İNSANLIĞI KATLEDEN VAHŞİ TERÖRÜN DİNİ VE IRKI OLMAZ / Celil GÜNDOĞDU

Yıllardır Irak, Suriye, Lübnan’da özellikle Şii Müslüman ve genelde tüm insanlığa saldırarak çoluk çocuk demeden vahşice katleden, kafaları kesen Selefi ve Vehabbi kökenli El Kaide ve İŞİD (Daiş) teröristleri kan dökmeye devam ediyorlar.

Yıllardır Irak, Suriye, Lübnan’da özellikle Şii Müslüman ve genelde tüm insanlığa saldırarak çoluk çocuk demeden vahşice katleden, kafaları kesen Selefi ve Vehabbi kökenli El Kaide ve İŞİD (Daiş) teröristleri kan dökmeye devam ediyorlar.

Ortadoğu ve bazı batılı ülkelerde de kendisini gösteren bu vahşi terör ülkemiz dahil artık Avrupa’nın da önemli merkezlerinde barış ortamını bozmaya ve insanları katletmeye devam ediyor.

Tarihte Haricilerle başlayan ve bugün Vehabbi anlayışla İslami şahsiyetleri ve İslami merkezleri hedef alan bu sapık anlayışın takipçileri saldırı ve katliamları ile, İslam’la beraber tüm insanlığı tehdit eder konuma geldi.

Adı barış olan güzel islam dini’nin imajını savaş ve kanla özdeşleştiren bu sapık düşünceli teröristlerin ne Sünni, ne de Şii Müslümanlarla asla ilgisi yoktur. Gözü dönmüş bu caniler topluluğu, Şii Müslümanlarla beraber binlerce Sünni müslümanı da gözlerini kırpmadan katlettiler, kafalarını kestiler.

Global güçlerin kuklası konumundaki bu sapık teröristleri samimi ve barışçıl Müslümanlarla ayırmak gerek. Terör kimden nerden gelirse gelsin bir insanlık suçudur ve asla kabul edilemez. Kendi kutsal değerlerine bile saldıran bu canilerin dinimizi asla temsil etmediklerini düşünüyoruz.

Peygamber ailesinden ve İslam’ın en saygın şahsiyetlerinden olan İmam Ali, İmam Hüseyin ve bir çok masum İmamları (as) katleden bu zihniyet’ten, Ehlibeyt dostları ve insanlık çok çekti ve halen de çekmekte.

Avrupa’yı da ciddi şekilde etkileyen IŞİD terörü barış ortamını bozmaya yönelik eylemlerine devam ediyor. Teröristlerin amacı Avrupa’da da bir kaos ortamı yaratarak,  burada yaşayan Müslümanları barışık yaşadıkları toplumlarla karşı karşıya  getirmeyi planlamaktadır.

Ancak, sağduyulu Müslümanlar teröristlerin bu oyununa asla gelmeyeceklerdir. Terörden çok çeken ülke halkımız başta olmak üzere bir çok İslam ülke halkı da bu tür menfur cinayetleri asla kabul etmez ve etmeyecektir.

İnsan kardeşliğimiz çerçevesinde bu tür sapık düşünceli insanları dışlayarak, barış ortamının korunmasında büyük sorumluluklar üstlenmeye devam edeceğiz.

Barış ortamında tüm din ve ırkların kardeşlik ve hoşgörü, savaş ve kaos ortamı ise düşmanlık ve huzursuzluk getirir. B izler Barış adlı dinimizin Barıştan yana olan mensupları olarak, Avrupa ve dünyanın her yerinde ‘Barışı korumaya ve Barış’tan yana” İnsanlığı korumaya her alanda devam edeceğiz.

İnsanlığın ortak derdi olan terörü din ve ırklarla sınıflandırarak, terörün asıl amacına farkında olmadan bizler de alet oluyoruz. Bu algıdan şiddetle uzaklaşarak, tüm terör anlayışını din ve ırklartın ötesinde “İnsanlığın” baş belası olarak gördüğümüzde, teröre karşı daha güçlü bir refleks ortaya çıkar. Bu refleks terörün alt edilmesinde önemli etken olur.

Ayrıştırıcı ve sınıflandırıcı terör kavramları terör örgütlerinin kaynağını güçlendirir.

Avrupalı Müslümanlar olarak ‘İslam ve farklı dinlere mensup olurlarsa olsunlar tüm terörist anlayışlara karşı saflarımızı sıklaştırarak, Barış dinimizi ve ortamımızı korumalıyız.

Kurtlar dumanlı havayı sever” anlayışından yola çıkarak, Avrupalı müslümanları hedef gösterecek tüm anlayış ve düşüncelerden özellikle ırçı söylem ve eylemlerden tüm insanların ve siyasilerin kaçınması gerekir.

Avrupalı siyasetçilerin de bu tür terör eylemlerini gerçekleştirenlere yönelik siyasi müsamahakarlığından ve desteğinde acilen vazgeçmesi gerekir. “Besle kargayı oysun gözünü “ anlayışına ortam hazırlamamaları gerekir. Irak ve Suriye’de Müslümanları katleden bu zihniyete önceleri “Ilımlılar” diye bakarak onları desteklemenin ne kadar yanlış olduğunu anlamışlardır diye düşünüyorum. “Teröristin Ilımlısı ve Ilımsızı olmaz” Terörist teröristir Vesselam.

Müslümanlar Avrupa caddelerini doldurarak bu menfur saldırıları şiddetle kınamalıdır... Sivil Toplum kuruluşları bildirilerle saldırıyı kınayıp, barış ortamına katkıda bulunmalılar. Avrupalı dostlarımızla birlikte teröre lanet mitingleri düzenlenmeli...

Unutmayalım ki, İnsanlığın birlikteliği terörü yetim kılar.... İhanet ve ihmalkarlık ise terörü güçlü kılar.

Paris’te dün yaşanan bu menfur ve kalleş saldırıları şiddetle kınıyor, yaşamlarını yitirenlere rahmetle anıyor ve Fransa halkına da başsağlığı diliyoruz. www.belcikahaber.be