Ayse İşçi ve Selamet Belkıran'a 'KU Leuven Onur Madalyası' verilecek.

** KU Leuven Onur Madalyaları: 60 Yıllık Göç Anısına ** Ayse İşçi ve Selamet Belkıran'a 'KU Leuven Onur Madalyası' verilecek.

** KU Leuven Onur Madalyaları: 60 Yıllık Göç Anısına **  Ayse İşçi ve Selamet Belkıran'a 'KU Leuven Onur Madalyası' verilecek.

2024 yılı, Türkiye ve Fas’tan gelen göçlerin 60. yılı ve İslam’ın Belçika’da resmi olarak tanınmasının 50. yılı olarak anılmaktadır.

II. Dünya Savaşı sonrasında Kuzey Afrika ve Türkiye’den gelen göç dalgaları, günümüz toplumumuz için önemli bir gelişme olmuştur. On binlerce kadın ve erkek bireysel olarak veya gruplar halinde Belçika’ya göç etmiş ve topluma aktif bir şekilde katkı sağlamıştır.

Günümüzde ise, Fas ve Türk kökenli Belçikalılar ile İslami geçmişe sahip kişiler toplumumuzun her alanında yer almaktadır. Bu süreçte, bazıları daha da öne çıkarak toplumun şekillenmesinde büyük bir rol oynamıştır. Bu kişiler, Fas, Türk ve İslami toplulukların özgürleşmesinde önemli bir rol oynayan ve Belçika toplumuyla köprü kuran bireylerdir.

KU Leuven Sosyal Bilimler Fakültesi ve KADOC, bu anma yılı çerçevesinde bu şahıslardan bazılarını KU Leuven Onur Madalyası ile ödüllendirmek istemektedir.

Belçika Türk toplumundan Dr. Ayşe İşçi ve BİNDUS Müdürü Selamet Belkıran'da madalya ödülü alacaklar arasında yer almakta...

'Belçika Aydın Haber' olarak Ayse İşçi ve Selamet Belkıran'ı tebrik ediyoruz.