ESNAFLARIN YÜZÜ BAYRAMLARINDA GÜLDÜ

ESNAFLARIN YÜZÜ BAYRAMLARINDA GÜLDÜ

Son yirmi yıla yakındır kutlana gelen ‹Esnaflar Bayramı› bu yılda havanın güzel oluşu nedeniyle coşkuyla kutlandı.

Saint Josse ve Scharbeek belediyeleri sınırları içerisinde bulunan Chaussée de Haecht ve Rue Meridién üzerinde bulunan esnaflar, cadde boyunca ürünlerini dışarıda sergileyerek, bir taraftan alış-veriş yaptılar, diğer taraftan da kültürel müzik ve grupları seyretmenin keyfini yaşadılar. Havanın güzel oluşu bayrama ilgiyi daha da artırmış oldu.


Saint-Josse Belediyesi’nin girişimi ve Schaerbeek Belediyesi’nin ortaklığıyla organize öncesi ‹Hanedean Restaurant’ta bir araya gelen  Saint-Josse Belediye Başkanı Emir Kır, Schaerbeek Belediye Başkanı Bernard Clerfayt, Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Köksal, Saint-Josse Belediye Başkan yardımcılarından Nezahat Namlı, Kadir Özkonakçı, Philippe Boikete ve Mohamed Azzouzi ile Schaerbeek Belediyesi Meclis Üyesi Derya Alıç’tan oluşan ekip kahvaltı yaparak, daha sonra Brezilya folklör grubunun bandosu eşliğinde korteje katılarak, esnafları selamladılar.

Saint-Josse Belediye Başkanı Emir Kır, bütün esnafa bol kazançlar diledi. Başkan Kır: “Çok güzel bir havada esnaf bayramın gerçekleştiriyoruz” diyerek, sözlerine şöyle devam etti. «Bugün buranın çok kalabalık olmasının önemli. Bu güzel havada zor günler geçiren esnaf rahat bir nefes alıyor. Aylardır karamsar bir dönem geçiren esnaflarımız hem ekonomik kriz, hem de 22 Mart’ta gerçekleşen terör olayları esnafımıza zor günler yaşattı. Bu bayram gerçekten büyük bir ihtiyaç haline geldi ve bu günlerde güzel bir fırsat oldu. Ben esnafımıza bol kazançlar diliyorum» dedi.

www.belcikaaydinhaber.com