BİRLİK HER ZAMAN DİRLİK OLMUŞTUR. BİRLİĞİ KORUMALIYIZ. / Cell GÜNDOĞDU

Birliğe katkı sunan Merhum Hayrettin Kızıldağ abi ruhun şad olsun…

Brüksel’e ilk geldiğimde toplumumuzun saygın şahsiyeti ve vatanımızı koruyan ülkemizde ve Nato’daki generallerin sadık dostlarından olan Niyazi abimle tanışmaktan çok mutlu olmuştum. O günden bugüne kadar kendisinden her zaman gurur duydum. Vatansever bir kişilikti Niyazi abi. Yalnız kendi toplumu değil diğer toplum bireyleri de kendisini daima saygıyla anmaktalar. Herkese yardım etmekten mutlu olan biridir kendisi.

Merhum Hayrettin abi ise son derece saygılı ve mütevazi bir kişiliğe sahip oda milliyetçi vatansever birisi olarak yaşamının son gününe kadar abisi saygıdeğer Niyazi abiye yarenlik etti. Ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun.

Bu değerli şahsiyetleri tanıttıktan sonra asıl konuya gelmek istiyorum.

Dün akşam Laeken’de bulunan Brüksel Ehlibeyt İslam ve Kültür Merkezinde Brüksel Iğdır toplumunun saygın şahsiyetlerinden olan Niyazi Kızıldağ’ın merhum kardeşi Hayrettin Kızıldağ’ın rahmete kavuştuğu 40.ncı günü, okunan ayetler ve mersiyelerle idrak ettik.

Cami İmamı Şeyh Ali Çalar, Almanya Berlin’den misafir olarak gelen Şeyh Tevekkül Erol’un okudukları birbirinden güzel Kuran, mersiyeler, ettikleri dualar ve Ramazan’ında bereketi ve manevi iklimiyle çok güzel bir iftar programında bulunmaktan mutluluk duydum.

En mutlu olduğum görüntü ise büyüğüyle genciyle küçüğüyle toplumumuzun bir arada oluşu ve birlik sergisiydi….

Ramazan’ın manevi ikliminin verdiği birlik ve dayanışma ruhunun bende bıraktığı derin iz, beni çok etkiledi. Bu birliğe ve dayanışmaya hele bugünlerde daha çok ihtiyacımız var.

Yüce Allah  ayeti Kerime’de “Allah'ın ipine hepiniz sımsıkı yapışın. Dağılıp ayrılmayın. Ve Allah'ın sizin üzerinizdeki nimetini hatırlayın” Ali İmran suresi ayet 103) buyurmakta. Resulullah (sav) ve evlatları olan 12 İmam birliğin, dayanışmanın maneviyatı güçlendirdiği noktasında onlarca hadis zikretmişlerdir.

Anadolu’muzun manevi mimarlarından Ahmet Yesevi, Mevlana, Yunus Emre gibi Ehli Beyt aşıkları daima birliğin ve beraberliğin vurgusunu yapmışlardır sözlerinde, şiirlerinde  ve beyitlerinde.

Gönül Eren’i Hacı Bektaş-ı Veli’nin ‘Bir olalım, iri olalım diri olalım’ sözü asırlardan beri hafızalarımızdaki en güzel söz olarak günümüze kadar gelmiştir.

Belçika ve Avrupa’nın başkentinde Ehlibeyt davasına gönül vermiş vatansever halkımızın birlik görüntüsü toplumumuzun tüm kesimlerinde heyecan yaratmakta.

Değerli ve saygın büyüklerimiz her zaman birliğimizin harcı olmuşlardır olmaya da devam etmelidirler. Ehlibeyt davasının ve bu davanın mektepleri olan Ehlibeyt cami ve kültür merkezlerimizin yaşatılmasında bu birliğe ihtiyacımız var. Ayrılık her zaman birliğin gücünü azaltmıştır. Ayrılıkta ne bereket nede huzur vardır.. Bizim bu tür birliğe çok ihtiyacımız var.

Birlik her zaman dirlik olmuştur. Yüce Allah birlikten yana olanlardan her zaman razı olsun.

20 yıl öncesinde Molenbeek’de Ehlibeyt bayrağını Brüksel’de dalgalandıran merhum büyüklerimize rahmet, yaşayan büyüklerimize sağlıklı ömürler diliyoruz.

