NAMUR'DA 'LES ENGAGES' LİSTESİ 33. SIRA ADAYI BERKAN SEVİMLER: “ SESİM, SESİNİZ OLSUN ”

13 Ekim'de yapılacak olan yerel seçimlerde, Les Engagés parti Namur Listesinden 33. sırada adayı olan Namur'un sevilen yüzü ve Namur Türk Toplumu'nun başarılı işadamı, 'Berkan Sevimler', “Namur'da toplumumuzun sesi olmak ve sorunlarına çözümler aramak için aday oldum” dedi.

Bilindiği gibi, '13 Ekim 2024 Pazar günü' Belçika genelinde 6 yıllık yönetim süreci için seçimler yapılacaktır. Bu seçimlere Belçika'nın genelinden 300'e yakın Türk kökenli adaylar da seçilme haklarını kullanmak için, çeşitli parti ve başkanlık listelerinde yer alarak, demokratik mücadele kulvarında koşmaya hazırlanıyorlar.

13 Ekim'de yapılacak olan yerel seçimlerde, Les Engagés parti Namur Listesinden 33. sırada adayı olan Namur'un sevilen yüzü ve Namur Türk Toplumu'nun başarılı işadamı, 'Berkan Sevimler', “Namur'da toplumumuzun sesi olmak ve sorunlarına çözümler aramak için aday oldum” dedi. 

'Les Engagés Partisi ve Namur'un sevilen Belediye Başkanı Maxime Prévot'un teklifi ve Namur halkının teşvikiyle aday olan 'Berkan Sevimler'in adaylığının deklare edilmesi, Namur'da Türk toplumu başta olmak üzere, tüm toplumlar tarafından takdir ve sevinçle karşılandı.

Genç dinamik ve başarılı bir İşadamı olan Sevimler, kendisi ve halkın takdiriyle seçildiğinde yapacağı çalışmalar hakkında dergimize şu açıklamalarda bulundu:

“Öncelikle bana bu fırsatı verdiğiniz için sizlere teşekkür ederek, sözlerime başlamak istiyorum. Ben, 1981 Edirne doğumlu olup, Türkiye'de  Yüksekokul Makine Mühendis okuyarak, mezun oldum. 
2002 yılında evlilik kanalıyla Belçika'ya geldim. Liege'de kalıp, bir  Market'te bir müddet çalıştım. Daha sonra Namur'a yerleştim. Burada, 2006 Mayıs ayından beri, 'Sevimler Market' adlı işyerimizin işletmeciliğin yapmaktayım. 

Aldığım kararlarda, bana her zaman yardımcı olan 'Zübeyde Sevimler' ile evli olup, iki kız, bir erkek çocuk babasıyım. 

BERKAN SEVİMLER: « TERCİH SİZDEN, HİZMET BİZDEN »

Siyasete atılmama öncelikle vesile olan, 'Les Engagés Partisi ve Namur'un sevilen Belediye Başkanı Maxime Prévot ve Namur Halkına teşekkür ederek başlamak istiyorum, onların bana olan güven ve takdirleri beni çok motive etti. Bu partiyi neden tercih ettiğime gelince de?, Belediye Başkanımızın hem Parti'nin hem de belediye Başkanı olması beni bu partide olmaya teşvik etti. 
Başkan'ın genç oluşu, çalışkanlığı en önemlisi de hiç bir ayrım gözetmeksizin tüm halka hizmeti ve yaklaşımını her zaman takdir ediyordum. 

Başkan Prévot, Namur Belediyesi önündeki direklere büyük Türk Bayrakları astırarak, bir hafta belediye önünde bayrakların dalgalanmasını sağlamıştır.

Yine Belediye önünde toplanan davetlilerle,  Türkiye Cumhuriyeti'mizin Kuruluşu'nun 100. yıl etkinliklerinde, T.C. Brüksel Başkonsolosumuz Umut Deniz'in de katılımıyla, gerçekleştirilen kutlama da birlik ve beraberlik mesajları verilmiş ve  Namur halkıyla Bayram kutlamalarımı gerçekleştirilmişti. 

Verilen mesajlarda Belçika ve Türkiye›nin dostane ikili ilişkilerine ve halklarının kaynaşması ve dayanışması vurgular yapılmıştı

Zaten çeşitli alanlarda halkımıza hizmet vermekteydim. Ancak Yıllardan beri Namur Belediyesinde Namur Türk toplumunu temsil eden herhangi bir yöneticimiz yoktu. Bu ise, vatandaşlarımızın talep ve isteklerinin belediye yönetimine ulaştırılamamasına vesile oluyordu. 

Yıllardan beri başarılı bir şekilde belediyemizi yöneten Sayın Başkan Maxime Prévot'un, teklifi ve Namur halkının teşvikiyle bu yıl 'Les Engagés Parti' Namur Listesinden 33. sıradan adayı olarak, halkımızın demokratik tercih ve oylarıyla seçilerek, Belediyemizde, halkımıza en iyi hizmetleri sunmak istiyorum. Amacım, başta Türk toplumu olmak üzere, Namur şehrimizde yaşayan tüm insanların sorunlarının çözülmesi ve isteklerinin yerine getirilmesi konusunda belediyeyle olan ilişkilerinde bir köprü görevi üstlenmektir.

Halkımız, partimizi ve beni tercih ederek, Namur Belediye Yönetiminde  görevlendirirse, en iyi hizmetleri tüm Namur halkına vereceğimizi, yönetimde her zaman onların sözcüsü ve gözcüsü olarak, çalışmalar yapacağımı ifade etmek isterim. 

Namur'un multi kültürel yapısında her zaman barış ve kardeşlikten yana olan halkımızı en iyi bir şekilde temsil edebileceğimin sözünü tüm Namur halkına vermek istiyorum. Tercih sizden, hizmet bizden'.

Özellikle yarınlarımız olan genç nüfusumuzu gerek sportif, gerekse kültürel içerikli aktivitelerde, daha Aktif bir Türk Gençliği oluşması konusunda, elimden gelen gayreti göstermek istiyorum.
Sorunların tespiti, giderilmesi ve iyileştirilmesi noktasında tecrübeli Sayın Maxime Prévot Başkanımızla birlikte, daha güzel çalışmalara imza atacağımızı umuyor şimdiden bize destek olan tüm halkımıza teşekkür ediyorum.

Bu vesileyle Namur için demokratik mücadelede yer alan tüm aday arkadaşlara başarılar diliyorum” dedi.

www.belcikaaydinhaber.com