8 GÖNÜLLÜ ANNE YARDIMLARI SOMA’YA ULAŞTIRDI

Belçika’daki “8 Gönüllü Anne” oluşumu Soma yararına Brüksel’de ve Anvers’te düzenledikleri 2 kahvaltıda topladıkları yardımı 15 Ağustos’ta İzmir'in Kınık İlçesi Elmadere Mahallesi'nde yaşayan 11 aileye ulaştırdı.

Belçika’daki “8 Gönüllü Anne” oluşumu Soma yararına Brüksel’de ve Anvers’te düzenledikleri 2 kahvaltıda topladıkları yardımı 15 Ağustos’ta İzmir'in Kınık İlçesi Elmadere Mahallesi'nde yaşayan 11 aileye ulaştırdı.

Aileler, “8 Gönüllü Anne”nin 1000’er YTL’lik yardımlarını memnuniyetle karşılarken duygulu anlar da yaşadılar. 

Ayten Kapılar, Sevim Çatal, Zülbiye Gürsu Ayaz, Naciye Dumanoğlu, Döne Sönmez, Sevim Ünal, Sara Ada ve Meryem Arıkan’ın birlikte kurdukları “8 Gönüllü Anne” oluşumu ile Türkiye’de maddi imkanı olmayan çocuklara eğitim yardımı yapmak amacıyla başlattıkları 
çalışmalarını 13 Mayıs’ta Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasında yaşamını yitiren işçilerin ailelerine de taşıdılar.

Belçika’da 2 kahvaltı ve bir konser etkinliği düzenleyen “8 Gönüllü Anne” bu etkinliklerden elde edilen gelirler ile Anvers Mehmet Akif 
Ersoy Camii Kadın kollarının ve Belçikalı Türk vatandaşların yaptıkları bağışlardan elde ettikleri gelirin 11 bin YTL’sini 15 Ağustos’ta İzmir'in Kınık İlçesi Elmadere Mahallesi'nde 
yaşayan 11 işçi ailesine ulaştırdılar.

Her aileye 1000 YTL’lik yardım ulaştıran “8 Gönüllü Anne”den Ayten Kapılar, Sevim Çatal, Naciye Dumanoğlu, Döne Sönmez ve Meryem  Arıkan bizzat ailelerle buluşarak sohbetler ederken, acılarını da paylaştılar.

Oğullarını, eşlerini, babalarını kaybeden işçi yakınları da Belçika’dan gelen bu yardımdan duydukları memnuniyeti ifade ederken, gözyaşları ve ağıtları ile de yürekleri dağladılar. 

“8 Gönüllü Anne” oluşumu adına İzmir'in Kınık İlçesi Elmadere Mahallesi'nde yardımları ulaştıran Ayten Kapılar, Sevim Çatal, Naciye Dumanoğlu, Döne Sönmez ve Meryem Arıkan yaptıkları  açıklamada Belçika’daki yardımseverlerin desteği ile topladıkları parayı Soma’daki ailelere ulaştırmanın memnuniyetini yaşadıklarını ifade ettiler.

Bunun yanında ailelerle bizzat buluşmanın, sohbet etmenin, acılarını bir nebze de olsa hafifletmenin huzurunu yaşadıklarını da kaydettiler.

Ayrıca “8 Gönüllü Anne” olarak önümüzdeki günlerde de Van’a giderek ihtiyaç sahibi çocuklara da yardımlarını ulaştıracaklarını bildirdiler. 
“8 Gönüllü Anne”