SİYAH VE BEYAZIN SESSİZ (S)ÖZLEŞMESİ’Nİ DAVETLİLER İLGİLERİYLE RENKLENDİRDİ...

Belçika Türk Toplumunun yakından tanıdığı Uzman Psikolog Ülkü Dursun’un imzasıyla basımdan çıkan ‘Siyah ve Beyazın Sessiz (S)Özleşmesi’ adlı kitabın tanıtımı, Brüksel Saint Josse’de bulunan ‘Centre Ten Noey’ salonunda gerçekleştirildi.

Belçika Türk Toplumunun yakından tanıdığı Uzman Psikolog Ülkü Dursun’un imzasıyla basımdan çıkan ‘Siyah ve Beyazın Sessiz (S)Özleşmesi’ adlı kitabın tanıtımı, Brüksel Saint Josse’de bulunan ‘Centre Ten Noey’ salonunda gerçekleştirildi.

‘Kitabın tanıtım’ programı, içerisinde Belçika Türk Toplumu’nun renkli siması Ressam ve Şair, Nerkiz Şahin’in tablolarından oluşan sergisi ve müzik dinletisi davetlilerden büyük ilgi gördü.

Uzman Psikolog Ülkü Dursun ve Ressam/Şair Nerkiz Şahin’in davetlilerini karşıladığı programa, Schaerbeek Belediye Meclis Üyesi ve PS Schaerbeek Adayı Döne Sönmez, Binfikir Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Vooruit Schaerbeek Adayı Serpil Aygün, Tercüman, Hukukçu ve Voor Aalst  Adayı Cennet Taşlıdere, Diyetisyen-Psikolojik  Danışman Özge Soytok Bodur, Turkish Lady Dernek Başkanı Derya Aliç,  Belçika Aydın Haber Genel Yayın Yönetmeni Celil Gündoğdu, Résidence Michèle (Huzurevi) Müdiresi Gülsüm Yavaş, STK Temsilcisi Naciye Dumanoğlu, Brüksel Lahanası Program Yapımcısı Muhammet Gündoğdu, İşkadını Zeynep Gündoğdu, STK temsilcileri ve kalabalık davetli topluluğu katıldı. Resepsiyonla başlayan program söyleşiyle devam etti.

Söyleşi bölümünde kitabın yazarı Ülkü Dursun, Nergiz Şahin’in kitap hakkındaki sorularını cevaplamasıyla devam etti.

Yazar Dursun kitap hakkında şunları ifade etti: “Öncelikle bu programımıza katılımlarınızdan ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, sözlerime başlamak istiyorum.

Hz. Mevlana’nın ‘Baktığım benim, gördüğüm sensin' sözlerini ifade ederek, sözlerine şu şekilde devam etti: “Mutsuzluk, mutluluğun bir derecesidir’ sözünü duyduktan sonra, olumlu olumsuz bütün duyguların birbirine eşlik ettiğini, ihtiyaç duyduğunu ve anlam üretmek için karşılaştığı ve karşılaştırıldığını düşünmeye başladım.

Yenilenen algı sistemimle birlikte bugün bulunduğum yer, ne saf bir mutluluğun yeri, ne de derin bir üzüntünün kuyusu…

“Zengine bir kıvılcım, güzele bir sivilce yetermiş” atasözünün de ifade ettiği gibi, hayatta her şeyi gölgeleyebilecek ve aynı zamanda görecelendirebilecek bir karşılık varmış.

Peki, o halde: Zenginlik nedir? Güzellik nedir?

Cevabım: “gölgelerimizin kılıfı”…

Ve gün gelir kılıflar ortadan kalkar, hakikat kalır meydanlarda…

Biliyor musunuz, her şeye rağmen, kendimi bildim bileli, ille de AŞK dedim, varsa yoksa AŞK sayıkladım!”

Yazar Dursun’un, kitap ile ilgili yazım ve düşüncelerini ifadeleriyle söyleşi alkışlarla son buldu.

Yazarın davetlilerin aldığı kitaplarını imzalaması ardından, Program Kitabın yazarı Ülkü Dursun aynı zamanda sanatçı kimliğiyle de tanınmakta.  Program, Sanatçı Dursun’un Karadeniz ve Azeri türkülerine Gitarist Mehmet Karataş’ın gitarıyla, Nergiz Şahin’in duygu dolu şiirleriyle eşlik ettiği mini konserle son buldu.

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleştirilen böylesi güzel bir tanıtım programlarından dolayı, ‘Belçika Aydın Haber’ olarak, Uzman Psikolog Ülkü Dursun ve Ressam Nergiz Şahin’i tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.

www.belcikaaydinhaber.com