T.C. BAĞDAT BÜYÜKELÇİMİZ ALİ RIZA GÜNEY: "EHLİBEYT BİZİM İÇİN MUKADDES'TİR DEĞERLİDİR"

Erbain Yürüyüşü ve Konferansına katılmak üzere gittiğimiz Kerbela Ziyaretimizin Bağdat/Kazimeyin'deki bölümümde Musai Kazım ve Muhammed Taki aleyhiselamların türbelerini ziyaret ettikten sonra, güzel ülkemizin temsilciliği olan T.C.Bağdat Büyükelçisi Sayın Ali Rıza Güney'e de nezaket ziyaretinde bulunduk. Necef ve Kerbela ziyaretlerinde bulunduğunu ifade eden Büyükelçi Güney, yaptığı kısa açıklamada, "Ehlibeyt bizim için mukaddestir değerlidir" diyerek, "Irak'ta ülkemizi temsil etmekten ve Irak ile dostluk ilişkilerimizi sürdürmekten son derece memnunuz. Ziyaretlerimiz esnasında bizlere yakın ilgi gösteren tüm Irak yönetimi ve halkına teşekkür ediyoruz" dedi.

Erbain Yürüyüşü  ve Konferansına katılmak üzere gittiğimiz Kerbela Ziyaretimizin Bağdat/Kazimeyin'deki bölümümde Musai Kazım ve Muhammed Taki aleyhiselamların türbelerini ziyaret ettikten sonra, güzel ülkemizin temsilciliği olan T.C.Bağdat Büyükelçisi Sayın Ali Rıza Güney'e de nezaket ziyaretinde bulunduk. Necef ve Kerbela ziyaretlerinde bulunduğunu ifade eden Büyükelçi Güney, yaptığı kısa açıklamada, "Ehlibeyt bizim için mukaddestir değerlidir" diyerek Irak'ta ülkemizi temsil etmekten ve Irak ile dostluk ilişkilerimizi sürdürmekten son derece memnunuz. Ziyaretlerimiz esnasında bizlere yakın ilgi gösteren tüm Irak yönetimi ve halkına teşekkür ediyoruz" dedi.

Büyükelçi Güney kendisine nezaket ziyaretinde bulunan Kanal 12'de televizyon programları yapan başarılı gazeteci Kasım Alcan, Belçika Aydın Vakfı Başkanı Zerrtin Aydın ve 'Belçika Aydın ve Alemdar dergileri genel yayın yönetmeni Celil Gündoğdu'yu sıcak ve samimi bir şekilde kabul ederek, ziyaretten memnuniyetini dile getirerek, "Belçika Büyükelçisi Sayın Bekir Uysal ve Belçika Türk Toplumuna yönelik selam ve sevgilerini" iletti. Çalışmaları ve Türkiye Irak ilişkileri hakkında olumlu çalışmalar yürüttüklerini belirten Büyükelçi Güney, "Irak halkı ve idarecileriyle dostluk ilişkilerimizi her geçen gün daha da  ileriye taşımaktayız" dedi.

 

Güncel - Türkiye Cumhuriyeti Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney'in Diyale Ziyareti - YouTube

Güncel - Ali Rıza Güney - Necef Ziyareti - YouTube

T.C. Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney'in Kerbela Ziyareti - YouTube