YARDIMLAR ÇIĞ GİBİ. ÇOK TEŞEKKÜRLER, ÇOK GÜZELSİNİZ BELÇİKA TÜRK TOPLUMU"¦

YARDIMLAR ÇIĞ GİBİ. ÇOK TEŞEKKÜRLER, ÇOK GÜZELSİNİZ BELÇİKA TÜRK TOPLUM…

Ülkemizde meydana gelen depremler hem ülkemiz halkını hem de yurtdışında yaşayan tüm vatandaşlarımızı derinden sarstı. Depremin olduğu ilk günden harekete geçen ülkemiz halkıyla birlikte yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızda bireysel, dernek, federasyon olarak, topyekun bir yardımlaşma kampanyası başlattılar.

Büyükelçiliğimizin İçişleri Bakanlığının AFAD hesap numaralarını ve giyecek ve acil ihtiyaçlar listesi yayınlamasıyla Belçika’da bulunan vatandaşlarımız ayni ve nakdi yardım için adeta seferber oldular.

Brüksel Büyükelçiliğimiz başta olmak üzere, Başkonsolosluklarımız, yardımların anonsu gönderilmesi ile ilgili prosetürleri hakkında görüşme ve çalışmaları sürdürürken. Federal Milletvekili ve Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır, Brüksel Milletvekili Şevket Temiz, Eski Milletvekili Veli Yüksel ve diğer siyasilerin Belçika genelinde ele aldıkları insiyatiflerle, her kesimden STK’ların ve vatandaşların bireysel olarak başlattığı yardımlar her bölgede çığ gibi artarak devam etmekte.

Yardımlara Belçika kurumlarıyla birlikte, Belçika’da yaşayan diğer uluslara mensup STK ve vatandaşlarda destek vermekte. Belçikalı kurumlarda Türkiye ve Suriye için yardım kampanyaları yapmaktalar.

Belçika Türk toplumunun her kesiminden büyük bir heyecanla yardımları toplayarak, paketleyip, göndermeye hazır etmekteler. Belçika deprem yardım Gönüllüleri gece gündüz büyük bir eforla çalışarak kardeşlerine yardım için adeta yarışmaktalar.

1000 Brüksel belediye Başkanı Philippe Close Brüksel Büyük Fuarının 11 numaralı bölümünü yardımların toplanma merkezine dönüşmesini sağladı. Brüksel Milletvekili Şevket Temiz’in önerisi başkan tarafından onaylandı. Çalışma ekibinin başında yardımı organize eden Milletvekili Temiz Belediye Başkanı başta olmak üzere, yardımda organizeyi sağlayan STK temsilcileri başta olmak üzere tüm yardımda bulunanlara teşekkür etti. Milletvekili Temiz, “Nakdi yardımların AFAD’ın hesaplarına yatırılması yanında ülkemiz depreminde mağdur olan kardeşlerimizin ihtiyacı olan malzemeleri toplayarak en kısa zamanda depremzedelere ulaştırmayı hedeflemekteyiz. Görüşmeler ve izinler sonrası yardımlar hızla yerlerine ulaştırılacaktır.

Vatandaşlarımızın, Atomium yanında bulunan Büyük Fuarın 11 nolu salonunda hergün 10:00’dan 18:00’e kadar yardımları kabul etmekteyiz. Yardımda bulunan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Belçika Türk toplumunun fedakar yardımsever anlayışı takdire şayandır. Halkımızın yardım duygusuyla adeta seferberlik ilan ederek, vatansever vatandaşlarımızın yardımları yanında bedenen de organizasyonlara destek vererek, birlik ve beraberlikleri bizleri son derece sevindirdi. Mağdur vatandaşlarımızın yaralarını sarma, adına yapılan tüm yardımda bulunanlardan Allah razı olsun.

Teşekkürler Belçika Türk Toplumu. Teşekkürler birliğiniz, beraberliğiniz ve yardım duygunuzla özelsiniz. Allah yar ve yardımcınız olsun…