Hz.Hatice(ra) vefatının 1439. yıldönümünde hüzünle anılıyor

1439 yıl önce hicri kameri 10 ramazan hicretten önce 3 yılında Peygamber efendimizin değerli eşi Hz Hatice sa Mekke kentinde vefat etti.

1439 yıl önce hicri kameri 10 ramazan hicretten önce 3 yılında Peygamber efendimizin değerli eşi Hz Hatice sa Mekke kentinde vefat etti.

Hz. Hatice, Hz. Muhammed’in temiz, iffetli ve yüce ahlâk sahibi olan hanımlarının ilkidir. Mekke’de 556 yılında doğduğu tahmin edilen Hz. Hatice, aynı zamanda soy itibariyle, Peygamber Efendimiz ile akrabadır. Baba tarafından her ikisinin soyları da Kusay’da birleşmektedir. Anne tarafından da buna benzer bir akrabalık mevcuttur. Babası Kureyş’in ileri gelenlerinden Huveylid, annesi Fatıma bint Zaide b. Cündeb el-Amiriyye olup soyu anne tarafından Lüey b. Galib’te Peygamber Efendimizin soyu ile birleşir. Asil bir Arap kadını olan Hz. Hatice, namusluluğu, dürüstlüğü ve iffetiyle nam salarak “Tahire” lakabıyla tanındı.

İslamiyet’ten sonra “Kübra” sıfatıyla da anılmaya başlandı. Daha önce iki kez evlendiyse de, birincisinden sonra evlendiği ikinci eşi de ölünce bir daha evlenmedi. Uzun süre dul kalarak evlilik tekliflerinin hiç birini kabul etmedi. Bu dönemde gerek iffetiyle nam salması gerekse zengin biri olması taliplilerinin çok olmasını netice veriyordu. Hz. Hatice’nin faziletleri çok fazladır.

Son Peygamberle evlenmesi, ilk Müslüman olması, Peygamber Efendimizle beraber ilk namazı kılması, mübarek bir silsile olan şeriflerin ve seyyitlerin ceddi olan Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin’in anneleri olan Hz. Fatima’nın annesi olması, hayatta iken cennetle müjdelenmesi gibi daha bir çok faziletlere sahip idi.