İLKLERİN ÖNCÜSÜ TURKİSH LADY YENİ HİZMET BİNASINDA AÇILIŞ YAPTI

Türklerin göçünün ellinci yılını kutlayacağımız bu günlerde, özellikle Türk kadınlarının sosyal ve kültürel aktivitelere katılımına büyük ölçüde öncülük eden Turkish Lady yeni hizmet binasında 2013-2014 Eğitim, bilgilendirme ve faaliyet startını, kalabalık davetli topluluğuyla birlikte verdi.

Türklerin göçünün ellinci yılını kutlayacağımız bu günlerde, özellikle Türk kadınlarının sosyal ve kültürel aktivitelere katılımına büyük ölçüde öncülük eden Turkish Lady yeni hizmet binasında 2013-2014 Eğitim, bilgilendirme ve faaliyet startını, kalabalık davetli topluluğuyla birlikte verdi.

Turkish Lady Genel Koordinatörü Derya Aliç ve yönetim Kurulu üyelerinin davetlilerinin ağırladığı  program yeni adres olan Rue Wauwermans 11, 1210 Saint Josse adresinde gerçekleştirildi.

 Açılış programına  T.C. Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy eşi Esin Ulusoy, Saint Josse Belediye Başkanı ve Brüksel Milletvekili Emir Kır, Saint Josse Belediye Başkan Yardımcısı Beatrice Meulemans, CPAS Başkanı Luc Frémal, Belediye Meclis Üyeleri Halil Dişli, Abdurrahman Kaya, Philippe Boiketé,  Belçika’da hizmet veren Afgan, Bulgar, Faslı, Cibuti, Belçika Türk Kadınlar  Derneği temsilcileri katılarak, kendilerini ve çalışmalarını  anlattılar.

Turkish Lady Yönetim Kurulu üyeleri ve kalabalık davetli topluluğunun katıldığı programda konuşmalar yapılarak emeği geçenlere teşekkür edilerek,  çiçek buketleri takdim edildi.

Turkish Lady Folklör ekiplerinin gmsterilerininde sunulduğu programda Turkish Lady Genel Koordinatörü Derya Aliç çalışmalarını ve faaliyetlerini içeren selamlama konuşmasında şunlara değindi: “Öncelikle programımıza teşriflerinizden dolayın hepinize çok teşekkür ediyorum. Göçün 50. yılını kutlayacağımız bu günlere toplumumuz büyük ilerlemeler kaydetti. Özellikle bayanlarımızın bu süreçteki son yıllarda Eğitim, sosyal, kültürel ve sportif alanlardaki başarılı çalışmaları dikkat çekiyor. Bu gün çeşitli uluslara mensup onlarca kadın derneği oluştu. Bu sevindirici bir durum. Bugün onların temsilcileride aramızda. Kendilerini saygıyla selamlıyorum. Bizim bu derneğimiz kaynaşmanın ve dayanışmanın mekanı olmaya devam edecektir.  Bir aile ortamı içerisinde manevi ve kültürel değerlerimizi koruyarak, insanlarımıza yardımcı olmaktayız.

Bizim çalışmalarımızda herzaman yanımızda olan Değerli Başkonsolosumuz Ali Barış Ulusooy ve Eşi Esin Ulusoy’a, Başkanımız Sayın Emir Kır’a ve refakatlerindeki Başkan yardımcıları ve meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Faaliyetlerimiz bir iki şıkkın dışında aynen devam edecektir. Eğitim, bilgilendirme, Gezi programları konferans, kahvaltı, spor gibi. Turkish Bady babalar Kolumuz Başkanı Sayın Ali Erkoca’nında babalara yönelik faaliyetleri olacaktır. İlk etapta Kadın Derneği gibi görünen derneğimiz aslında gençlerimize ve babalarımıza yönelikte çalışmalar yapmakta. Hepinizi saygıyla selamlıyorum, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır ise yaptığı selamlama konuşmasında “Bugün burada güzel bir atmosfer gerçekleştirdiniz. Çok sıcak bir ortam. Ben uzun zamandan beri takip ettiğimTurkish Lady’nin özellikle bayanlara yönelik çalışmalarını çok anlamlı buluyorum. Bu dernek her yönü ile çok takdir edilecek işler yaptı. Kadınları bir araya getirerek, sorunları birlikte tartışmak, çözüm üretmek, saygın bir çalışmadır. Turkish Lady’nin öalışmaları kadınların sorunlarıyla sınırlı olmayıp, çocuklara, gençlere hatta babalara yönelik çalışmaları takdire şayandır.

Biz,Turkish Lady’in çalışmalarına destek olduk. Turkish lady’nin yararlı çalışmalarını bu mekanda da büyük bir başarıyla gerçekleştireceğine yürekten inanıyorum. Bu vesileyle Turkish Lady Derneğinin yeni merkezinde çok daha büyük projeleri gerçekleştireceğini düşünüyor ve onlara başarılar diliyorum’’ dedi.

Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy, ” Öncelikle burada bulunan vatandaşlarımıza Büyükelçimiz Sayın Mehmet Hakan Olcay’ın selamlarını ileterek başlamak istiyorum. Turkish Lady Derneği’nin yeni hizmet binasının açılışında eşimle birlikte  aranızda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Başta Derya Alıç olmak üzere Türk Kültürü’nün Belçika Brüksel’de tanıtılmasına ve çocuklarımızın eğitimine verdikleri desteklerinden dolayı Turkish Lady Derneği’ninde görevli ve gönüllülere teşekkürlerimi sunar, yeni hizmet binanızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum”dedi.

Protokol üyelerinin kendilerini takdimleri ardında verilen ikramla program son buldu.

Belçika Haber be. olarak, Turkish Lady Derneği’nin yeni hizmet binadasındaki vereceği hizmetlerden dolayı, Genel Koordinatör Derya Aliç’in şahsında, tüm Turkish Lady camiasını tebrik ediyoruz.

www.belcikahaber.be