz Umut Deniz'in görev süresinin dolması ve Ankara merkeze gitmesi ardından Brüksel başkonsolosluğuna yeni atanan Başkonsolos Onur Sevim'in '15 Eylül 2024' günü göreve başlaması vesilesiyle, yayımladığı Mesajını sizlerle paylaşıyoruz

Detay
05

DUAYEN SİYASETÇİ SAİT KÖSE : “SCHAERBEEK-EVERE VE SAİNT JOSSE İÇİN ‘TEK PARK KART UYGULAMASI’ OLMALI

Partiler bir taraftan adaylarını Lansmanlarıyla tanıtırken, diğer taraftan da vatandaşlara yönelik vaad ve projelerini de deklare etmeye başladılar. Bu anlamda, ‘Schaerbeek 1030 Ensemble’ listesinde yer alan Türk kökenli adaylar, Belçika Türk Basın mensuparıyla buluşarak, kendilerini tanıtıp, seçildikleri takdirde, yapacakları hizmet ve projelerini basın mensuplarıyla paylaştılar.

Detay
05

DUAYEN SİYASETÇİ SAİT KÖSE : “SCHAERBEEK-EVERE VE SAİNT JOSSE İÇİN ‘TEK PARK KART UYGULAMASI’ OLMALI

Detay
05

LB SAINT JOSSE LİSTE BAŞI EMİR KIR: 'SAINT JOSSE HİZMETLERİMİZLE ADETA ÇİÇEK AÇIYOR''

13 Ekim 2024 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlere tekrar Saint Josse'den aday olan Başkan Emir Kır, 1Başkanlık listesini tecrübeli adaylardan oluşturduklarını ifade ederek, Kaliteli hizmetler, kültürler ve güllerle donattığınız şirin Saint Josse'yi halkımızın desteği ve takdiriyle önümüzdeki sezonda, ilkleri yapan ve kendinden söz ettiren bir Sain Josse olarak tarihe not düşeceğiz.

Detay
05

1030 ENSEMBLE LİSTESİ 19. SIRA ADAYI İŞADAMI SELİM KOÇAK : “SCARBEEKLİLERE HİZMET İÇİN ADAY OLDUM”

Bu anlamda Schaerbeek Belediyesi için de tüm parti ve guruplar listelerini tamamlamak üzereler. Schaerbeek'de bir önceki yönetimlerde Başkan Yardımcılığı yapan Sait Köse'nin de yer aldığı, '1030 Ensemble (Beraber)' listesi'nin 19. sıra adayı İşadamı Selim Koçak, kendisi, adaylığı ve seçildiğinde yapacakları hizmetler hakkında görüşlerini 'Belçika Aydın Haber' dergimize değerlendirdi

Detay
05

SCHAERBEEK PS LİSTESİNDE YER ALAN ADAYLAR ‘DEĞİŞİM KAÇINILMAZ’ DİYEREK KENDİLERİNİ TANITTILAR…

Belçika genelinde 13 Ekim 2024’de yapılacak olan yerel seçimler için listeler Seçim kuruluna teslim edildi. Schaerbeek PS Listesinde yer alan tüm adaylar Kampanya Lasmanı çerçevesinde birlikte görüntü sergilediler.

Detay
05

PS SCHAERBEEK LİSTESİ 4. SIRA ADAYI DÖNE SÖNMEZ: "SCHAERBEEK'TE DEĞİŞİMİ HEP BİRLİKTE SAĞLAYABİLİRİZ.

Değerli okurlarımız, 13 Ekim 2024'de yapılacak olan Yerel seçimlere aday olup, dergimize çalışma ve projeleri hakkında açıklamalarda bulunan adayları sırasıyla, tanıtmaya devam ediyoruz.

Detay
05

NAMUR'DA 'LES ENGAGES' LİSTESİ 33. SIRA ADAYI BERKAN SEVİMLER: “ SESİM, SESİNİZ OLSUN ”

13 Ekim'de yapılacak olan yerel seçimlerde, Les Engagés parti Namur Listesinden 33. sırada adayı olan Namur'un sevilen yüzü ve Namur Türk Toplumu'nun başarılı işadamı, 'Berkan Sevimler', “Namur'da toplumumuzun sesi olmak ve sorunlarına çözümler aramak için aday oldum” dedi.

Detay
05

Belçika'da süpermarketlere ATM konulması gündemde

Belçika’da hükümet görüşmeleri devam ederken masaya, vatandaşlara kolaylık sağlayacak bir tasarı geldi. Süpermarketlere ATM yerleştirilebilir.

Detay
05

EFSANE BAŞKAN SCHAERBEEK'E DÖNÜYOR...

Tüm partiler ve gruplar listelerini oluşturarak, adaylarını kamuoyu ile paylaşmaya başladı. İçlerinde Türk kökenli yeni ve sürpriz adayların yer aldığı listelerin 15 Eylül'e kadar içeriye verilmesi gerekiyor. Bu anlamda Schaerbeek'de de siyasi parti ve adaylar hummalı bir çalışma yürütmekteler. Schaerbeek'in en sürpriz adaylarından birisi de önceki dönemlerde Schaerbeek belediye Başkan ve yardımcılığı yapan Sait Köse oldu.

Detay
05

Belçika’da 5 Katolik okulunda başörtüsü serbest bırakıldı

Belçika’nın Flaman bölgesinde yer alan Leuven’deki beş Katolik okulunda öğrenciler ve öğretmenlere başörtüsü serbestliği verildi.

Detay
05

T.C. Anvers Başkonsolosu Sayın Batu Kesmen’in Veda Mesajını sizlerle paylaşıyoruz.

Merhabalar, T.C. Anvers Başkonsolosu olarak onurla yerine getirmeye çalıştığım dört yıllık görevim sona ermiş bulunuyor. Bu veda mesajını okuduğunuzda Belçika’dan ayrılmış olacağım. Geride bıraktığımız dört yıllık süre zarfında sizleri tanımak çok güzeldi.

Detay
05

BRÜKSEL BAŞKONSOLOSU UMUT DENİZ’İN VEDA MESAJI

T.C. Brüksel Başkonsolosu Sayın Umut Deniz'in veda konuşmasını sizlerle paylaşıyoruz.

Detay
05

Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı Hakkında

T.C. BRÜKSEL BÜYÜKELÇİLİĞİ Eğitim Müşavirliği Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarında öğrenim görmek isteyen öğrencilere yönelik Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS/2), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) 27 Ekim 2024 tarihinde yapılacaktır.

Detay
05

AZERBAYCANLI GURBETCİ 'İŞADAMI ROVŞAN JAFAR' KURTARILAN KARABAĞ'DA DUYGULU ANLAR YAŞADI.

Aslen 'Azerbaycanlı olan, Avrupa ve Belçika'nın Başkenti Brüksel'de ticaret yapan İşadamı 'Rovşan Jafar, iznini geçirmek için Azerbaycan'a gitti. Vatanındayken en büyük hasret ve arzusunu gerçekleştirmek için, Bakü Sebail Polis Teşkilatında görevli arkadaşı Ali İsmayılov ile birlikte, Karabağ ve özgürleşen Ağdam, Xocalı, Xankendi, Shusha ve Laçin şehirlerini, ziyaret ederek, sevinç gözyaşları içinde, duygulu anlar

Detay