İMAM MEHDİ'NİN VİLADETİ'Nİ COŞKUYLA KUTLADILAR.

Ehl-i Beyt İmamlarından 'Sahibuzzaman' diye ifade edilen zamanın İmamı Hz. Mehdi (af)'nin kutlu viladeti Belçika Brüksel'de Ehlibeyt dostlarınca coşkuyla kutlandı.

Ehl-i Beyt İmamlarından 'Sahibuzzaman' diye ifade edilen zamanın İmamı Hz. Mehdi (af)'nin kutlu viladeti Belçika Brüksel'de Ehlibeyt dostlarınca coşkuyla kutlandı.

Brüksel Ehlibeyt İslam Kültür Merkezi'nin organizasyonuyla Schaerbeek'de bulunan Royale salonunda coşkuyla gerçekleştirildi.

Başkan H. İsmail Dorbar ve arkadaşlarının davetlilerini karşıladığı kutlamaya Ehlibeyt Alimlerinden H. Şeyh Tevekkül Erol, H. Şeyh Cafer Bendiderya, Avrupa Ehlibeyt Gençlik Birliği Başkanı Avukat Nizamettin Türkyılmaz, Türk Dernekler Birliği (UTV) Sekreteri Enes Çimen, Belçika Haber Be Genel Yayın Yönetmeni Celil Gündoğdu, işadamları, Sivil toplum kuruluş temsilcileri ve kalabalık Ehlibeyt dostu katıldı.

Hüseyin Bağcı'nın başarılı sunumu ve H. Şeyh Tevekkül Erol'un güzel sesiyle okuduğu Kuran ile program başladı.

H. Şeyh Tevekkül Erol, H. Şeyh Cafer Bendiderya, Avrupa Ehlibeyt Gençlik Birliği Başkanı Avukat Nizamettin Türkyılmaz, Türk Dernekler Birliği (UTV) Sekreteri Enes Çimen, Ali Savan ve Merve Yavnik yaptıkları konuşmalarda İmam Mehdi (af)'nin yaşamından kesitler sunarak, zamanın İmamı hakkındaki görüşlerini davetlilerle paylaştılar.

İmam Mehdi'nin gaybetlerii, beklenen zamanın İmamının zuhuru ile ilgili olaylar hakkında ayet ve hadislerle bilgi veren konuşmacılar, insanlığı kurtaracak olan İmam Mehdi hakkında diğer dinlerde de yer alan düşünceler hakkında bilgiler aktardılar.

Muztazafların imamı olarak adlandırılan İmam Mehdi'nin zuhuru ve ilahi adaletin tecellisi ile tüm insanlığın rahat ve huzura kavuşacağı'nın altı çizildi. Günümüzdeki çeşitli toplumların sanal kurtarıcılarına karşılık İnsanlığın asıl kurtarıcısı olan İmam Mehdi (af)'nin yeryüzüne gelmesiyle ilahi sünnet tamamlanacaktır" denildi.

Senem Taşdemir, Sema Akbal ve İlayda nas adlı çocukların Hz. mehdi ile ilgili okudukları şiirler, büyük alkış aldı.

Brüksel Ehlibeyt İslam ve Kültür Merkezi Başkanı İsmail Dorbar, Avrupa Ehlibeyt Gençlik Birliği Başkanı Avukat Nizamettin Türkyılmaz, Türk Dernekler Birliği (UTV) Sekreteri Enes Çimen ve Genel Yayın Yönetmenimiz Celil Gündoğdu'ya 'Beklenen Mehdi' adlı kitap takdim etti.

Okunan Ferec duasıyla program son buldu.

Belçika Haber Be Yayın Grubu olarak Zamanın İmamı Mehdi (af)'nin kutlu viladetini tebrik ediyor, İmam'ın viladeti münasebetiyle bizlere manevi bir iklim yaşatan Brüksel Ehlibeyt İslam ve Kültür Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Dorbar'ın şahsında tüm emeği geçenleri tebrik ediyoruz. www.belcikahaber.be