‘Hz. Fatıma (sa)’nın viladeti ve Dünya Müslüman Kadınlar Günü’nü Coşkuyla kutladılar

İslam Peygamberi Hz. Muhammed (saa)›nın kızı, İmamet Şahı Hz. Ali (as)’›nin eşi ve Hasaneylerin annesi olan Tahire Hz. Fatıma (as)›nın viladeti ve Dünya Müslüman Kadınlar Günü, Brüksel Ehlibeyt İslam ve Kültür Merkez'nin organizesiyle, Brüksel›de büyük bir coşkuyla kutlandı...

İslam Peygamberi Hz. Muhammed (saa)›nın kızı, İmamet Şahı Hz. Ali (as)’›nin eşi ve Hasaneylerin annesi olan Tahire Hz. Fatıma (as)›nın viladeti ve Dünya Müslüman Kadınlar Günü, Brüksel Ehlibeyt İslam ve Kültür Merkez'nin organizesiyle, Brüksel›de büyük bir coşkuyla kutlandı...

Ulusal kanal olan ‘KanalOn4’ün canlı yayınladığı kutlama programı Elif Gündoğdu’nun sunumuyla başladı.

Vatan, Millet ve İslam şehitleri için Ehlibeyt İmamı H. Şeyh Tevekkül Erol’un Kuran-ı Kerimden ayetler okumasıyla başlayan program, programa ev sahipliği yapan Brüksel Ehlibeyt İslam Kültür Merkezi Başkanı İsmail Dorbar’ın selamlama konuşmasıyla devam etti.

Başkan Dorbar ‘Hz. Fatıma (sa)’nın Viladeti ve Dünya Müslüman Kadınlar Günü’ programımıza uzaktan yakından gelen tüm davetlilerimize katılım ve katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz » dedi.

Ehlibeyt imamı H. Şeyh Tevekkül Erol, Hz. Fatıma (sa)’ın yaşamından kesitler sunarak, Fatıma ile ilgili ayet ve hadislerle konuşmasını sürdürdü.

Şeyh Erol, « Hz. Fatıma (sa) bir nurdur. O babası Hz. Resulullah (saa)’ın kendi ifadesiyle annesidir. O İmamet Şahı Hz. Ali (as)’ın  sevgili eşidir. O, Hasaneynlerin annesidir. O, ilahi bir şahsiyet, ilahi bir nur oluşuyla da ‘Cennet kadınlarının hanımefendisidir’ Yüce Allah(cc)’ın ilahi referansına mazhar olmuş yüce bir kişiliktir. O Nübüvvetin ve İmametin annesidir. Bugün böylesi güzel bir hanımefendinin viladeti vesilesi ve Dünya Müslüman Kadınlar Günü’nü birlikte idrak etmenin coşku ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Hz. Fatıma (sa) örnek bir anne, iyi bir eş, iyi bir eğitmen, Tahire ve takvasıyla günümüz kadınlarına güzel bir rol modeldir. Onun düşünceleri, eğitimleri ve çalışmaları çok anlamlıdır. Çünkü O’nun eğitmeni Ceddi Resulullah (saa)’dır. Onun viladeti vesilesiyle ilan edilen bugün, O’nu mesajlarını anlama ve algılama günüdür. Bugün vesilesiyle başta İmamı Zaman (af)’a, Velayeti Fakih’e, Müçtehidlerimize ve O’nun muhabbetiyle muhabetlenenleri, tebrik ediyorum » dedi.

Serpil Mayda’nın okuduğu duygulu şiir ardından, Ehlibeyt Tiyatro Kadınlar Grubunun sunduğu mesaj dolu gösteri dikkatle izlendi.

Brüksel Milletvekili Mahinur Özdemir, Belcikla İslam Temsil Kurumu Başkan Yardımcısı Isabelle Piral Soumahay, Başkan Emir Kır, Erenler Derneği Onursal Başkanı Halil Şahbaz ve Ehlibeyt alimi Cafer Bendi Derya yaptıkları konuşmalarda Hz. Fatıma’nın yüce kişiliğine vurgu yaparak, ‘Hz. Fatıma (sa)’nın viladeti ve bu vesileyle kutlanan ‘Dünya Müslüman Kadınlar Günü’nü tebrik ettiler.

Program konuşmalar, Uzra Yeşil yönetimindeki tiyatro gösterileri, sinevizyon, şiir, ilahi ve dualarla son buldu. 

Programa Brüksel Milletvekili Mahinur Özdemir, Belcikla İslam Temsil Kurumu Başkan Yardımcısı Isabelle Piral Soumahay, Başkan Emir Kır, Erenler Derneği Onursal Başkanı Halil Şahbaz ve Ehlibeyt alimleri H. Şeyh Cafer Bendi Derya, H. Şeyh İsrafil Demirtekin, Saint Josse Belediye Başkan Yardımcısı Beatric Meulemens, Meclis Üyeleri Derya Alıç, Belma Tek, Halis Kökten, Şevket Temiz, Hasan Koyuncu, İbrahim Dönmez, Schaerbeek Sosyal Konutlar Başkanı Seydi Sağ, Siyasetçi Samira Mayda, Erenler Derneği Başkanı Alirıza Eryörük ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Belçika Haber Be. Yayın grubu olarak Brüksel Ehlibeyt İslam ve Kültür Merkezi Kadın Kollarına hazırladıkları bu güzel ve anlamlı programdan dolayı teşekkür ediyor, ‘Hz. Fatıma’ (sa)‘nın viladeti ve ‘Dünya Müslüman Kadınlar Günü’nü tüm kadınlarımıza tebrik ediyoruz.  www.belcikahaber.be