SENATÖR HASAN KOYUNCU 13 EKİM›DE YAPILACAK BELEDİYE SEÇİMLERİNDE SCHAERBEEK BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN YARIŞACAK...

13 Ekim 2024'de yapılacak yerel seçimlerde aday olan ve seçime katılacak olan adayların dergimizde yer alarak, kendilerini, partilerini ve programlarını anlattığı tüm adayları sırasıyla buradan ve sosyal medya hesaplarımızdan onbinlerle paylaşacağız.

13 Ekim 2024'de yapılacak yerel seçimlerde aday olan ve seçime katılacak olan adayların dergimizde yer alarak, kendilerini, partilerini ve programlarını anlattığı tüm adayları sırasıyla buradan ve sosyal medya hesaplarımızdan onbinlerle paylaşacağız.

Belçika Türk toplumunda yetişmiş genç siyasetçiler başarılarına başarı katmaya devam ediyorlar. Belçika'ya 1964' yıllarında gelen Türk Toplumu'nun bugünkü 3. Ve 4. Nesli her alanda olduğu gibi, siyasi alanda da başarılarını taçlandırmaya devam etmekteler.

Başarılı çalışmalarıyla ilk rol modellerden olan Sosyalist Parti'de siyaset yapan Hasan Koyunu genç yaşta başladığı siyasi serüvenini her geçen gün farklı alanda sürdürmeye devam ediyor. Belediye Meclis Üyeliğinden, Brüksel Milletvekilliğine, Brüksel Milletvekilliğinden ilk Türk olarak, Brüksel Parlamento Başkan Vekilliğine, Başkan vekilliğinden, Brüksel'den ilk Türk olarak Senatörlüğe yükselen Koyuncu, 13 Ekim 2024'de yapılacak Belediye Başkanlığı seçimine de katılarak, Schaerbeek Belediye Başkanlık yarışına katılacağını belirtti.
İlkleri gerçekleştirerek, genç siyasetçilere rol model olmaya devam eden Senatör Koyuncu, kendisi ve çalışmaları hakkında 'Belçika Aydın Haber' dergisini ziyaret ederek, genel Yayın Yönetmeni Celil Gündoğdu'ya bilgiler aktardı.

Koyuncu: “Ben Hasan Koyuncu, 1981 Belçika'da doğumluyum. Benim aslen Afyon/ Emirdağ'lı olan rahmetli Dedem, 1965 yılında Karacalar Köyünden buraya geliyor. Ben 3. Nesilim, benim çocukların 4. Nesil'dendir.İlk orta eğitimimi tamamlayıp, İktisat üzerine tahsilimi devam ettirdim.  Türkçe, Fransızca, Flamanca ve Yeteri kadar İngilizce de konuşabilmekteyim. Evli ve 2 çocuk babasıyım.

Siyasi serüvenime gelince, Benim siyasete merakım Lise yıllarından beri vardı. Ben Biyografiler yapardım. İlk Biyografimde ise,  Fransa Devlet Başkanı François Mitterrand'ın Biyografisini yapmıştım. O zamanlar- 14-15 yaşlarındaydım. Lise yıllarında hem siyasete, hem de ticarete merakım vardı. Şirketimi 22 yaşında kuruyorum, ticarete atılıyorum. Halen devam eden şirketim var. 
2010 yılında, 29-30 yaşlarımda 'Sosyalist Parti'nin Gençlik Kollarına girdim. PS Gençlik Kollarıyla beraber, PS 'Merkez Yönetim Kurulu' üyesiyim aynı zamanda. Parti beni 2012 yıllarında 'Schaerbeek Belediye Meclis Üyeliği'ne aday gösterdi. O seçimde 1652 oy alıyorum. Brüksel'de gençler arasında en fazla oyu ben alıyorum. Bu oyu aldığımda Belçika'daki gazeteler 'Bu Hasan Koyuncu'da Kim?' diye. Manşetler atmışlardı.

