BELÇİKA BULGARİSTAN TÜRKLERİ BRÜKSEL'DE İFTARDA BULUŞTULAR

Belçika'da yaşayan ve bir dernek çatısı altında toplanan "˜Belçika Bulgaristan Türkleri Eğitim Ve Kültür Derneği' Brüksel'de bulunan "˜Yeni Yaşam Düğün Salonunda görkemli bir İftar programı gerçekleştirdi.

Ramazan ayının girmesiyle, Belçika’da hizmet veren Sivil Toplum Kuruluşları toplu iftar programları düzenlemeye devam ediyorlar.

Belçika’da yaşayan ve bir dernek çatısı altında toplanan ‘Belçika Bulgaristan Türkleri Eğitim Ve Kültür Derneği’ Brüksel’de bulunan ‘Yeni Yaşam Düğün Salonunda görkemli bir İftar programı gerçekleştirdi.

Dernek Başkanı Nurhan Rafet, yönetim kurulu üyeleri Sezgin Ahmet, Tunay Mahmut, Arif Arif ve Levent Rasim davetlilerini sıcak bir şekilde karşıladığı programda duygulu anlar yaşandı.

İftar Programına Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bilge, Sekreteri Figen Filabernas, ‘Belçika Iğdırlılar Derneği’ Başkanı Celil Gündoğdu, Radyo Gar kurucusu ve yönetmeni Zana Eminli Acar ve 400’e yakın davetli katıldı

İftar programı Vilvoorde Camii imamı Mustafa Özyürek’in Kuran okumasıyla start aldı. Program konuşmalar, Sanatçı Aysun Amiş’in birbirinden güzel ilahileri ile devam etti.  Ezanın okunmasıyla iftarlar açıldı.

BAŞKAN RAFET  “DERNEĞİMİZ 8 KİŞİYLE BAŞLADI ŞUAN 80’İ AŞKIN ÜYEYE ULAŞTIK”

‘Belçika Bulgaristan Türkleri Eğitim Ve Kültür Derneği’ BAŞKANI Nurhan Rafet yaptığı selamlama konuşmasında tüm katılımcıları selamlayarak sözlerine şu şekilde başladı.

“Öncelikle hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, hayırlı Ramazanlar diliyorum.

Biz bu derneğimizi ilk kurduğumuzda 8 üye ile bir müddet devam ettik. İlk başlarda derneğimize üye ilgisizliği derneği kapatma düşüncesine yöneltse de halkımızın daha sonra duyarlı davranışları ve üye olmaları bizleri tekrar cesaretlendirdi. Şu an 82 üyemiz ve belli bir bütçemizde oluştu. Bugün üyelerimiz ve üye olmayan gönüllülerimizle bir arada iftar etmenin sevincini yaşıyoruz.

Sizlerin maddi ve manevi destekleri devam ettikçe bizlerde hizmete devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde inanç, eğitim ve kültürel çalışmalarımıza devam edeceğiz. Eğitime önem veriyoruz. Çocuklarımızın en iyi şartlarda okumaları gerekir. Vatandaşlarımız hem Bulgarca, hem ana dillerinde hem de üzerinde yaşadığımız ülke dillerini en iyi bir şekilde öğrenmeliler.

Dernek olarak, vatandaşlarımızın sorunlarının çözülmesinde elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Birlik ve beraberlik içerisinde kendi inanç ve kültür değerlerimizi koruyarak, diğer komşularımızla büyük bir uyum içerisinde yaşamaya gayret ediyoruz.

Üyelerimizin çoğalması için bu konuda sizlerin de bizlere yardımcı olmanızı rica ediyoruz.

Bu programımıza katkıda bulunan sponsorlarımıza, siz değerli üyelerimize, ILKO Organizasyona, Hocamıza, sanatçılarımıza, dernek yönetim kurulumuza ve tüm gönüllülerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Programa katılan Gazeteci ve ‘Belçika Iğdırlılar Derneği’ Başkanı Celil Gündoğdu ve Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bilge’de birer selamlama konuşması yaptı. Konuşmacılardan Gazetecin Gündoğdu ‘Birlik ve Beraberliğin önemini’ dile getirirken, Başkan Yardımcısı Bilge ise ‘Derneğe bir yer bulunması konusunda’ yardımcı olacağını vurguladı.

Program açılan iftarlar ve çocukların ayet, hadis okumalarıyla son buldu. www.belcikaaydinhaber.com