DİPLOMASİMİZİN GÜLER YÜZLÜ BAŞKONSOLOSLARI UMUT DENİZ VE BATU KESMEN UĞURLAR OLSUN /Celil GÜNDOĞDU

2020 yılında Brüksel ve Anvers’de Başkonsolosluk görevlerine başlayan, değerli diplomatlarımızdan Brüksel Başkonsolosumuz Sayın Umut Deniz ve Anvers Başkonsolosumuz Sayın Batu Kesmen’in 4 yıllık görev süreleri, göz açıp kapanıncaya kadar bitti.

2020 yılında  Brüksel ve Anvers’de Başkonsolosluk görevlerine başlayan, değerli diplomatlarımızdan Brüksel Başkonsolosumuz Sayın Umut Deniz ve Anvers Başkonsolosumuz Sayın Batu Kesmen’in 4 yıllık görev süreleri, göz açıp kapanıncaya kadar bitti.

Bugünden itibaren Ankara merkeze dönen Sayın Başkonsoloslarımıza, yeni görevlerinde başarılar diliyoruz. İnşallah ileri ki yıllarda, Büyükelçi olarak da kendilerini aramızda görmekten mutlu olacağız.

Ben, her iki değerli Başkonsolosumu manevi anlamda ikizler olarak görüyordum. Onları her gördüğümde Hz. Ali (as)‘ın “İnsanlar iki kutuplu’dur. Bir çekicilikleri, bir de iticilikleri vardır. Siz İyisi mi çekici kutub’da olun.”  Bu anlamlı sözün ‘Çekicilik boyutunu’,  ben doğrusu her iki Başkonsolosumuzda da görmekteydim.

35 yıllık Gazetecilik tecrübemle insanları daha iyi tanımaya çalışıyor ve hissiyatımın da beni yanıltmadığına hep şahit oluyordum . Her iki Başkonsolosumuzda güler yüzleri, enerjik tavırları, çekicilikleri, samimi davranış ve hizmet bilinçleriyle,  görevlerini tamamladılar.

Devletimizin sıcak yüzünü, her halleriyle vatandaşlarımıza olumlu bir şekilde yansıttılar. Toplumumuzun her kesimine hizmet eden değerli Başkonsoloslarımız da önceki,  Başkonsoloslarımız gibi, toplumumuz da ‘Hoş sada’ bırakarak, ayrılıyorlar.

İlk geldikleri zorlu süreçlerden günümüze kadar toplumumuzun hemen hemen her etkinliğine değerli eşleriyle birlikte katılarak,  gece gündüz koşturan her iki değerli diplomatımıza ve saygıdeğer eşlerine, şahsım ve mensubu olduğum ‘Belçika Türk Toplumu’ adına teşekkür ediyor, yeni görevlerinde üstün başarılar diliyorum.

Değerli Başkonsoloslarımız Sayın Umut Deniz ve Sayın Batu Kesmen, biz toplum olarak sizlerden çok memnun olduk, Allah’da sizlerden razı olsun. Diplomasimizin yüz akları olarak görevlerinizi başarıyla tamamlayarak, başka görevlerde bulunmak üzere çıkmış olduğunuz yeni kutsal görevlerinizde başarılar diliyor, Sevgi ve Saygıyla sizleri Anavatanımıza uğurluyoruz. Allah’a emanet olunuz.

www.belcikaaydinhaber.com