BÜYÜKELÇİ UYSAL, BAŞKAN KIR'IN ORGANİZE ETTİĞİ YARDIM MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal, Federal Milletvekili ve Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır'ın himayesinde düzenlenen "˜Deprem Yardım Merkezi'ni ziyaret etti.

Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal, Federal Milletvekili ve Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır’ın himayesinde düzenlenen ‘Deprem Yardım Merkezi’ni ziyaret etti.

Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz’inde hazır bulunduğu ziyarette Başkan Kır çalışmaları hakkında Büyükelçi Uysal’ı bilgilendirdi. Uysal yardım merkezinde çalışmalarda bulunan gönüllülere teşekkür ederek, onlarla kısa süreli sohbet ederek, yardımların gönderilmesi konusunda kendi çalışmaları hakkında da Gönüllüleri bilgilendirdi.

Yardım merkezinde Deprem ile ilgili hatıra defterine de düşüncelerini yazan Büyükelçi Uysal “Uülkemiz ve Suriye’de meydana gelen depremden dolayı Belçika Türk toplumu adeta seferber oldu. Bu zor şartlarda bizler Belçika’da yaşayan vatandaşlarımızın birlikte büyük bir yardım kampanyası çalışması başlatması takdire şayandır. Bu kampanyaya bölgesi ve belediyesinde öncülük eden Sayın Emir Kır’ı başta olmak üzere, tüm katkı sunan Siyasiler, STK temsilcilerini tebrik ediyor, bu kampanyada emeği geçen ve katkılarda bulunan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Bizler de kendi alanımızda Belçikalı makamlarla görüşerek, yardımların ulaştırılması konusunda THY ile devamlı iletişim halindeyiz. Belçika devleti ülkemizdeki deprem bölgesinde bir Sahra hastanesi kurmaya başladı. Belçikalılar bu sahra Hastanesinde ekipman ve malzemeleriyle depremzedelere yardımcı olacaklar. Bu vesileyle Belçika yönetimine de teşekkür ediyoruz. Birlikte bu afeti de aşmaya çalışacağız” dedi.

Başkan Kır, “Sayın Büyükelçi teşrifinizden dolayı öncelikle teşekkür ediyor, Türkiye ve Suriye’de meydana gelen deprem haberini aldığımız ilk günden hemen harekete geçerek, bölgemizde bulunan karma 30 dernek temsilcisiyle istişarede bulunarak bu yardım kampanyamızı başlattık.

Bu vesileyle tüm kuruluş temsilcilerimize ve ayıklama ve paketleme Gönüllülerimize teşekkür ediyoruz. Biz ayrıca Belediye olarak, belirlenen bir şehrimize ihtiyaç olan konularda yardımcı olmak istiyoruz. Bizim kampanyamızın süresi yoktur. Her daim yardıma hazırız” dedi. Büyükelçi çalışan gönüllülerle birlikte hatıra görüntüsü verdi.

Başkan Kır ve Büyükelçi Bekir Uysal yanındaki heyetle birlikte Mustafa Çalışkan’a ait kahveye geçerek, burada vatandaşlara deprem yardımları konusunda bilgiler aktardı.

www.belcikaaydinhaber.com