AB NEZDİNDE DAİMİ TEMSİLCİ BÜYÜKELÇİ FARUK KAYMAKÇI '10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ'NDE BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

'10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle AB Daimi Temsilci Büyükelçi Faruk Kaymakçı Belçika'da Türkçe Ulusal ve Yerel Uayın yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

'10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle AB Daimi Temsilci Büyükelçi Faruk Kaymakçı Belçika'da Türkçe Ulusal ve Yerel Uayın yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Belçika'da hizmet veren basın mensuplarının '10 Ocak Çalışan gazeteciler Günü'nü kutlayan Büyükelçi Kaymakçı yaptığı değerlendirme konuşmasında şunlara değindi: "Öncelikle hepinizin Günü'nü kutluyor hoşgeldiniz diyorum.

Sizlerle buluşup hem gününüzü kutlayalım, 2023 yılındaki çalışmalarımız ve etkinliklerimiz, hem de 2024 yılı çalışma ve etkinliklerimizle ilgili sizleri bilgilendirme amacıyla bu buluşmayı organize ettik. Ülkemiz ve AB ilişkileri 2003 yılında inişli çıkışlı olmasına rağmen ilişkilerin ilerletilmesi anlamında karşılıklı görüşmeler ve istişareler olumlu sonuçlara doğru şekillendi.

Ülkemiz hem stratejik hem de ekonomik anlamda AB ile bir çok noktada karşılıklı yarar ilişkileri içerisinde olmakta. Bu anlamda aslında Avrupa'nın büyüyen ve gelişen bir Türkiye'ye, Türkiye'ninde bmlgesel stratejik ve ekonomik anlamda AB'ye ihtiyacı var. karşılıklı ilişkilerin iyileştirilmesi Türkiye ve Avrupa halklarının yakınlaşmasını kaynaşmasınıda sağlan unsurlar olacaktır.

AB ilişkileri her anlamda her iki toplumun refahı ve güvenliğine yönelik sağlıklı ilişkilere neden olacak yaşam refahının artması ilkeler bazında insani değerlerin yükselmesine de vesile olacaktır. Bizim üzerimize düşen çalışmalar, anlaşmalar çerçevesinde ilerletmektir. Bu yönde çalışmalarımız devam etmektedir.

2023 Yılı aynı zamanda Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıl dönümü nedeniyle sorumluluk alanımızda hem Cumhuriyetimizin kazanılmış değerlerinin anlatılması hem de kutlamaya yönelik bir seri sportif ve sanatsal etkinliklerde de bulunduk. Bu etkinliklerimizihem AB ülkeleri hem de dost ülkelerin katılımlarıyla geçekleştirdik. 

2024 yılında ülkemizin AB görüşmeleri çerçevesinde daha hızlı adımlar atarak, ileriye dönük AB ile uyumlu bir çok konuda karşılıklı anlayış ve uyumlarla yolumuza devam edeceğiz." dedi.