VEFA KAHVALTISINDA DUYGULU ANLAR YAŞANDI

Gold FM'de  Karganın Kahvaltısı programını sunan Kenan Erer ve 'Görüş Mesafesi'ni Erer ile birlikte sunan Sertaç Aktan için AKM Salonunda dostlarınca bir vefa Kahvaltısı düzenlendi.

Gold FM'de  Karganın Kahvaltısı programını sunan Kenan Erer ve 'Görüş Mesafesi'ni Erer ile birlikte sunan Sertaç Aktan için AKM Salonunda dostlarınca bir vefa Kahvaltısı düzenlendi.

Bilindiği Gold FM yönetimi tarafından Kenan Erer'in sunduğu 'Karganın Kahvaltısı' programı sonlandırılmıştı. Karganın Kahvaltısı programının yayından kaldırılmasıyla birlikte 'Görüş mesafesi'ni Kenan Erer ile birlikte sunan Gazeteci Sertaç Aktan'da programı sunamayacağını belirterek Gold Fm'den ayrılmıştı.Programların baskılar nedeniyle kaldırıldığı haberlerine Golg FM yönetimi yayınladığı bir basın bildirisiyle cevap vermişti.

Adnan Kotaoğlu, Gürsel Kum ve Bayram Şen'i katkılarıyla düzenlenen kahvaltıya katılan davetliler. Programları sonlanan heriki gazeteciyi de dinleme ve tanışma fırsatı buldular.

ERER:“BUNDAN SONRA DÜŞÜNCELERİMİ SANATLA İFADE ETMEYE ÇALIŞACAĞIM

 ”Kenan Erer uzun yıllar televizyon ve radyolara program yaptığının altını çizerek, programının kaldırılmasından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Sözlerime çok üzüntülü olduğumu belirterek başlamak istiyorum.

Yıllardır emek verdiğim bir programın yayından kaldırılması siz dinleyicilerimden uzak kalmam elbetteki bizleri etkiledi. Bugün Vefa Kahvaltısı adıyla bizleri bir araya getiren Gürsel ve Adnan abiye Bayram Şen kardeşime çok teşekkür ediyorum. Ben şu an 35 yaşındayım ve hayatımın en zor günlerini geçirmekteyim. Eski bir eşimden ayrılmış gibi hissediyorum kendimi.

Resmen depresyondayım. Bazen kendi kendime sanamı kaldı düşünce özgürlüğünü savunmak öek çık git buralardan Türklerin olmadığı yerlerde yaşa diye içimden kızdığım oldu zaman zaman.Kendilerini programa aldığım bir çok siyasetçi ilk başlarda arayarak üzüntülerini paylaştıkları kendisi için ne yapabileceklerini sorduğunda, “bu durumu haksız buluyorsanız düşünce ve üzüntülerinizi kamuoyuyla basınla paylaşın” dedim.

O gün bu gün bu anlamda hiçbir siyasetçiden tepki görmedim.Ben işime zevkle gidiyordum. İşimi severek yapıyordum. İşini severek yapan insan sayısı fazla. Ama ben işiml çok önemsiyordum. Ara sıra yayına geö kalsamda sizlerin hoşgörüsüne sığınarak Gürsel, Ömer, Yusuf ve Bayram beylerle zaman zaman tatlı takışmalarla insanlara hem haber yapıyor hem de onların farklı anlayışlarda olsa da düşünmelerini sağlıyorduk. 

Karganın Kahvaltısı bitirilirken “biz buraya kadar uçtuk, artık bizden sonrakilerde daha uzun mesafeli uçarlar” diye geçirdim içimden.Ben kendi işimden olmaktan öte özgürce düşüncelerini ifade edebilecek geleceğin gençlerine katkıda bulunmaya çalışıyordum. Birileri düşünmemizi ve düşüncelerimizi istemediği için bugün bunları yaşıyoruz.Ben düşünmeye düşündüklerimi özgürce ifade etmeye farklı alanlarda da olsa devam edeceğim. Sanatımla şarkımla gitarımla bunları yapacağım.Sevgili dostlar bizlere göstermiş olduğunuz vefa'dan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

AKTAN: SUSTURULAN KARGA'YA RAĞMEN DEVAM EDEMEZDİM

Gold FM'de  Karganın Kahvaltısı programını sunan Kenan Erer ve 'Görüş Mesafesi'ni Erer ile birlikte sunan Sertaç Aktan ise yaptığı konuşmada, davetlilere ve organizatörlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında “Arkadaşım ve birlikte program sunduğumuz Karganın Kahvaltısını sunan Kenan Erer'in programının sonlandırılmasından sonra benim ilkelerimle çelişen bir ortamda program yapmam uygun olmazdı.

Ben de bu nedenle Kenan Erer ile birlikte sunduğum 'Görüş Mesafesi' programını sunmayacağımı Gold Fm yönetimine bildirdim.Düşünce özgürlüğüne tahammül edilmeyen bir ortamda program yapmak benim kriterlerimle örtüiemezdi.

Sağ'dan olsun sol'dan olsun benim için önemli olan doğru bildiğim kriterlerimdir. Birileri kriterlerimiz, paylaşmasa da onların düşüncesini saygıyla karşılarım.Bence Karganın Kahvaltısında yalnız Kenan Erer değil, aynız amanda programın mğdavimlerinden Ömer, Gürsel, Yusuf bey gibi onlarca düşüncesini paylaşamlarda susturuldu” dedi.

Organizatörlerden Bayram Şen, Gürsel Kum ve Adnan Kotaoğlu yaptıkları konuşmalarda Susturulan Karganın Kahvaltısı ve yayına durduran 'Görüş Mesafesi' ile ilgili olarak üzüntülerini dile getirdiler

Gürsel Kum RTL ile görüştüklerini bir radyo frekansı kiralayarak, Belçika geneline 24 saat Türkçe yayın yapan bir radyo kurmayı planladıklarını bu konuyla ilgili görüşmelerde bulunduğunu ifade  ettiBayram Şen “Her sabah çocuklarımızla büyük bir zevkle dinlediğimiz 'Karganın Kahvaltısı'nın susturulması düiünce özgürlüğü adına şık olmadı.

Bu gün Vefa gösterme adına bu programı düzenledik. Katkılarda bulunan Gürsel: Adnan abilere ve eşime teşekkür ediyorum” dedi.

Adnan Kotaoğlu ise, düşüncelerini sözlü anlatmaktan yorulduğunu, düşüncelerini artık sanatla ifade ettiğinin” altını çizdi.