Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile ilgilenen yatırımcılar için ekonomik forum düzenlendi

Demokratik Kongo Cumhuriyetinden gelen Bakan, Vali, iş ortağı arayan ve Kongo'lu yatırım uzmanlarından oluşan bir heyet, Saint Josse belediye başkanlığı ev sahipliğinde bir tanışma resepsiyonu ve ardından da bir forum düzenlendi.

Demokratik Kongo Cumhuriyetinden gelen Bakan, Vali, iş ortağı arayan ve Kongo’lu yatırım uzmanlarından oluşan bir heyet, Saint Josse belediye başkanlığı ev sahipliğinde bir tanışma resepsiyonu ve ardından da bir forum düzenlendi.

Foruma Belçika, Kongo ve Türk işadamlarından kurum temsilcileri, işadamları, Stk temsilcileri ve siyasiler katıldı.

TOSED Başkanı Başar Yılmaz, Eskişehir İşadamları Derneğinden temsilcilerinde hazır bulunduğu, programda heyetleri, Başkan Emir Kır ve Başkan Yardımcısı Dorah Ilunga samimi bir şekilde karşılayarak, onlarla tanışma fırsatı buldu.

Resepsiyon’un ardından Belediye toplantı salonunda bir Forum gerçekleştirildi. Forum başlamadan önce Ülkemizde yaşanan depremlerde yaşamlarını yitirenlerin manevi hatırasına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Projenin başlatıcısı Esther Misheng Mbidi sunum yaptığı Foprum’da Moderatörlüğünü Henri Desiré N’Zouzi’nin yaptığı forumda konuşmacılar Başkan Emir Kır,  Saint Josse belediye başkan yardımcısı Dorah Ilunga, TOSED Başkanı Başar Yılmaz ve Kongo Senatosu Başkanı'nın Mesajınını Elodie Nsimire Muzigirwa okuyarak program devam etti.

Konuşmacı ve katılımcılar,  “ Forum ve tanışmadan memnun olduklarını ifade ederek, Başkan Emir Kır ve Başkan yardımcısı Dorah Ilunga’ya teşekkür ettiler.  Konuşmacılar özetle, karşılıklı ilişkilerin hem dostluk, hem de ekonomik ilişkilere çok olumlu yansıyacağının altını çizerek, yatırımlarla birlikte, bu tür ilişkilerin  halklarımızın da dayanışma ve kaynaşmasına vesile olacaktır” dediler.

www.belcikaaydinhaber.com

******************

FORUM ÉCONOMIQUE INTERNATIONAL SUR LES FINANCES ET LE DÉVELOPPEMENT DURABLE

Journée Investissement R.D.Congo B2B / B2G

Maison communale de saint josse ten noode

MARDI 07 MARS 2023 : 14h00 à 18h00

Mot de Bienvenu par le Bourgmestre de Saint Josse, Emir KIR

Présentation du Forum par L’Initiatrice du projet, Esther MISHENG MBIDI

Présentation du TÖSED BUSINESSTÜRK,  par son Président, Basar YILMAZ,

Recommandations par  l’Echevine des Relations Internationales  de Saint Josse, Dorah ILUNGA

 

Comment investir en RDCongo : 60 min

Modérateur : Henri Desiré N’Zouzi

a. Loi sur la double imposition : Moro Mukota Muteba Mbayo Expert-comptable fiscaliste de l’ACMB et honorable François Nzekuye

b. Fiscalité en RD Congo : François Nzekuye

c. Les secteurs d’investissement : Antony Nkinzo DG Anapi, Pieme Tutkot Gouverneur du Kasaï Tshikapa; Dr Yves Bunkulu Zola Ministre jeunesse, Kabeya Matshi Abidi Patrick Mathias Gouverneur du Kasaï Mbuji-Mayi

d. Les différentes possibilités de soutien et d’accompagnement des entreprises bruxelloises à l’exportation par Thomas Dupan, Hub Brussels 

Cocktail et Réseautage / Rencontres B2B  entre entreprises et/ou autorités congolaises

La cérémonie sera disponible en visioconférence.