Erbain, 'Bir yürüyüşten ziyade, tüm insani güzellikleri içinde barındıran bir felsefedir.' / Celil GÜNDOĞDU

İslam Dinimizin Sevgili Peygamberi Hz. Muhammed 'sas)'ın sevgili torunu, Hayber kahramanı Hz. Ali (a.s) ve Cennet kadınlarının hanımefendisi olan Hz. Fatıma (s.a)'ın evladı, Kerbela Kahramanı İmam Hüseyin (a.s) ve yarenlerinin şehadetlerinin kırkıncı günü nedeniyle 'Erbain Yürüyüşüne her yıl olduğu gibi bu yıl da, dünyanın her köşesinden gelen 25 milyonu aşkın Hüseyin aşığı katıldı.

İslam Dinimizin Sevgili Peygamberi Hz. Muhammed 'sas)'ın sevgili torunu, Hayber kahramanı Hz. Ali (a.s) ve Cennet kadınlarının hanımefendisi olan Hz. Fatıma (s.a)'ın evladı, Kerbela Kahramanı  İmam Hüseyin (a.s) ve yarenlerinin şehadetlerinin kırkıncı günü nedeniyle 'Erbain Yürüyüşüne her yıl olduğu gibi bu yıl da, dünyanın her köşesinden gelen  25 milyonu aşkın Hüseyin aşığı katıldı.

Hz. Hüseyin'in şehadetinin ardından Hz. Zeynep ve Peygamber torunları zincirlenerek Yezit'in Şam'da bulunan sarayına doğru yola çıkarılmıştı. Hz Zeyneb ve yanındakilerin bu yürüyüşünü temsilen yapılan Erbain Yürüyüşü 14 asırdan beri süre gelmektedir.

İmam Hüseyin (a.s) ve Hz. Zeynep (s.a) şahsında gerçekleştirilen 'Erbain Yürüyüşü' aynı zamanda Hakk bir davanın yaşatılması ve nesilden nesile aktarılması bakımından da çok önemlidir. 

Her türlü inanç ve kültüre mensup insanların yüzlerce binlerce kilometrelerce ötelerden gelip, Necef ve Kerbela arasındaki yaklaşık 100 km'yi 40-45 derecelik sıcaklarda yürümesi ve Aşk yolculuğuna katılması 'Hüseyni Aşk 'ın tezahürüdür.

Bu yıl bu anlamlı ve kutsal yolculuğa 25 milyon Hüseyin ziyaretçi katılmakta. Hüseyin misafirlerini en iyi bir şekilde ağırlamak için, 7'den 70'e Irak'ın Hüseyin›ci ev sahiplerinin ellerindekini, misafirleriyle karşılıksız paylaşması, onlara evlerini, gönüllerini ve sofralarını açması ayrı bir toplumsal güzelliktir.

Sevgi, saygı, hürmet, paylaşma, kardeşlik, kaynaşma, samimiyet ve duygu gibi evrensel insanı değerlerin milyonlarca insan tarafından aynı anda paylaşılması ise, aynı zamanda evrensel bir mesajdır insanlığa. 

Erbain yürüyüşü,  'Barış ve kardeşlik yürüyüşüdür. On milyonlarca insanın katıldığı bu yürüyüşlerde tek bir huzursuzluk çıkmaması ve adli bir olayın yaşanmaması ise, ayrı bir güzelliktir.

Bu yürüyüşün Banisi olan Hz. Zeynep (s.a), İmam Hüseyin ve yarenlerini şehit eden zalim Yezid'in Kerbela'da neler gördün? sözüne  karşı heybetli duruşu ile Hz Zeynep, zalim Yezid'in yüzüne karşı "Ben Kerbela'da, güzellikten başka bir şey görmedim" demiş, katil Yezid'i susturmuştu.

Biz de diyoruz ki biz, zamanımızdaki 'Erbain Hüseyni Aşk Yolculuğu'nda İlahi güzellikten başka bir şey görmüyoruz.'

Hüseyin'e ev sahipliği yapan Irak'ın fedakar halkına ve on milyonlarca Hüseyin misafirine Selam olsun.

**************************

T.C. NECEF BAŞKONSOLOSLUĞU VE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞIMIZA TEŞEKKÜRLER. 

Bu yıl ki 'Erbain Yürüyüşünde Necef'de yürüyüş kolu güzergahında çadır kurarak, Hüseyin aşıklarına yiyecek ve içecek ikramında bulunan, Türkiye Cumhuriyetimizin Dışişleri Bakanlığına mensup T.C. Necef Başkonsolosluğuna nazik jestlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. 

Hüseyin misafirlerine bizzat ikramlarda bulunan değerli Başkonsolosumuz Sayın Cafer Olcay Karakaş'a ve fedekar personeline, bu standın kurulmasında katkı sunan değerli gazeteci ve televizyon program yapımcısı Kasım Alcan'a da çok teşekkür ediyoruz.

Hüseyin aşkına kurdukları çadırlarda yıllardır Hüseyin dostlarına hizmet veren Zeynebiye ve Türkiyeliler Okulu ve Külliyesi yanında onlarca kuruluşa emekleri ve katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. 

Ayrıca kalplerindeki İmam Hüseyin sevgisi olan, sineler vuran gözyaşları akıtan Kerbela'da olsun olmasın tüm Hüseyin zevvarlarına kalbi teşekkürler. 
İnşallah Cennet gençlerinin efendisi İmam Hüseyin (as) tüm aşıklarına şefaatçi olur.  

Lebbeyk Ya Hüseyin!...