Akabinde 2014 yılında, mensubu olduğum Sosyalist Parti Beni Genel Seçimlerde parti listesinin 36. sırasından Brüksel Parlamentosu Milletvekilliğine aday gösterdi. 33 yaşındaydım aday olduğumda. Seçimde 4407 oyla Milletvekili olarak seçildim. Yine gazeteler manşet atıyor 'Kim bu Hasan Koyuncu?' diye. Aldığım bu oyla bir çok Milletvekilini geçerek, seçiliyorum.

Daha sonra, 2018'de Belediye Seçimleri yapılıyordu. Parti yine burada 5. Sırada beni aday gösterdi, o yılda o seçimde, 2581 oy aldım. Belediye Başkanı Bernard Clerfayt'tan sonra en ikinci skoru ben yapıyorum tüm Schaerbek'te. O kadar oy yapmamıza rağmen, muhalefette kaldık. 

2019'da tekrar Genel Seçimlere katıldım. O Seçimde'de Brüksel genelinden 6368 oy alarak, partinin dördüncü en çok oy alan skorunu yapıyorum. Bu başarıdan sonra Parti beni Brüksel Parlamentosu Başkan Vekilliğine getiriyor. Bu arada Başkan Vekili olarak, Meclisi yönetme görevlerinde de bulundum.

Partimiz, PS Şubat 2024'de yapılan seçimde 'PS'nin Schaerbeek Belediye Başkanı Adayı Hasan Koyuncu'dur diye deklare etti. Yapılan seçimde oy çokluğuyla Ben Başkanlığa, Liste ikinciliğine ise, PS İlçe Başkanı ve Brüksel Hükümeti Başbakan Danışmanı Justine Harzè seçilmiş oldu. 

Ben şimdi 13 Ekim 2024'de yapılacak Belediye Seçimlerinde Schaerbeek Belediye Başkanlığı için PS olarak, güçlü bir ekiple, 'Değişim Zamanı' sloganıyla,  yarışmaya hazırlanıyorum. Vatandaşlarımızdan  'İyi bir yönetim için' destek talep edeceğiz.

2024 yılında da yapılan Genel Seçimlerde Sosyalist Parti listemizin 9. sırasında yarışarak beşincilik skorumu yaparak, tekrar Milletvekilliğine seçildim. 

Seçim akşamı partimiz Belçika'da hizmet verecek olan 60 Senatör içinde Partimiz kotasından beni tercih ederek Senato'ya gönderdi. Ben hem Milletvekili, hem de Senatör olarak hizmetime devam etmekteyim. 
İnşallah Vatandaşlarımızın takdiriyle,  13 Ekim 2024 tarihinde yapılacak seçimlerde Aday olduğum Schaerbeek'de de Belediye Başkanlık seçimini de kazanarak Schaerbeek'in İlk Türk Kökenli Başkanı olarak seçilirim. Destek ve takdir elbette, 'Değişim isteyen, kaliteli hizmeti hak eden tüm Schaerbeeklilerindir.

Şayet Schaerbeekliler takdir eder de Schaerbeek Belediyesini bize emanet ettiklerinde bizim önceliğimiz yıllardan beri çeşitli sorunlardan şikayetçi olan Schaerbeeklilerle sorunları tesbit edip ve çözümler konusunda, istişarelerle göreve başlayacağız. 

Yapacağımız her yenilik ve değişimi konunun uzmanları ve halkın düşüncelerinin katılımıyla gerçekleştireceğiz. Kendi başımıza 'biz yaptık, siz kabul edin' gibi dayatmacı plan ve projeler yapmayacağız. Hedefimiz tüm Schaerbeeklilerin mutlu olacağı, mahallesinde güvenli ve rahat yaşayabileceği çalışmalar, önceliklerimizden olacaktır.

