RUHUN ŞAD EHLİBEYT ŞEFAATÇİN OLSUN CAN DOST SEYFETTİN KARDEŞİM...

Aslen Iğdır'lı olan Seyfettin Uçar rahmetli, Belçika Türk Toplumunun saygın şahsiyetlerinden olan Selahattin Uçar'ın kardeşi ve BELKAD Başkanı ve İşadamı Abbas Uçar'ın amcasıydı.

Aslen Iğdır’lı olan Seyfettin Uçar rahmetli, Belçika Türk Toplumunun saygın şahsiyetlerinden olan Selahattin Uçar’ın kardeşi ve BELKAD Başkanı ve İşadamı Abbas Uçar’ın amcasıydı.

O’nu memleketten beri tanıyordum. Belçika’ya geldiği ilk yıllardan beri sık sık görüyor hasbihal ediyorduk. O, dostane tavırları vatanını ve milletini seven bir kişiliğe sahipti.

Merhum Seyfettin kardeşim çalışkanlığı, sakin ve mütevazi kişiliği ile her zaman takdir topluyordu. Ve o benim gözümde hep saygındı ve saygın olarak da kalacaktır.

Belçika’ya geldiği uzun yıllardan beri orurum mücadelesi veriyor bu konuda çok fedekarlıklara ve zorluklara da adeta göğüs geriyordu. Abi Selahattin ve yeğen Abbas Uçar O’nun için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlardı. Merhum için maddi ve manevi hiç bir şeyden çekinmeden ona daima yarenlik ettiler. 

Amansız rahatsızlığa yakalandıktan sonra Seyfettin kardeşim için verilen sağlık mücadelesini ben çok iyi biliyorum.Oostende’de hastanedeyken kendisini ziyaret etmiş, geçmiş olsun dilekleri ve  sağlık dualarında bulunmuştuk. Buradaki tedavilerinden sonra, durumun ağırlaşmasıyla ailesinin yanına Türkiye’ye gönderildi.

Seyfettin kardeşim uzun mücadeleler sonrası almaya çalıştığı Belçika oturumuyla aramızda artık olmayacak ama O, Yüce Allah’ın rahmeti ve Ehlibeyt şefaat  kimliği ile İnşallah Cennetin en güzel yerinde oturacaktır. 

Tüm çabalara rağmen Seyfettin kardeşimiz İstanbul’da hakkın rahmetine kavuştu. Bugün İstanbul Bağcılar’da bulunan İmam Ali Camii’nde kılınacak cenaze namazı sonrası defnedilecektir.

Uçar ailesine Selahattin Uçar’ın şahsında başsağlığı, merhuma Yüce Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet, şefaatçisi mensup olduğu Ehlibeyt yolunun manevi önderleri olsun... Ruhun şad olsun güzel insan....