ANKARA SALDIRISINDA ACI BİLANÇO HER GEÇEN SAAT ARTMAKTA

Ankara’da kalleş saldırı!  Ankara'daki tren garı kavşağında iki büyük patlama meydana geldi. 95 kişi yaşamını yitirdi, 48'i ağır 246 kişi yaralandı.

Ankara’da kalleş saldırı!  Ankara'daki tren garı kavşağında iki büyük patlama meydana geldi. 95 kişi yaşamını yitirdi, 48'i ağır 246 kişi yaralandı.

 DİSK, KESK, TMMOB, TTB tarafından çağrısı yapılan ‘Emek Barış Demokrasi Mitingi’nin yapılacağı tren garı kavşağında iki ayrı patlama meydana geldi. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük  terör saldırısı olarak kayıtlara geçen saldırıda Sağlık Bakanı Müezzinoğlu acı bilançoyu açıkladı: 95 ölü, 48′i ağır 246 kişi yaralı.

BAŞBAKANLIK KOORDİNASYON MERKEZİ’DEN AÇIKLAMA

 Başbakanlık Koordinasyon Merkezi’nden yapılan açıklama göre Ankara’da meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 95′e yükseldiği belirtildi.

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi’nden yapılan açıklamada, Ankara’da meydana gelen patlama sonucu 95 kişinin hayatını kaybettiği, 48′i yoğun bakımda olmak üzere 246 kişinin de hastanedeki tedavilerinin sürdüğü belirtildi. Açıklamada ayrıca saldırıda hayatını kaybeden 52 kişinin de isimleri verildi.
 

Yapılan açıklama şöyle:
“10 Ekim saat 10:04’te Ankara Tren Garı önünde meydana gelen bombalı saldırılar sonrasında başlatılan soruşturma süreci devam etmektedir. Saldırıyı gerçekleştiren odakların tespiti ve bir an önce adalet önüne sevk edilmesi için gerekli çalışmalar yapılmaktadır.
10 Ekim saat 23:10 itibariyle, menfur saldırı sonucu 48’i yoğun bakımda 246 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir. Olayda 95 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Ankara genelinde 29 hastanede tüm birimlerimiz teyakkuz halinde görevlerinin başındadır. Acil hasta nakli ihtiyacı ihtimaline karşı 5 ambulans helikopter ve 1 ambulans uçak hazır bekletilmektedir. Patlama anından itibaren 57 ambulansımız görev yapmıştır.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın kimlik tespiti ve otopsi işlemleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülmektedir. Bu çerçevede otopsi işlemleri biten cenazeler gecikmeksizin ailelerine teslim edilmektedir. 10 cenaze ailelerine teslim edilmiştir.

Bu çerçevede; Savcılık tarafından kimlik tespiti ve/veya otopsi işlemleri tamamlanan ve isimleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca koordinasyon merkezine bildirilen vatandaşlarımız:
1- Abdülkadir UYAN 2- Metin KÜRKLÜ 3- Gökhan AKMAN 4- Orhan IŞIKTAŞ 5- Yılmaz ELMASCAN 6- Gökmen DALMAÇ 7- Elif KANLIOĞLU 8- Hakan Dursun AKALIN 9- Ersin ADSIZ 10- Ayşe DENİZ 11- Fatma ESEN 12- Gülbahar AYDENİZ 13- Eren AKIN 14- Canberk BAKIŞ 15- Nizamettin BAĞCI 16- Kasım OTUR 17- Başak Sidar ÇEVİK 18- Resul YANAR 19- Mehmet Ali KILIÇ 20- Tekin ARSLAN 21- Sezen VURMAZ 22- Dilaver KAHARMAN 23- Umut TAN 24- Dilan SARIKAYA 25- Ali KİTAPÇI 26- İsmail KIZILÇAY 27- Muhammet DEMİR 28- Korkmaz TETİK 29- Onur TAN 30- Osman ERBASAN 31- Emine ERCAN 32- Vedat ERKAN 33- Seyhan YAYLAGÜL34- Vahdettin ÖZGAN 35- Selim ÖRS 36- Ali Deniz UZATMAZ 37- Firdevs Tat DALMAÇ 38- Vedat ERKAN 39- Günay DOĞAN 40- Berna KoÇ 41- Meryem BULUT 42- Binali KORKMAZ 43- Feyyaz DENİZ 44- Mehmet Zakir KARABULUT 45- Dicle DELİ 46- Leyla ÇİÇEK 47- Ebru MAV İ48- Ziya SAYGIN 49- Metin PEŞMAN 50- Mesut MAK 51- Hacı KIVRAK 52- Gözde ARSLAN

Devletimizin tüm birimleri yaşanan acının hafifletilmesi ve bir an önce cenazelerin ailelerine teslim edilmesi için azami çaba göstermektedir.
Gerekli açıklamalar Başbakanlık Koordinasyon Merkezi tarafından yapılmaya devam edilecektir.
Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kere daha Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

SAAT 10:00 SIRALARINDA MEYDANA GELDİ
Bugün öğlen saatlerinde yapılacak ‘Emek, barış, demokrasi’ mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde saat 10.00 sıralarında patlamalar meydana geldi. Patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ekibi sevk edildi.