Şuanda Trafiği allak bullak eden rastgele sokak ve yolların kapanması, park yerlerinin ortadan kaldırılması veya daraltılması insanların en büyük rahatsızlık duyduğu yanlış uygulamalardır. 

Schaerbeek Başkan Adayı  Hasan Koyuncu:  “ Güçlü bir ekip, Sorunlara çözüm plan ve projelerimizlehizmete hazırız ”

Bunların acil çözümü önceliğimiz olacaktır. Sokakları caddeleri dizayn ederken hiçbir vatandaşın görüşü alınmadan, agresif dayatma anlayışla bu çalışmaları yapınca vatandaşlar bir sokaktan diğer bir sokağa geçebilmek için en az 2 kilometre yapmaktalar. Buda hem yakıt tüketimini hem zamanı etkilemekte.

Ayrıca, diğer konulara gelince Güvenlik başka bir sorun gerekli tedbirler alınamıyor.  Kuzey Gar ve Brabant bölgesi son derece güvensiz bir ortam oluşturmakta. Buralardan kadın ve çocuklar hatta diğer vatandaşlar geçerken son derece tedirgin olmaktalar. Burayı mekan edinen esrar ve uyuşturucu kullanan, hırsızlık yapan sabıkalı kişilerin bulunması güvenlik zaaifiyeti oluşturmakta. İktidara geldiğimizde bu konuda önleyici tedbirleri acilen alarak, Polislere daha çok yetki vererek, oraları güvenli bir ortama dönüştüreceğiz.

Vergi, Ev sorunu, Pazar, Temizlik, Park, Güvenlik, Eğitim, Gençlik, Spor, Kadın ve Çocuk, Kültür, İnanç ve tüm sosyal sorunlar için her türlü çalışma proje ve planımız hazır, tecrübeli ve  konunun uzmanı ekiplerle yaşanabilir bir Schaerbeek için yola çıkıyoruz.

Vergi konusunda  özellikle Schaerbeek belediyesi Ev Vergisinde Belçika'da en fazla Ev vergisi alan belediye olarak bilinmekte. Biz iktidara gelirsek masaya koyacağımız ilk icraat 'Ev vergisi' konusu olacak. Olası koalisyon iktidar ortaklarımızla 6 sene bu ev vergisine dokunmayacağız 'artış anlamında' gündeme getirmeyeceğiz” diyeceğiz. Aşırı harcamaları kısıtlayarak israf amaçlı çalışmaları durdurarak bütçeyi denkleştireceğiz.

Defi ve Ecolo Partileri bu Belediye'yi 18 yıldan beri idare etmelerine rağmen vatandaşların sorun olarak gördükleri hiçbir şeyi halledemedikleri gibi, sorunlar her geçen gün büyüyerek devam etmekte. 

Ne yazık ki, biz 18 yıldan beri Muhalefetteyiz. 18 yıldan beri sorunları çözemeyen bu yönetimin değiştirilerek, Muhalefette olan bizleri artık Schaerbeeklilerin iktidara taşımalarını onlar için istiyoruz.

Schaerbeek'de yeni bir enerji ve değişim şart oldu. Bu değişimi gerçekleştirmek için ve var olan sorunların merkezi hükümetle konsensüs içerisinde bir an evvel çözmek için adayız.

Schaerbeeklilerin bizlere destek olmasını, seçildiğimiz takdirde güçlü ekibimiz ve parti yerel politikalarımızı hayata geçirerek huzurlu ve sorunsuz bir Belediyecilik için tüm proje ve çalışmalarımız hazır.

Takdir Schaerbeeklilerden, çözümler ise, bizden olacak. Bizleri tercih eden oylarınızla Schaerbeek rahata kavuşacak. Tüm Schaerbeekli vatandaşların demokratik tercihlerini hizmetten yana olacak olan bizlere desteğini bekliyor, şimdiden herkese Listemizde yer alan tüm arkadaşlarımız adına teşekkür ediyoruz» dedi.