SEKİZ GÖNÜLLÜ ANNE 'SOMA'YA YARDIM İÇİN KAHVALTI' DÜZENLEDİ

Yakın zamanda bir araya gelen '8 Gönüllü Anne' bir platform oluşturarak, eğitim ağılıklı çalışmalarına başladı. Gönüllü Anneler Soma faciasında yaşamını yitiren madencilerin çocuklarına destek olmak için 'La Fantaisie Restaurant'ta bir yardım kahvaltısı organize ettiler. 

Yakın zamanda bir araya gelen '8 Gönüllü Anne' bir platform oluşturarak, eğitim ağılıklı yardım çalışmalarına başladılar. Gönüllü Anneler Soma faciasında yaşamını yitiren madencilerin çocuklarına destek olmak için 'La Fantaisie Restaurant'ta bir yardım kahvaltısı organize ettiler. 

Zülbiye Ayaz, Döne Sönmez, Sevim Ünal, Ayten Ateş, Sara Ada, Naciye Dumanoğlu, Sevim Çartal ve Meryem Arıkan'dan oluşan '8 Gönüllü Anne'nin organizesi ve 'La Fantaisie Restaurant' sahibi işkadını Fatma Mola'nın sponsorluğunda gerçekleştirilen 'Soma'ya yardım kahvaltısına' siyasiler ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdiler.

Kahvaltıy Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır, Schaerbeek Belediye Meclis Üyeleri Derya Aliç, Döne Sönmez, Halis Kökten ve İbrahim Dönmez'in yanında Siyasetçi Leyle Ertorun, Sivil toplum Kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Soma maden şehitleri için yapılan saygı duruşu ardında yapılan tanışma kısmında '8 Gönüllü Anne' adına sözcü olan Zülbiye Ayaz bir konuşma yaparak, Kendisiyle birlikte 7 anneyi takdim ederek, kuruluş çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Sözcü Ayaz '8 Gönüllü Anne' oluşturulan platform içerisinde aynı eşit ve aynı temsilciliktedir. Tek Başkan yok, herkes gönüllü başkandır " dedi.

Eğitim ağırlıklı çalışacaklarının altını çizen Ayaz, "Bu çalışma ve bu oluşum Van'ın Albayrak köyünden bir öğretmenin okul ve öğrencilere yardım talebi ile gelen bir mektubun akabinde başladı. Van'ın ardından Kars'ın da bir köyünden gelen yardım talebi ile arkadaşlarla bir araya geldik.

Daha koordineli ve daha verimli çalışmalar yapabilmek için böyle bir oluşumun temelini atarak '8 Gönüllü Anne'den oluşan bu platformu harekete geçirdik. İlk bir iki toplantımız verimli geçti. Kendimizi ve çalışmalarımızı tanıtmak amacıyla etkinliklerimiz devam edecek. Önceden Van, Kars ve Emirdağ'daki mağdur öğrenciler için kolları sıvadık. Ancak yaşanan soma faciasıyla Afyon bölümünü şimdilik öteleyerek, Soma'ya yoğunlaştık. Bu kahvaltı programını tamamen Soma maden faciasında yaşamlarını yitiren işçi şehitlerimizin okuyan çocuklarına adadık. Sizlerden elde edilen bu gelirlerin tek kuruşuna dokunmadan Som'ya göndereceğiz. Bu programımızın gerçekleşmesinde emeği geçen mesai arkadaşlarımıza hususen kapılarını ve gönlünü bize açan Sayın Fatma Mola'ya, Saint Josse Belediye Başkanımız Sayın Emir Kır'a Meclis üyelerimize , sivil Toplum kuruluş temsilcilerimize ve siz değerli konuklarımıza katkı ve katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz.

Bizler gönlümüzü ve mesaimizi bu yolda harcarken, sizlerin de bizlere her zaman destek olamasını saygıyla rica ediyoruz. Şahsım ve arkadaşlarım adına sizlere çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Sıcak bir ortamda çok güzel bir kahvaltıyla program son buldu

www.belcikahaber.be