‘8 MART’TA DÜNYA KADINLARI GÜNLERİNİ COŞKUYLAKUTLADILAR

‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ Belçika’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Belçika’daki en önemli kutlama 17 kadın derneğinin katılımıyla Koningsstraat 2, 1000 Bruxelles adresinde bulunan BIP salonunda gerçekleştirildi.

‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ Belçika’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Belçika’daki en önemli kutlama 17 kadın derneğinin katılımıyla Koningsstraat 2, 1000 Bruxelles adresinde bulunan BIP salonunda gerçekleştirildi.

Belçika’da hizmet veren Almanar, Ayacam, Beneluz Afro Center, CD&V Vrouw & Maatschappij, Comité Turkish International Peruano, European Turkish Women Platform, Espace Vogler Ruimte, Federatie wereldvrouwen, Feza, La voix des Faibles, Les Iront d’elles, Medes, Philipphine Sports Entertainment, TAG City, Tere Neuve ve Union des Femmes Belgo-Turque adlı 17 kadın dernek temsilcileri ve Ulaştırma Bakanı Brigitte Grouwels’in katılımıyla gerçekleştirilen  ‘8 Mart Dünya kadınlar Günü’nde büyük sevinç ve coşku vardı.

Bakan Brigitte Grouwels ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün tarihçesini anlatarak, günümüzde Belçika’da bulunan kadınların edinilmiş hakları ve elde edilmesi gereken halklar ile ilgili görüşlerini detaylı bir şekilde aktardı.

Bakan Grouwels, «Kadın toplumun en önemli varlığıdır. Kadınsız bir dünya düşünülemez. Kadınlar da erkekler gibi eşit haklara sahip olmalıdır. Ülkemizde siyasi anlamda kadınlarımız çok yol katetti. Ancak yeterli değil, kadınlarımız gerek ülkemizde gerekse diğer toplumlarda hak ettiği en güzel yere gelmelidir. Bu konuda mücadele etmemiz gerek. Verimli mücadele ise, kurumsal yapılaşmadan geçer.

Ülkemizde yaşayan dünyanın değişik kültür ve sosyal yapısından olan siz değerli kadınları bir arada dostluk ve kardeşlik içerisinde görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Değişik kültürlere, renklere ve inançlara ait olsakda ortak paydamız kadın olmak ve hakkımızı savunmak bu anlayışla birlik içerisinde olmanız beni son derece mutlu etti.

Kadınların birlikteliği gücü bir olunca aşamayacağı sorun, aşamayacağı engel yoktur. Bia Kadınlar ile ilgili yasaları yapmaktayız ve bu yasalar için devamlı görüş bildirmekteyiz. Kadınlarımızın metro istasyonları gibi yerlerde daha güvenli ve rahat olabilmeleri için güvenlik ve ışık sistemlerini geliştirdik. Kadınlarımızın sosyal, kültürel ve siyasal haklarının alınmasının her zaman takipçisi olduk, bundan sonrada olmaya devam edeceğiz dedi. Kadınlar gününüzü en içten dileklerimle tebrik ediyorum » dedi.

BTKB adına bir konuşma yapan Leyla Teker, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, başadığı konuşmasında kadınların haklarının elde edilmesi, edinilmiş hakların korunması ve güçlendirilmesi noktasında herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirterek, ‘birlik ve dayanışma’ dileklerinde bulundu.

 

T.C. Brüksel Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Gizem Sevim Türkgenci’ninde hazır bulunduğu kutlamada, 17 Kuruluş tek tek kendi derneklerini tanıntarak, çalışmaları hakkında davetlileri bilgilendirdiler.

ATKP Başkanı Nebahat Acar, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" kutlamasına katılan Bakan Growels, başta olmak üzere tüm katılımcı derneklere verdikleri destek ve dayanışmadan dolayı teşekkür ve tebrik dileklerinde bulundu.

Latin Amerika ve Afrika folklör gösterileriyle tüm davetliler dans ederek, birbirlerini tebrik ettiler.

Verilen kokteyl ile program son buldu. www.belcikahaber.be