BAKAN GROUWELS'DEN KADINLAR GÜNÜ RESEPSİYONU

'8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle, Brüksel Hükümeti Ulaştırma, Kamu işleri, Brüksel limanı, İnformatika, Kreş, Yaşlılar ve Refahtan sorumlu Devlet Bakanı Brigitte Grouwels'in makamında bir resepsiyon verdi.

'8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle, Brüksel Hükümeti Ulaştırma, Kamu işleri, Brüksel limanı, İnformatika, Kreş, Yaşlılar ve Refahtan sorumlu Devlet Bakanı Brigitte Grouwels'in makamında bir resepsiyon verdi.

Bakan Danışmanı Nebahat Acar'ında hazır bulunduğu, çeşitli uluslara mensup bayanların  ve Sivil Toplum Kuruluş Temsilcilerinin katıldığı resepsiyonda bir konuşma yapan Bakan Grouwels "Öncelikle bu anlamlı gününüzü tebrik ediyorum. Dinamik şehirlerin, dinamik kadınlara ihtiyacı olduğu bir gerçek. Kadınların yönetimleride olması zaruri. Bu konuda Kota'nın onemi büyük. En az 3'te 1 kadın her karar mekanizmasında olmalı. Kadınların her alanda temsili çok önemli. Kadınlar, yoksullukla daha fazla mücadele ediyor. Çalışmayan kadınlar, çocuklarının bakımını üstlendiklerinden dolayı bu durumlarının emeklilik haklarınıda etkilediği görülmekte. Kadın erkek personelin arasındaki maaş farkının hala aşılamadığı. Boşanmalarında etkisiyle kadınların hem çocuk hem ev yükünü üstlendikleri için ağır yaşam şartlarında fakirlik sınırında olmaktalar" dedi

Bakan Grouwels, "Kadınlara seçme ve seçilme hakkı Türkiye'de Avrupa'nın çoğu ülkelerinden daha erken verildiğini biliyoruz. Brüksel'de farklı kültürlerin mozaiğinin zenginliği ve tüm kültürlerin birlikte olabilmelerinin önemini bugün burada görmekteyiz." dedi.

Bakan Growels'in Danışman Nevahar Acar ise, "Sayın Bakan'ın himayelerinde bakanlık salonumuzda bir 'Kadınlar Günü Kutlama Resepsiyonu' verildi. Resepsiyonda, Fas, Afrika, Rusya, Türkiye gibi farklı ülke kadın topluluklarının birlikte kaynaşmaları ve birbirilerini tanimaları oldukça önemli ve güzeldi. Kadınların birlikte toplumda yerlerini almaları gerek. Bugün parlamento, senato ve hükümetlerde tüm gün kadın konusuna değinildi. Ben de bugün öğle sonrası senatodaydım. Kadınlara karşı cinsel şiddet masaya yatırıldı. Kalabalık bir  ortamdı. Hatta orada Hava Ardiçlik ve benden başka Türk bulunmamasi beni üzdü. Içişleri Bakanı, Adalet Bakanı ve Sağlık Bakanı birlikte Çalıima kararı aldılar. Polislerin, öğretmenlerin, doktorların cinsel şiddet konusunda daha iyi eüitilmeleri ve bu konuya daha duyarlı olmaları sağlanacak. Cezalar artırılacak, dosyalar şikayetler daha çabuk araştırılılacak. Ve en önemlisi kadınlar bu durumdan utanmayıp, şikayette bulunmaları sağlanacak, kampanyalar düzenlenecek." dedi.

www.belcikahaber.be