BELÇİKALI TÜRK KADINLAR PLATFORMU OLUŞTURULDU

Kadınların sorunlarını daha yakından takip edip, her türlü sorununu ilgili yetkililere iletmek, sorunların çözümleri noktasında etkinlikler düzenlemek üzere, 'Belçikalı Türk Kadınlar Platformu' oluşturuldu.

Brüksel Hükümeti Ulaştırma, Kamu işleri, Brüksel limanı, İnformatika, Kreş, Yaşlılar ve Refahtan sorumlu Devlet Bakanı Brigitte Grouwels'in himayelerinde gerçekleştirilen bir toplantıda 'Göçmen Kökenli' kadınların sorunları masaya yatırldı.

Bakan Grouwels'in makam salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Bakan Danışmanı Nebahat Acar, Belçika Türk Kadınlar Derneği (BTKD) Başkanı Dilek Gökgöz, Belçika Türk Kadınlar Birliği (BTKB) Başkanı Leyla Teker, Belçika Türk Dostluk Derneği (BETÜDER) Başkanı Ayla Yaşayıldız,  Dr. Selma Türköz, Avukat Hanife Çilingir, Psikoterapist ve Seksolog Semiye Taş, Belçika Haber Halkla İlişkiler Müdüresi Zerrin Aydın, Fadime Aksoy, Ayfer Gökdemir, Naciye Dumanoğlu katıldı.

Avrasya İletişim Asbl'in çıkardığı 'Belçika'daki Öncü Kadınlarımız' adlı esere sponsor olduklarının altını çizen Bakan Growels, "Bu kitapta rol model olan onlarca bayan var. Özgüven kazanmış, okumuş, bir yerlere gelen bu bayanların sayısını artırmak önemli. Belçika'da hususen Brüksel'de yaşayan kadınlarımızın her türlü sorunlarını sizlerden dinlemek, sizlerin görüşleri doğrultusunda, bu sorunların çözümlerini sizlerle değerlendirmek amacıyla, bu programı organize ettik. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Katılımcıların kendilerini takdimlerinden sonra sorunlar ile ilgili görüşlerini dikkatle dinleyen Bakan Grouwels notlarını aldı. Aldığı notlar çerçevesinde bayanların sorunları ile ilgili yeni düzenlemeler yapabileceklerinin altını çizdi. Dernek temsilcileri ve alanlarında uzman olan Akademisyenler sorunları sosyal, eğitimsel, kültürel boyutlarıyla değerlendirdiler.

Yeni gelen dil ve eğitim yetersizliğ olan bayanların eğitimlerine yardımcı olacak bilgilendirilmeleri ve bu konularındaki noksanlık ve tıkanmaları giderecek görüşler oluştu.

Tüm bu sorunları değerlendiren Dernek temsilcileri ve diğer katılımcıların tüm bu çalışmaları daha düzenli, daha aktif kılabilecek bir oluşum önerisinde bulundular.

Bu düşünceler çerçevesinde sorunların tesbiti ve çözümünde daha bilinçli, daha akademik çalışmaların yapılabilmesi için 'Belçikalı Türk Kadınlar Platformu' oluşturma kararı alındı.

Başkanlığını Nebahat Acar'ın üstlenmesi teklifi ittifakla kabul edildi.

İki ay sonra, tekrar toplanacak olan Platform üyeleri, gelemeyen diğer dernek temsilcilerininde bir arada olacağı bir toplantıda konunun daha da netleşmesinin sağlanacağını bildirdiler.

------------------------------------------------------

Belçika Haber Be. olarak 'Belçikalı Türk kadınlar Platformu'nu tebrik ediyor, yapacakları çalışmalarda başarılar diliyoruz.