‹15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ› BRÜKSEL'DE ANILDI

Hain FETÖ darbecilerinin, 15 Temmuz 2016 günü Demokrasi ve Cumhuriyetimize yönelik hain darbe girişimi, kahraman halkımızın ve güvenlik güçlerimizin karşı koyuşuyla bertaraf edilmişti.

Hain FETÖ darbecilerinin, 15 Temmuz 2016 günü Demokrasi ve Cumhuriyetimize yönelik hain darbe girişimi, kahraman halkımızın ve güvenlik güçlerimizin karşı koyuşuyla bertaraf edilmişti.

Bu saldırılarda 251 insanımız şehit olmuş, binlercesi de yaralanmıştı. Bu darbe akabinde ülkemizin her tarafında tüm halkımız kenetlenmiş, sokak ve caddelerde birlik ve beraberliklerini sergilemişlerdi.

Bu direniş sonrası ilan edilen ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ 8 yıldan beri kutlanmakta. Bu vesileyle T.C. Brüksel Büyükelçiliği de bir anma ve kutlama gerçekleştirdi.

Anma programına  Türkiye Cumhuriyeti  Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal, AB Nezdinde Daimi Büyükelçi Faruk Kaymakçı, Nato Nezdinde Büyükelçi Levent Gümrükçü, Nato Nezdinde Türk Askeri temsil heyet Başkanı Korgeneral Göksel Kahya, Birinci Müsteşar Özgür Çakar, Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz, Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen, Askeri Ateşe Kurmay Albay Çağrı Sağıroğlu, Müşavirler, Büyükelçilik çalışanları, Belçika’da bulunan diplomatlar ve STK Temsilcileri, katıldı.

Sunumu ikinci katip Hilal Uzan’ın yaptığı program Şehitlere saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasıyla start aldı. İletişim Başkanlığınca hazırlanan ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ ile ilgili sinevizyon gösterimi ardından, Brüksel Fatih Camii Din Görevlisi Ahmet Elmacı Şehitler için Kuran okuyup, dualar etti.

Büyükelçi Uysal: “15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizi rahmetle, Gazilerimizi minnetle anıyoruz ”

Günün anlamı ile ilgili konuşma yapmak üzere kürsüye gelen, Büyükelçi Bekir Uysal yaptığı konuşmada: “Kıymetli konuklarımız, bundan tam sekiz yıl önce, 15 Temmuz gecesi ‘Fetullahçı Terör Örgütü’nün Demokrasimizi ve Anayasal düzenimizi hedef tutan kanlı darbe girişimi Milletimizin kararlı duruşu sonucunda akamete uğradı.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde halkımızın ve devletimizin ortak azmi ve canlarını hiçe sayarak, kahramanca direnişi sayesinde, demokrasimizin maruz kaldığı bu hain teşebbüsün planlayıcıları, başarısız oldular. Anayasal düzenimiz ve demokrasimiz uğruna canlarını yitiren, 251 Şehidimizi bu vesileyle bir kez daha rahmetle anıyor, Yurdumuzun her köşesinden toplamda iki bini aşkın Gazimize minnet duygularımızı sunuyoruz.

 15 Temmuz menfur darbe girişiminin Fetö Suç Örgütü tarafından yönetildiği geçen süre içinde Örgüt üyelerinden gelen itiraflar ve yapılan ifşalarla ortaya konmuş, su götürmez bir gerçektir. İradesini, Aklını ve Vicdanı’nı böylesi bir şer odağına kaptıranların, bu gerçeği halen kabullenemediğini görüyoruz.

Bu örgütün menfur darbe girişimi, milletimizin dirayetli duruşuyla boşa çıkarılmış olsa da, FETÖ yapılanması yurt dışında farklı oluşumlar altında, Kürt niteliğini taşıyan bir casusluk örgütü olarak etkinliğini sürdürmektedir. Bu insanlar bulunduğu ülkenin resmi makamlarına yanaşarak, devlet mekanizmasını etkilemek, siyasi ve ekonomik nüfuz elde ederek, ülkemiz karşıtı faaliyetlerde bulunmak FETÖ yapılanmasının temel amacıdır.

Bu emellerini gizlemek ve bulundukları ülkelerde, kabul görmek amacıyla, ‘Dinler ve Kültürler Arası Diyalog’, ‘İnsani Yardım’, ‘Sosyal Dayanışma’ vesaire, söylemleri öne çıkaran FETÖ, Sivil Toplum kuruluşu, Dernek, Okul ve Ticarethane gibi yapıları Paravan olarak kullanmaktadır.

Karanlık Örgüt yapısıyla, Evrensel değerleri, kendi emelleri için kullanan fırsatçı, yozlaşmış bir suç örgütü olan Fetullahçı yapılanması sadece ülkemiz için değil,  Türkiye ile bağları bulunan tüm toplumlar için, büyük tehlikeler teşkil etmektedir.

Bir çok ülkede, FETÖ’ye yönelik farkındalığın artarak söz konusu, terör örgütü ile bağlantılı oluşumlara ve mensuplarına yönelik gerekli tedbirlerin alınması memnuniyet vericidir. Demokrasiye ve ortak değerlerimize tehdit oluşturan, bu sinsi yapılanmaya karşı, tüm dost ve müttefiklerimizin uyanık olmasını ve benzer adımlar atmasını bekliyoruz.

Ülkelerin, adli makamlarımızca aranan FETÖ unsurlarının iltica  başvurularına, Uluslararası hukuk ve adli işbirliği prensiplerine uygun olarak, olumlu yanıt vermeğe, adli süreçler ve idari tedbirler konusundaki her türlü çağrımız üzerine işbirliği yapmaya davet ediyoruz. Bu çerçevede Uluslararası düzende, krizler, çatışmalar ve istikrarsızlığın öne çıktığı bu dönemde, Belçika dahil olmak üzere, tüm dost ve müttefik ülkelerden beklentimiz, FETÖ ve diğer terör örgütlerine karşı yürüttüğümüz haklı ve meşru mücadelemizde daha  fazla işbirliği ve dayanışma göstermeleridir.

Sosyal, ekonomik, kültürel, siyasi hayata yaptıkları katkılarla, Belçika Toplumunda müstesna bir yer edinen vatandaşlarımıza, bugüne kadar sergiledikleri duruş ve duyarlılık için şükranlarımızı sunuyor, dost ve müttefik ülke Belçika ile ilişkilerimizin temel unsurlarından biri olan, ‘Türk Toplumu’nun her bir ferdini içten duygularımızla selamlıyorum.

Bu vesileyle, Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, Gazilerimize minnet ve saygılarımızı sunuyorum.” dedi

www.belcikaaydinhaber.com