İNSANLIK AYIBI HOCALI’YA ADALET MİTİNGİ DÜZENLENECEK

‘Azerbaycan Belçika Dostluk Cemiyeti’ ve kısa adı DAK olan ‘Dünya Azerbaycanlılar Kongresi’ Ermenilerin işledikleri cinayetleri dünya kamuoyuyla paylaşmak adına ‘İnsanlık ayıbı Hocalı’ya Adalet!’ adlı mitingi 26 Şubat 2016 Cuma günü saat 14:00'de gerçekleştirecektir.

‘Azerbaycan Belçika Dostluk Cemiyeti’ ve kısa adı DAK olan ‘Dünya Azerbaycanlılar Kongresi’ Ermenilerin işledikleri cinayetleri dünya kamuoyuyla paylaşmak adına ‘İnsanlık ayıbı Hocalı’ya Adalet!’ adlı mitingi 26 Şubat 2016 Cuma günü saat 14:00'de gerçekleştirecektir.

Azerbaycan Belçika Dostluk Cemiyeti Başkanı Ayhan Demirci yaptığı açıklamada. « Yakın tarihimizin soykırımı olarak nitelendirlen ‘Hocalı Soykırımı’nın yıldönümü nedeniyle, Ermenilerin işledikleri vahşi cinayet ve katliamları Avrupa’nın kalbinden dünyaya duyurmaya çalışacağız.

Bu nedenle tüm duyarlı Azerbaycanlı ve Türk kardeşlerimizi ‘İNSANLIK AYIBI HOCALI'YA ADALET MİTİNG’imize davet ediyoruz. Azerbaycan ve Türk bayraklarını alan herkes mitingimize katılarak Azerbaycanlı Türk kardeşlerimize destek olsunlar. Ermenilerin vahşetini dünyaya haykırmak şehitlerimiz anmak ve « Hepimiz Hocalılıyız, Hepimiz Türk'üz » diye haykırmak isteyen tüm kardeşlerimizi mitingimize bekliyoruz.

Avrupa Parlamentosuna 500 metre mesafede bulunan ‘Square de Meeus Plein, 1000 Bruxelles adresinde Saat 14:00 -16:00 arası yapılacak mitingimize siz de destek verin » dedi.

Başkan Demirci Hocalı Katliamını telin mitingi hakkındaki düşüncelerini şu şekilde paylaştı: «26 Şubat 1992 yılında Azerbaycan'ın Karabağ Bölgesi ile Hocalı şehrinde Ermeni silahlı kuvvetlerince katledilmiş kardeşlerimizin yıl dönümü nedeniyle anılmaları için yapılacak olan “İNSANLIK AYIBI HOCALIYA ADELET MİTİNGİ” ile tüm Dünya'ya bu İnsanlık tarihinin yüz karası olan katliamın tanınmasını talep ediyoruz.

Tüm dünya Ermenilerin gerçek yüzünün gösterilmesi için “Beşikte öldürülen bebekler adına, Tecavüze uğramış gözü kapıda olup ta bir kurtarıcı bekleyen analar adına, Çocuklarının gözü önünde canlı canlı ağaca bağlanıp gazyağı dökülüp, çocuklarının gözünün içine baka, baka yanan babalar adına ve Ermeniler tarafından vahşice katledilen bütün aziz şehitlerimiz adına herkesi bu mitinge davet ediyoruz.

Vatan için canlarını feda eden aziz kardeşlerimizin sesi olmak için” tüm Halkımızı, Siyasi Parti, Vakıf, Cemiyet ve Dernekleri insanlık adına,Türk halkının uğradığı vahşet ve haksızlıkları haykırmak için anma Mitingine katılmaya davet ediyoruz. Hocalı Katliamını Anma Gönüllüleri Komitesi olarak, "Hepimiz Hocalıyız", "Hepimiz Türk'üz", "Hepimiz Mehmet'iz", "Hepimiz Karabağ'ız" diyenler'ile 26,Subat 2016 saat 14-16 arası SQUARE DE MEEUS PLEIN (Avrupa Parlementosu önüne 500 Metre) buluşuyoruz » dedi.

www.belcikaaydinhaber.com