EĞİTİME KATKI İÇİN KAHVALTI DÜZENLEDİLER

Eğitim Gönüllüsü, yürekleri güzel ‘8 Gönüllü Anne’ ‘Eğitime’ katkı amaçlı Brüksel Schaerbeek’de bulunan ‘La Fantaisie Restaurant’ ta bir kahvaltı programı düzenlediler.

Eğitim Gönüllüsü, yürekleri güzel ‘8 Gönüllü Anne’ ‘Eğitime’ katkı amaçlı Brüksel Schaerbeek’de bulunan ‘La Fantaisie Restaurant’ ta bir kahvaltı programı düzenlediler.

Ayten Kapılar, Sevim Çatal, Zülbiye Gürsu Ayaz, Naciye Dumanoğlu, Döne Sönmez, Sevim Ünal, Sara Ada ve Meryem Arıkan’dan oluşan  ‘8 Gönüllü Anne’ sabahın ilk ışıklarından beri hazırlıklarını yapmış davetlilerini bekliyorlardı. Kahvaltı başlamış insanlar Belçika’nın değişik yörelerinden akın akın gelmeye başlamışlardı. Pazar gününün sabahında  heyecanlı ve sevinçli koşuşturmaları takdire şayandı. ‘8 Gönüllü Anne’ye eşleri de eşlik etmiş, işlerin bir tarafından tutmuşlardı.

Amaç kahvaltı değildi tabiki. Kahvaltıya çoluk çocuklarıyla katılan bu güzel insanlar. Pazar Günü evlerinde de çok güzel kahvaltılar edebilirlerdi. Amaç yardımlaşma, kaynaşma ve dayanışmaydı.  
Kahvaltıya siyasiler, sivil toplum kuruluş temsilciler ve yüzü aşkın gönüllü katılmıştı.

Önceki etkinliklerinde topladıkları yardımlarıyla Somalı madenci ailelere ve çocuklarına eğitim katkısında bulunan ‘8 Gönüllü anne’ bu seferde, ‘Çağdaş Eğitim Gönüllüleri’ne destek olmak için kolları sıvamışlardı. Bu kahvaltıdan elde edilecek tüm gelirler, ‘Çağdaş Eğitimi Destekleme Kampanyasına’ bağışlanacak.

Kahvaltı beklenenin üzerinde bir ilgi görünce, davetlilere ikinci salon da açılmış oldu. İlginin Yoğun olmasından
Herkes son derece mutluydu. Davetliler bir taraftan birbirlerini görmenin, bir taraftan da hayırlı işlere katkıda bulunmanın heyecanı içerisinde son derece güzel dakikalar geçirdiler.

Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır, Brüksel Milletvekili Şevket Temiz ve Evere Belediye Meclis Üyesi Belma Tek’in de hazır bulunduğu kahvaltıda,  ‘8 Gönüllü Anne’ adına bir konuşma yapan Schaerbeek Belediye Meclis Üyesi Döne Sönmez, "Sizlerin de bildiği gibi biz eğitime gönül veren '8 Gönüllü Anne' olarak  kısa bir zamanda biraraya gelerek, yardım amaçlı kahvaltı ve konser etkinlikleri yaptık. Elde ettiğimiz gelirlerle Güneydoğu, Doğu ve Soma Maden kazasında yaşamlarını yitiren İşçilerin çocuk ve ailelerine katkılarda bulunduk, yardımcı olduk" dedi. Sönmez, Yeni yıldaki çalışma takvimlerini anlatarak, tüm katılımcılara "teşekkür" etti.

Hayır için yola çıkan ‘8 Gönüllü Anne’yle birlikte, bu güzel ve temiz kalpli annelere destek olan tüm yardımseverlere, hususen mekanını bu güzel insanlara açan ‘La Fantaisie Restaurant’ın sahibi Fatma Mola’ya çok teşekkür ediyoruz.

www.belcikhaber.be