AVRUPA LIVE'IN KURULUŞU VE AMAÇLARI

~~Avrupa'da 50. Yılını geçirmiş ve 4. Neslimizin temellerini attığımız bu günlerde Türklerin her alanda ki gelişmelerine bir yenisini daha ekleyip Türklerin multimedya sektöründe de ileriye gidebilecek bir kapasiteye sahip olduğumuzu göstermenin yollarından bir tanesi olan Belçika üzeri 7/24 yayın yapan Türkçe bir kanalın hazırlanması ve gelişmesinde AVRUPA LIVE olarak elimizden geldiğince öncü olmaya çalışacağız biliyoruz ki bu sektörde ilk olacağız ama son olmayacağız en azından dileğimiz bu yönde.

~~Avrupa'da 50. Yılını geçirmiş ve 4. Neslimizin temellerini attığımız bu günlerde Türklerin her alanda ki gelişmelerine bir yenisini daha ekleyip Türklerin multimedya sektöründe de ileriye gidebilecek bir kapasiteye sahip olduğumuzu göstermenin yollarından bir tanesi olan Belçika üzeri 7/24 yayın yapan Türkçe bir kanalın hazırlanması ve gelişmesinde AVRUPA LIVE olarak elimizden geldiğince öncü olmaya çalışacağız biliyoruz ki bu sektörde ilk olacağız ama son olmayacağız en azından dileğimiz bu yönde.

Avrupa'da yaşayan Türkler arasında temennimiz  zaten tek olmak değil, hep en iyisi olmak için mücadele etmek olacaktır. Amacımız  Avrupa’da ki gurbetçilerimizin sorularına cevap, sevinçlerine ortak, dertlerine derman  olmaya çalışmak.

Yayınlarımız ilk etapta yeni çıkan ve gün geçtikçe hızla yayılan ve çoğu sorundan bizi kurtaran  (çanak anten vs. ) İPTV lerden yayın vereceğiz.

Buradaki iş adamlarının yaptıkları işler doğrultusunda ürettikleri mallarını daha kolay pazara girmesini sağlayacağız. Nitekim de bu konuda gecemizi gündüzümüze katarak bir altyapı hazırlığında bulunduk ve avrupa bazında ilk etapta 500 bin eve girip çok kısa zamanda da bu rakamı milyonlara çıkartmayı hedefleyen bir grup oluşturduk. Yani bir reklamınızın tv kanalında çıkmasının ve milyonlarca kişiye ulaşmasının sizin için ne kadar yararlı olacağını tahmin bile edemezsiniz.

Bunun yanında çeşitli programlar hazırlayıp yayına süreceğiz (dizi, yarışma programları, bilimsel programlar, reklam filmleri gibi)  bu projelerimizde ise sadece gurbetçilerimizle çalışarak ileriye dönük kendilerini geliştirmelerine yardımcı olmaya çalışacağız. Çeşitli spor dallarında da öncülüğünü futbolun çektiği Türk kulüplerinin de gelişmeleri için elimizden geleni yapacağız canlı ya da  bant yayını olmak üzere takımların yayınlarını da yapmayı planlıyoruz.


AVRUPA LİVE HAKKIMIZDA

AVRUPA LİVE Avrupa'da yaygın izleyiciye ulaşma hedefinde olan barıştan, demokrasiden, emekten, insan hak ve özgürlüklerinden, hukukun üstünlüğünden yana, Toplumcu, bağımsız ve bu çerçeve de nitelikli bir televizyon kanalıdır. Bütün bunları yaparken, profosyonelce hiç bir kâr gözetmeksizin, maddi manevi bütün imkânlarını seferber ederek Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarımıza ulaşıp, gerek sanatsal, gerek medyasal olarak gereken eğitim, öğretim ve toplumu bilinçlendirme amacını güden ve bunun için gece gündüz hizmet verecek olan bir Televizyon kanalıdır. İnsanların gündelik yaşamlarının önemli bir bölümünü televizyon karşısında geçirdiği bir medya ortamında ilkeli yayın yapmak televizyonculuk mesleğinin namus borcudur.

Ortaya çıkmış olan 'televizyon dili' kendisini kullanan herkesi nesnesi kılmaktadır. Bundan böyle de kim bu dile sorgusuz sualsiz teslim olursa, hiç kimsenin tereddüdü olmasın ki, onu da teslim alacak ve nesneleştirecektir. Yeter ki, yeni bir dil kuracak akla ve birikime, bu dili konuşacak özgüvene, bunu benimsetecek yeteneğe, bunu sevdirecek estetiğe sahip olunsun. Yeter ki, kazanma hırsıyla 'reyting' tuzağına düşülmesin.

