İzmir Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde gıda yardımı..

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve gönüllüler ile birlikte bir : İzmir'de ki muhtaç yurttaşlara yardım için "Yurt dışında yaşayan tüm vatandaşlarımızı dayanışma çağrısı.." başlattık.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve gönüllüler ile birlikte bir : İzmir’de ki muhtaç yurttaşlara yardım için  “Yurt dışında yaşayan tüm vatandaşlarımızı dayanışma çağrısı..” başlattık.

Dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını nedeni ile tüm insanlik zor bir süreçten geçiyor. Salgın, yaşamsal açıdan ciddi oranda sorunlara ve ölümlere yol açarken, düşük gelirli vatandaşlar üzerinde çok yoğun sosyal  ve ekonomik sorunlara yol açıyor. Büyükşehir İzmir genelinde Korona salgını öncesi zaten 300 bine yakın işsiz vatandaş vardı.

Salgın sürecinde başlatılan izolasyon ve karantina tedbirlerinden dolayı işsizlik rakamının 600-700 bin’e ulaştığı varsayılıyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Izmir’de de bilhassa, hizmet, turizm, egitim, ulaşım ve gastronomi sektörlerinde çalışan on binlerce kişi bir anda işsiz kaldı. Yüzlerce esnaf ve küçük işletme de ticari faaliyetine son vermek  zorunda kaldı.

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullar göz önüne alındığında, bilhassa başka hiç bir geliri olmayan kırılgan ve dezavantajlı gurupların korunup desteklenmesi için, merkezi ve yerel yönetimler kadar, yurttaşlara da yardım konusunda önemli sorumluluklar düşmektedir.  Salgın sürecinin aylara yayılacağı ve krizin derinleşeceği beklenmektedir. Hem sosyal hem de ekonomik alanda toplumsal dayanışmayı daha çok güçlendirme ve sınırlar ötesi bir dayanışma ağı örmemiz zorunluluk olarak karşımıza çıkmaktadır. 

Bu noktada İzmir Büyükşehir Belediyesinin öncülüğü ve organizesinde #iyiliksinirtanimaz ve #dayanismayasatir sloganları ile yurt dışında yaşayan tüm vatandaşlarımızı dayanışma ağımız kapsamında destek olmaya çağırıyoruz.

Hedefimiz, Izmir'deki tüm ihtiyaç sahiplerine düzenli gıda yardımı ulaştırıp, yanlarında olduğumuzu hissettirmektir. Sizler de aşağıdaki web sitesi / Link adresi aracılığı ile bir gıda paketi satın alabilirsiniz. Belediyemiz garantisinde internetten online almış olduğunuz bu gida paketi ihtiyaç sahibi yoksul ve issiz vatandaşa onurunu kırmadan yine belediyemiz güvencesi ile dağıtılacaktır.

Yardımlarınızı https://www.halkinbakkali.com/ üzerinden ulaştirabilirsiniz.

Sosyal medya hesaplarımız

https://twitter.com/dayanisma_izmir

https://www.facebook.com/izmiricindayanisma/

https://www.instagram.com/izmiricindayanisma/