SAAT 12:00 – İLK AÇIKLAMA İÇİŞLERİ’NDEN
İçişleri Bakanlığı’nda saldırı ile ilgili yapılan açıklamada; 30 kişinin hayatını kaybettiği, 126 kişinin de yaralandığı bildirildi. İçişleri Bakanlığı’nın açıklaması şöyle:“10.10.2015 tarihinde 12:00-16:00 saatleri arasında, Ankara Tren Garından Sıhhiye meydanına kadar toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacağı bildiriminde bulunulmuştur. KESK, DİSK, TMMOB ve Tabipler Birliği ve diğer sivil toplum örgütlerinin katılımı ile saat 09:30 itibariyle Ankara Tren Garı önünde toplanmaların başladığı ve katılımın devam ettiği sırada, saat 10:04 civarında henüz sebebi belirlenemeyen iki ayrı patlama meydana gelmiştir. Patlama sonucunda ilk belirlemelere göre 30 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 126 vatandaşımızın ise yaralandığı değerlendirilmektedir. Yaralıların tedavileri çeşitli hastanelerde devam etmektedir. Demokrasimizi ve Ülkemizin huzurunu hedef alan bu menfur saldırıyı lanetle kınıyoruz. Olayla ilgili bütün birimlerimiz çalışmalarını sürdürmekte olup, gelişmeler hakkında kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz”
 

SAAT 14:30- SAVCI: ÖLÜ SAYISI 61′E ÇIKTI!
Olaydan sonra patlama yerinde inceleme yapan Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekilleri Necip Cem İşçimen ve Hüseyin Şahin ile terör olaylarına bakan 5 savcı saat 15.00 itibarıyla ölü sayısını 61 olarak belirledi.
Mitingi düzenleyen sendikalarda görevli iki Avukat da bazı cesetlerin teşhisi için Savcılarla birlikte olay yerindeki incelemeye katıldılar. Avukatlar inceleme sonrası SÖZCÜ’ye yaptıkları açıklamada ‘’Maalesef ölü sayısı artıyor. 17’si hastanelerde 44’ü de olay yerinde olmak üzere, şu anda 61 vatandaşımız can verdiği tespit edildi’’ dediler.
SAAT 15:30 – SAĞLIK BAKANI: 86 ÖLÜ 186 YARALI
Hain saldırıya ilişkin son açıklama ise Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan geldi. Müezzinoğlu “Saldırıda 86 kişi öldü, 186 kişi yaralandı” dedi.
 

4 AMBULANS OLAY YERİNDE VARDI, TOPLAMDA 56 AMBULANSLA MÜDAHALA EDİLDİ
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu olay sonrası yapılan müdahale ile ilgili de bilgi verdi. Müezzinoğlu “Sağlık Bakanlığı olarak bize çağrının geldiği 10:04 itibariyle 10:08′de ambulanslar harekete geçmiş ve 10:11 itibariyle 21 ambulansımız vakalara ulaşmıştır. Olay yerinde zaten 4 ambulans görevliydi. Onlar ilk anda müdahalede bulundu. Toplamda 56 ambulansla müdahale yapıldı” dedi.
ADLİ TIP’TA CESET KOYACAK YER KALMADI
Öte yandan olay yerinden alıan cesetler Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Otopsilere derhal başlandığı öğrenildi. Ancak Ankara Adli Tıp cenaze kapasitesi dolduğu için Gazi Üniversitesi Hastanesi’nde ek Adli Tıp Merkezi oluşturuldu. Hastanelerde bulunan cenazelerin de otopsi için burada toplanacakları öğrenildi.İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan da takviye doktor geldiği öğrenildi.
 

“İKİ CANLI BOMBA ŞÜPHESİ”
Yetkililer kesin olmamakla birlikte iki canlı bomba üzerinde durduklarını açıkladı. Olay sırasında parçalanan canlı bombaların kimliğini tesbit edebilmek için polis ve adli tıp görevlileri yaklaşık bin 500 metre alana yayılan ceset parçaları arasında kopan parmak aradı. Parmaklardan alınan izleri polis kayıtlarında eşleşirse canlı bombaların kimlikleri tespit edilebilecek.
 

MİTİNG İPTAL EDİLDİ
Miting komitesi, mitingin iptal olduğunu ve herkesin kendi güvenliğini alarak memleketlerine dönmesini istediklerini açıkladı.
 

“HALAY ÇEKENLERİN BULUNDUĞU YERDE PATLADI”
Bir görgü tanığı: “Patlamalardan biri , halay çekenlerin ve çantaların bırakıldığı yerde meydana geldi.” dedi.