BRÜKSEL BÜYÜKELÇİSİ HAKAN OLCAY 'BELÇİKA AYDIN HABER'İ KUTLADI

Belçika Aydın Haber'in birinci yılı kutlama programına katılarak burada bir konuşma yapan T.C. Brüksel Büyükelçisi Hakan OLCAY'ın 'Günlük gelişmeleri, gündemleri içeren ve Belçika Aydın Haber'i taltif eden konuşma metnini sizlerle paylaşıyoruz.

Belçika Aydın Haber'in birinci yılı kutlama programına katılarak burada bir konuşma yapan T.C. Brüksel Büyükelçisi Hakan OLCAY'ın 'Günlük gelişmeleri, gündemleri içeren ve Belçika Aydın Haber'i taltif eden konuşma metnini sizlerle paylaşıyoruz.

~~15.04.2017

Değerli Konuklar,
Hanımefendiler, Beyefendiler,

Bu akşam sizlerle beraber Belçika Aydın Haber’in kuruluşunun birinci yıldönümünü kutlamaktan memnuniyet duyuyorum.

Geçtiğimiz yıl, Belçika Türk basını olarak sizler sorumlu ve ilkeli haberlere imza attınız. Belçika’da 52 seneyi geride bırakan Türk toplumunun gerek Belçika’daki gelişmeler gerek ülkemizde yaşanan olaylar hakkında doğru bilgi alabilmesine imkan sağladınız.

Son bir yıl boyunca, gerek Belçika gerek ülkemiz yoğun ve hızla değişen bir gündeme sahne olmuştur. Belçika’da 22 Mart terör saldırıları ve akabinde terörle mücadele bağlamında alınan tedbirler gündemin en önemli konularından birini teşkil etmiştir.

Öte yandan, ülkemiz 15 Temmuz hain darbe girişimini yaşamış, son bir yıl içinde FETÖ başta olmak üzere DEAŞ, PKK, PYD gibi pek çok terör örgütünün saldırısıyla aynı anda mücadele etmek durumunda kalmıştır.
Tüm bu arka plan çerçevesinde, son bir yıl boyunca Belçika ile ilişkilerimizi her alanda ilerletmeye gayret gösterdik. Siyasi düzlemde, Türkiye-Belçika ilişkilerinde Sayın Cumhurbaşkanımızın 2015 yılında Belçika’ya yaptığı devlet ziyaretinin yarattığı ivmenin korunmasına çalıştık.

15 Temmuz hain darbe girişiminin vahametini ve bu bağlamda ülkemizce alınan tedbirleri Belçikalı muhataplarımıza ve sivil toplumuna her fırsatta aktarmaya devam ettik.

Bu çalkantılı ve sınamalarla dolu yılda, Belçika Türk basınının sağladığı destek takdire şayandır.

Öte yandan, referandum çerçevesinde 27 Mart - 9 Nisan günleri arasında Belçika’daki vatandaşlarımızın sandığa gösterdiği yoğun ilgiden dolayı memnuniyet duyuyoruz. Yaklaşık 73 bin vatandaşımız bu dönemde Brüksel ve Anvers Başkonsolosluklarımızda oylarını kullanmışlardır.

Bu rakam vatandaşlarımızın demokratik haklarını kullanmaları ve ülkemizle olan bağlarını koruduklarını göstermeleri açısından da önem taşımaktadır.  

Bu vesileyle referandumda emeği geçen tüm siyasi partilerimize ve kamu görevlilerimize teşekkür etmek isterim.
Sözlerime son verirken huzurlarınızda Belçika Aydın Haber’in değerli yöneticisi Sayın Celil Gündoğdu ile Zerrin Aydın’ı bir kez daha kutluyorum. Başarılı çalışmalarınızın nice on yıllar sürmesini temenni ediyorum.

Siz değerli konukları da aboneliğinizi yenileyerek ve reklam vermeye devam etmek suretiyle Belçika Türk basınını desteklemeyi sürdürmeye davet ediyorum. 

Bu vesileyle hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Hakan OLCAY
   Büyükelçi