Prof. Dr. Hüseyin Hatemi'yi Ölümle Tehdit Ettiler

Türkiye'nin ileri gelen aydınlarından ünlü hukuk profesörü Hüseyin Hatemi aldığı tehditler nedeniyle bir açıklama yayınladı.

Türkiye'nin ileri gelen aydınlarından ünlü hukuk profesörü Hüseyin Hatemi aldığı tehditler nedeniyle bir açıklama yayınladı.

Prof. Dr. Hüseyin Hatemi kendisine ve ailesine yöneltilen onlarca tehdite dikkat çekerek bir açıklama metni yayınladı. İşte o metin:

"Esasen beklediğim sonuç nihayet geldi Hukuk Devleti olmayan ülkelerde iktidarı kölece desteklemeyenin ailesi korkutulur, onlar da korkmazsa bir Ogün Samast elbette bulunur.

Benim yaşım neredeyse seksene varacak ölümden mi korkacağım?

Ne var ki yakınlarıma iğrenç riyakarlıkla gelen telefonlar onları maalesef iyice korkuttu. "Reisi Menderes gibi yapmak istiyorlar yedirmeyiz" diyen yalakaların sözü suç değil de benimki mi suç bre utanmaz kılkuyruklar?

Ailemde huzur bırakmadınız benim de takatim kalmadı, yalnız ferzendani ercümendi vatan ve kerimelerimle meşgul olmaya karar verdim kılkuyruklar ne halleri varsa görsünler,azizana şeyh twitteri meydanında arzi veda' ediyorum!

Alaman milleti "scheiden tut weh!" derler,ayrılık elem verir, Hukuk Devletinin bu ülkede kurulduğunu zuhur olmadıkça görmek muhal,tekrar mulaakıyy oluruz bezm-i ezelde ey azizani can!

evar be kheyr!

Allahdan ümid kesilmez! Allaha emanet olunuz sevgiyle!"

Prof. Hatemi daha önce bir dergiye verdiği röportajda "Sadece bir gecede 12 ölüm tehdidi aldım, Twitter'dan yazdığım tweet'ler üzerine. Çoğu AK trol tehdidi. 'Kanuni Sultan Süleyman çok iyi yaptı; Azerbaycan bölgesini Şiilerden temizledi, Yavuz Sultan Selim Şiileri öldürdü. Sıra sende' ifadelerine yer vermişti.

Hatemi'nin avukatı Fidel Okan da ise tehditleri yargıya taşıyacaklarını söyledi. Twitter'dan paylaşımlarda bulunan Okan, "Sosyal medyada müvekkilim Prof. Dr. Hüseyin Hatemi'ye 'yapılan' ve 'yapılacak' olan tehdit ve hakaret içeren paylaşımlar için yasal işlem başlatmaya karar verdik." dedi.