EURO 2024 Hollanda Türkiye maçı muhtemel 11'leri

Ay-Yıldızlılar, Hollanda'yı mağlup ederse, Avrupa şampiyonaları tarihinde 2008’den sonra ikinci kez son 4 takım arasına adını yazdıracak.

Ay-Yıldızlılar, Hollanda'yı mağlup ederse, Avrupa şampiyonaları tarihinde 2008’den sonra ikinci kez son 4 takım arasına adını yazdıracak.

A Milli Futbol Takımı, Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek final maçında bugün Hollanda ile karşı karşıya gelecek. Başkent Berlin’deki Olimpiyat Stadı’nda oynanacak karşılaşma 22:00’de başlayacak. Ay-Yıldızlı takımımız ‘Portakallar’ı mağlup ederse, Avrupa şampiyonaları tarihinde 2008’den sonra ikinci kez yarı final görecek. Bugün kazanan, İngiltere-İsviçre maçının galibi ile 10 Temmuz’da Dortmund’da yarı finalde karşılaşacak.

HAKEMLER FRANSIZ

Rakibimiz Hollanda’nın eksiği yok. Millilerimizde kart cezalıları İsmail Yüksek ve Orkun Kökçü’nün yanı sıra, UEFA’nın 2 maçtan men ettiği Merih Demiral forma giyemeyecek. Cezası sona eren kaptan Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydin sahadaki yerini alabilecek. Fransız hakem Clement Turpin’in düdük çalacağı maçta yardımcılar da aynı ülkeden Nicolas Danos ve Benjamin Pages yapacak. Dördüncü hakem Alman Felix Zwayer olacak. Fransız Jerome Brisard VAR görevini üstlenecek.

Türkiye'nin maçları: Gürcistan 3-1, Portekiz 0-3, Çekya 2-1, Avusturya 2-1.

Hollanda'nın maçları: Polonya 2-1, Fransa 0-0, Avusturya 2-3, Romanya 3-0.

5-2-3'E DEVAM

Montella'nın bugün Hollanda’ya karşı, Avusturya maçının dizilişi ve taktiği ile takımı sahaya sürmesi bekleniyor. Takım savunma yaparken 3 stoperli, 2 bekli, 5’li defans kurgusunun önünde 2 orta saha oyuncusu yer alacak. 3’lü hücum hattı kontralardan gol arayacak. Takım hücumdayken bekler ileri çıkacak ve diziliş 3-4-3’e dönecek.

6-1'İN RÖVANŞI

Türkiye ile Hollanda son maçlarını 7 Eylül 2021’de Amsterdam’da oynadı. 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu müsabakasını Hollanda 6-1 kazandı. Bu sonuç, iki takım arasında oynanan maçlarda en farklı skor olarak kayıtlara geçti. Ay-Yıldızlılar, Avusturya’yı, aynı skorlu yenilginin ardından elemişti.