SCHAERBEEK GENÇLİK ve SPOR FESTİVALİNDE COŞKU VARDI

Her yıl Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı Sait Köse'nin himayesinde gerçekleştirilen "¹10. Gençlik ve Spor Festivali' bu sene de Crosing Stadı ve çevresindeki piknik alanında gerçekleştirildi.

Her yıl Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı Sait Köse’nin himayesinde  gerçekleştirilen  ‹10. Gençlik ve Spor Festivali’ bu sene de Crosing Stadı ve çevresindeki piknik alanında gerçekleştirildi.

Davetliler bir taraftan kısa adı BTSF Belçika Türk Spor Federasyonu’nun düzenlediği ‹19 Mayıs Atatürk Kupası mücadelelerini seyrederken,i bir taraftan da folklör ekipleri ve sanatçıları izleme imkanı buldular. BTSF Başkanı Nedim Koçarslan gün boyu takımların mücadelesine nezaret edip, takımların müsabakalarını rahat ve centilmence yapabilmeleri için büyük çabalarda sarfetti.

Başkan Yardımcısı Köse, gün boyu davetlileriyle yakından ilgilenerek, onlarla birlikte hoş saatler geçirdi. Kurulan stantlarda Türk mutfağından döner, gözleme, tatlılar ve içecekler satışa sunuldu.

Sırasıyla Türk, Bulgar, ve Bolivya halk oyunları ekipleri birbirinden güzel dans ve folklor gösterileri büyük beğeni topladılar. Belçika Türk kadınlar Birliği, ÇDF ve diğer STK›larda katılımlarıyla katkı sağladılar. Bu programımıza katılan ve katkıda bulunan tüm dernek ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.

Başkan Yardımcısı Sait Köse yaptığı kısa açıklamada: «10 yıldan beri ara vermeden düzenlediğimiz Gençlik ve Spor şenliğinin bu yılda onuncusunu kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız gençlerimizin hem spor yapmasını hem de kültürel ve eğlencelerle birbirleriyle tanışma ve eleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimizi sağlıklı yetiştirmek için bu tür organizasyonları önemsiyoruz. Kültürel dayanışma ve kaynaşma toplumsal barışın harcıdır. gençlerimizin barış ortamında birvbirleriyle kardeşlik içerisinde yaşamaları arzumuzdur. 

Belediye olarak gençlerimizin hem spor anlamında, hem de kültürel anlamda her zaman yanlarında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Gençler bizim geleceğimizdir, onlara sahip çıkmak bizim için çok önemlidir. Bu vesileyle gençlerimizin 19 Mayıs bayramını da tebrik ediyorum» dedi.