BRÜKSEL BAŞKONSOLOSU UMUT DENİZ YARDIM MERKEZİNİ ZİYARET EDEREK BİLGİLER ALDI

BRÜKSEL BAŞKONSOLOSU UMUT DENİZ YARDIM MERKEZİNİ ZİYARET EDEREK BİLGİLER ALDI

Ülkemizde meydana gelen depremden dolayı Belçika Türk toplumunun yardım kampanyaları çeşitli alanlar ve şehirlerde devam ediyor.

Toplanan yardımlar Brüksel EXPO’nun 11 numaralı bölümünde Brüksel Milletvekili Şevket Kazan ve arkadaşlarının öncülüğünde yüzlerce gönüllüyle ayrıştırılarak, paketlenip, Tırlara yüklenmeye devam ediyor.

Yardım Merkezini ziyaret eden Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz, yardım merkezini ziyaret ederek, çalışmalar hakkında Brüksel Milletvekili Şevket Temiz’den bilgiler aldı.

Başkonsolos Deniz, “Ülkemizdeki deprem afetleriyle mağdur olan vatandaşlara yönelik başlatılan bu yardım kampanyalarından dolayı tüm organizatör ve vatandaşlara teşekkür ediyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde diğer uluslara mensup vatandaşlarında gönüllü olarak burada hem çalıştığı hem de yardım ettiklerini gördüm. Bu yardımlaşmaya katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Biz de resmi kanallarla görüşerek, tüm yardımları bir an evvel ulaştırmak için görüşmelerimizi sürdürüyoruz. THY kargo ile göndermeye yönelik görüşmelerimiz sürmekte” dedi.

Türkiye ve Suriye depremzedeleri için Belçika Türk toplumu Belçika’nın her tarafında :00 arası toplanmakta paketlenmekte.

Yüzlerce genç yaşlı çocuğun yardımcı olduğu yardım toplama merkezinde, Tekince Çiğ köfte, Lale Pizza, kervansaray Restaurant çalışan vatandaşlara ücretsiz ikramlarda bulunmaktalar.

Herkes hayırda yarışmakta. Yardımlar çığ gibi, Expo’da toplanan yardımlar 19 şubata kadar hergün saat 10:00 ile 18:00 arasında kabul edilmekte.

www.belcikaaydinhaber.com