20 yıla yakın biz zaman diliminde ise önce Schaerbeek daha sonra da Laeken’de bu şanlı bayrağı ve bu mescidi ayakta tutan tüm alimlerimize,  büyüklerimize ve gençlerimize çok teşekkür ediyoruz.

Dün hissettimki artık bu mescit bize dar geliyor. Avrupa’nın başkenti Brüksel’de Ehlibeyt adına merkez olacak olan yeni alınan mescidin bir an evvel tadilatının yapılarak faaliyete geçirilmesi elzem olmuştur.

Bizler daha güzel mekanda bu davanın bayraktarlığını yapmalıyız. Ben buradan Alimimiz Sayın Şeyh Ali Çalar başta olmak üzere eski alimlerimizden Şeyh Tevekkül Erol ve tüm geçmişte hizmet veren alimlerimize çok teşekkür ediyorum.

Özellikle Dernek Başkanı Sayın İsmail Dorbar ve yönetim kurulu arkadaşlarına da hususen teşekkür ediyorum. Gururumuz ve onurumuz olan bu genç insanlar kendi şahsi ve ailevi zamanlarını kutlu davamıza ayırarak tüm zorluklara rağmen mektebimizin şanlı bayrağını bu günlere kadar getirmişlerdir. Yeni bir cami yeri alarak da bu bayrağı daha da yüceltmeye azmetmişlerdir. Kendilerini yürekten kutluyorum.

Brüksel’de Ehlibeyt bayrağının dalgalanmasında emeği geçen tüm eski ve yeni büyüklerimizi kardeşlerimizi tebrik ediyor, Ehlibeyt’in takdir ve şefaatlerine mazhar olmalarını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Bu kutsal mekanlarda evlatlarımızı vatanına, milletine, bayrağına ve inancına sadık gençler olarak yetiştiren okudukları kuran ve duaları şehitlerimize armağan eden  alimlerimize de sonsuz saygı ve teşekkür ediyoruz.

Haytrtmızda ve şerrimizde bizleri Ehlibeyt adına bu merkezlerde toplayan tüm fedekar yöneticilerimizi takdir ve teşekkürle yad ediyoruz.

Ehlibeyt ve İmam Hüseyin’in Kerbela’da yükselttiği bayrağı birlik ve beraberlik içerisinde bu gün Avrupa’nın merkezinde yükselten bu davanın tüm isimsiz neferlerini de kutluyorum.

Buradan toplumumuzun değerli büyüklerine seslenmek istiyorum.

Değerli büyüklerim hepimiz faniyiz ve yok olacağız. Gelin bu Ehlibeyt davasının semasında hoş bir sada bırakalım.

Bu kutsal bayrağı en güzel bir şekilde yükseltecek olan değerli gençlerimize kol kanat olalım. Onlara varlığımız ve desteğimizle güç verelim ki bu bayrak ebediyete kadar dalgalansın.

Ahirete göçtüğümüzde Ehlibeyt merkezlerinden bizlerin ruhlarının ihtiyacı olacak olan dualardan ve okunan kuranlardan mahrum olmayalım.

Bizlerin şimdi yapacağı fedekarlıklar, Ehlibey davası ve bayrağının dalgalanmasını sağlayacaktır. Gelecek nesillere örnek büyükler olarak davamızın korunması adına bir iyilikte bulunarak birliğimizi ve dirliğimizi koruyalım.

Gelin günümüz Kerbelasında, günümüz Hüseyinileri olan gençlerimize ‘Hür’ misali yardımcı olalım. Unutmamak gerekir ki dal kökü üzerindedir. Biz biriz ayrımız gayrımız olmamalı. Dünya malı dünyada kalacak. Ancak Ehlibeyt davası ebediyete kadar kalacak.

Ne mutlu bize ki bu davanın erleriyiz ve bu davanın sevgisiyle göçüp gideceğiz. Geleceğe bırakacağımız en güzel miras ‘Ehlibeyt sevgisi’ olsun. Buda takdir edersiniz ki birlikten geçer… Saygılarımla

Mütevazi kişilikli değerli Hayrettin abi ruhun şad olsun… Toplumumuzun saygın büyüğü Niyazi abi başınız sağolsun….