IĞDIRLI İŞADAMLARI "¹BELÇİKA IĞDIR VE YÖRESİ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI"º OLUŞUMU İÇİN İSTİŞARELERDE BULUNDULAR"¦

Aslen Iğdırlı olan Belçika Aydın Haber Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Celil Gündoğdu'nun fikir olarak başlattığı "˜Belçika Iğdır ve Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı' kuruluşu ile ilgili istişareler devam ediyor.

Aslen Iğdırlı olan Belçika Aydın Haber Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Celil Gündoğdu’nun fikir olarak başlattığı ‘Belçika Iğdır ve Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ kuruluşu ile ilgili istişareler devam ediyor.

Gündoğdu konuyla ilgili olarak kurum ve kuruluş temsilcileri yanında işadamlarıyla da konu ile ilgili istişarelerde bulundu.

İstişareye Belçika’da çeşitli alanlarda hizmet veren Avukat Gencehan Kılıçlar, İşadamları H. Halil Gönültaş, H. Serkan Karaca, Yener Karaca, Tolga Ersoy, Mehmet Aytekin, Servet Gülmez katıldı. Bazı katılımcıların önceden ayarlanmış programları nedeniyle, katılamadıkları onların da  bilgilendirilmeleri kararı alındı.

Katılımcıların birbirinden önemli uyarı ve değerlendirmeleri not edilerek, daha kapsamlı ve yararlı çalışmalar noktasında hemfikir olundu.

Gündoğdu, katılımcılara Vakfın amaçlarını kısaca özetleyerek, “Vakıf, Sosyal ve Dayanışma yanında,  Iğdır ve yöresinin turizm anlamında Belçika’da ve Avrupa’da tanınması, eğitim, sağlık, kültür, sanat alanlarında ortak projeler üretmek,  her iki ülke haklarının kardeşliği ve barış ortamına katkı amaçlı ilmi ve bilimsel Projeler dahilinde Konferans, Panel, bilgilendirme, gibi kültürel, sağlık ve tıbbı araç ve gereç temini, Üniversitelilere burs imkanı, özellikle dar gelirli kız çocuklarımızın eğitimine katkı amaçlı geniş ve kapsamlı çalışmaları hedeflemektedir” dedi.

Gündoğdu sözlerine şu şekilde devam etti. Tüm katılımcılar düşüncelerini ifade ederek, “genel anlamda geç kalınmış bir düşünce birlikten yana toplumsal olarak hizmette bulunmanın bir vakıf çatısı altında geniş ve kapsamlı çalışmalar gerekli. Vakıf oluşumuna katılıyoruz” diyerek, şu görüşlerini paylaştılar.

“Üye standardının belirlenmesi, Kimin nasıl üye olacağı? Amaçların tüzükte net belirlenmesi, Yönetimin liyakat ve güven sahiplerinden oluşması, hesap gelir giderler konusunda kurula hesap verilmesi, 3 dile mensup gençlerin vakıf yararına çalışmalarının sağlanması, Kurucu ve Yönetici kadronun mümkün olduğunca her toplantıya katılması, İşin ehli olanların ve müsait olanların görev alması, üye olsun olmasın tüm Iğdırlı hemşerilerin bu Vakfın çalışmalarına katılımın sağlanması. Tüm Bölgelerdeki hemşerilerimizin de ileriye dönük çalışma ve yönetimlerde yer alması” gibi düşünceler katkı amaçlı ifade edildi.

Belçika’da yaşayan çeşitli sektörlerde ve alanlarda bulunan Iğdırlılarla istişareler devam ediyor. Kuracakları Vakfın amaç ve çalışmalarını anlatan Gündoğdu,

“İş çevresinden de Vakfın kuruluş amaçları dahilinde yapılacak çalışmalara destek geldiğini ifade ederek, Belçikalı Iğdırlılar arasında büyük heyecana vesile olan çalışmalar istişareler sonrası resmiyete dökülerek kuruluş başvurusu yapılacaktır.

Halkımızın güvenine layık olmak için tüm hemşerilerimizle gece gündüz çalışarak, güzel ülke olan Belçika’yla ülkemiz Türkiye genelinde özelinde ise Iğdır ilimizle dayanışma ve yardımlaşma köprüsü oluşturacağız” dedi.