İşte AVRUPA LİVE kanalı, ülkemizin, toplumumuzun, insanlığın bu yaşamsal ihtiyacına yanıt vermek iddiasıyla yayın hayatına başlıyor. Toplumun sorunlarına sahip çıkarak, gerçeğin peşinden koşarak, halk adına kamusal denetim görevimizi yerine getirerek sevinçlerimizi çoğaltacak bir rol oynayabiliriz.

AVRUPA LİVE yayınları, tamamen profesyonel ve deneyimli bir kadro tarafından, ve fakat amatör bir ruh ve özveriyle gerçekleştirilecektir.

Çığırtkan, ucuz, kaba ve itici bir muhalefet tarzı ve yayın üslubundan kaçınacağız. Eleştiri ve hakaret arasındaki farka özen gösterecek, aradaki çizgiyi net şekilde çekeceğiz. Bu anlamda hiçbir felsefi tercihi, dini inancı, siyasal tavrı aşağılamayacak ve hakaret edilmesine izin vermeyeceğiz. Saygı sınırlarını, eleştirdiğimiz kesimler ve karşıtlarımız söz konusu olsa bile aşmayacak, aşılmasını da kabul etmeyeceğiz.

Gerçeğe, habere ve bilgiye dayalı profesyonel yayıncılığı esas alan bir çizgi izleyeceğiz. Bilimin yol göstericiliğini esas alacağız. Toplumun birliğini, bütünlüğünü, demokrasiyi, özgürlük ve eşitlik ilkesini, bağımsızlığı ve kamuculuğu savunacağız.

Programlarımız geniş bir izleyici yelpazesini kucaklayacak şekilde oluşturacağız. Türkiye dahil bütün Avrupa'nın çok büyük bölümüne seslenecek ve her kesimle iletişim kuracağız. Kucaklayıcı ve hoşgörülü olacağız.

AVRUPA LİVE Avrupa'nın televizyonu olacak. Unutulan, ihanete uğrayan, düşen gazeteciliği ve televizyon yayıncılığını yeniden ayağa kaldıracağız. Başka bir dünyanın ve haberciliğin mümkün olduğunu dosta düşmana göstereceğiz.

Bu yolculukta ihtiyacımız olan tek şey izleyicilerimizin ve halkın desteğidir. Bu desteği esirgemeyeceklerini umuyoruz.
MİSYONUMUZ

* Temiz toplum yayın ilkesine bağlı kalarak izleyici profillerine uygun, nitelikli programlar geliştirmek ve yayına sunmak.

* Dünyada ve Türkiye'de gündemi takip ederek, izleyicinin güncel olaylara değişik açılardan bakmasını sağlamak ve bunu yaparken kendi gündemini belirleyen projeler üretmek.

* Hedef kitlesini tüm izleyicilerimizin profiline göre belirleyip, izleyici beklentisi doğrultusunda KÜLTÜR- SANAT, MÜZİK- EĞLENCE, SOSYAL-İŞ YAŞAMI, HABER- EKONOMİ vb. gibi üst başlıklarla hem izleyicinin keyif alacağı hem de bilgi ve fikir sahibi olacağı programlar yayınlayarak izleyiciye ekranda görmek istediği seyir keyfini sunmaktır…

 VİZYONUMUZ

AVRUPA LİVE Televizyonu, Türkiye ve yurtdışında yaşayan Türklere yönelik örf ve adet ilkelerine bağlı, reyting kaygısı olmadan, kaliteyi sürekli yukarıya çekecek programlar üretecek ve yayınlayacak. AVRUPA LİVE yayın ilkesi önceliği, program kalitesi ve doyurucu içerikte olacaktır. Hazırlanan programlar gerek istatistik gerekse saha analizleri ile ön incelemeden geçirilecek ve nihai karar aşamasında toplum değerleri göz önüne alınarak yayına verilecektir.

Kaliteli yapımlar ve dolu dolu içeriği olan bu programlar hem izleyenler, hem de reklam veren kurumlar için artı değer oluşturacakdır.

AVRUPA LİVE GÖREV DAĞILIM LİSTESİ

HAKAN BALKAN
Genel müdür
hakanbalkan@avrupalive.com
+32(0) 472.79.93.43


HÜSEYİN ÖZKIR
İç işleri müdürü ve muhasebe departmanı
huseyinozkir@avrupalive.com
+32 (0) 468.47.70.98


SERCAN AKBULUT
Reklam ve halkla ilişkiler departmanı
sercanakbulut@avrupalive.com
+32 (0) 484.03.18.43


ORHUN ÖZKIR
Altyapı sorumlu multimedia departmanı
orhunozkir@avrupalive.com

+32 (0) 484.13.33.85


SERAP KURTBAĞRI
Medya planlama yöneticisi
Basın danışmanı ve koordinasyon
serapkurtbagri@avrupalive.com
+32 (0) 489.87.43.98