SOLİNGEN SALDIRISI ALMAN SİYASETİNİ GERDİ / Bahattin Gemici

KRV - Seçim Hakkı Girişimi Başkanı, eğitimci- yazar Bahattin Gemici, “Suriyeli bir sığınmacının Solingen’deki bıçaklı saldırısında üç kişinin hayatını kaybetmesi ve dördü ağır sekiz kişiyi yaralaması toplumumuzu derinden üzmüştür. Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Ülke barışını korumak hepimizin görevidirˮ dedi.

KRV - Seçim Hakkı Girişimi Başkanı Bahattin Gemici: SOLİNGEN SALDIRISI ALMAN SİYASETİNİ GERDİ

KRV - Seçim Hakkı Girişimi Başkanı, eğitimci- yazar Bahattin Gemici, “Suriyeli bir sığınmacının Solingen’deki bıçaklı saldırısında üç kişinin hayatını kaybetmesi ve dördü ağır sekiz kişiyi yaralaması
toplumumuzu derinden üzmüştür. Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Ülke barışını korumak hepimizin görevidir.ˮ dedi.

SOLİNGEN- ALMANYA
Suriyeli İssa Al Hassan adlı sığınmacının Solingen';de yaptığı bıçaklı saldırının toplumda büyük endişe ve üzüntü yarattığını belirten Gemici; “Saldırıyı şiddetle kınıyor; ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Kimsenin iç barışı ve güvenliği tehlikeye sokmaya, huzursuzluk yaratmaya hakkı yoktur ve olamaz. Bu saldırı sonrasında Almanya’nın yabancılar politikası sertleşecek, uzun süren mücadeleler sonucu kazanılmış bazı haklarımız dahi tehlikeye girebilecektir.ˮ dedi.

Aşırı sağcı partilerin bu olayı istismar ederek oy oranlarını artıracağını, bunun ülke demokrasisi için kötü sonuçlar doğuracağını söyleyen eğitimci- yazar Bahattin Gemici, “Bu saldırı sonrası göçmenlere ve özellikle Müslümanlara yönelik önyargıların, ayrımcılığın ve saldırıların artmasından endişe ediyoruz.ˮ görüşünü dile getirdi.

Yurttaşlarımızı şiddet olaylarından uzak durmaya çağıran Gemici, “Demokratik kurallar içinde haklarımıza sahip çıkmalıyız. Olası saldırılara karşı koymak, mazlumların yanında yer almak hepimizin görevidir.ˮ ifadesini kullandı.

SİYASİ HAVA GERGİNLEŞİYOR

Saldırısı sonrası Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un; “Başvuruları kabul edilmeyenlerin ve ağır suç işleyen sığınmacıların sınır dışı edilmelerinin hızlandırılması yolunda gereken yasal değişikliklerin
yapılacağınıˮ söylediğine dikkat çeken Bahattin Gemici, CDU Başkanı Merz’in, “Bizim kurallarımıza ve yasalarımıza uymayanlar Almanyayı terk etmeliˮ diyerek hükümete “Ulusal acil durumˮ çağrısı yaptığını; göçün sınırlandırılmasını, oturma izni yasasının sıkılaştırılmasını, Afgan ve Suriyeli mültecilerin ülkelerine geri gönderilmelerini talep ettiğini anımsattı.

CDU Başkanı Merz’in talepleri arasında çifte vatandaşlık yasasının kaldırılmasının da bulunduğunu belirten Gemici, yurttaşlarımızın bir an önce Alman ve Türk vatandaşlığı için başvuru yapmalarını
istedi.

SALDIRILARA KARŞI UYANIK OLALIM

Irkçılığın ve göçmen karşıtlığının Avrupa çapında yükselişte olduğunu ifade eden Bahattin Gemici, aşırı sağcıların geçtiğimiz haftalarda Londra'da yapılan bıçaklı saldırı sonrası göçmenlerin ev ve
arabalarını taşladıklarını ve yaktıklarını; benzer durumların Almanya’da yaşanmaması için yetkililerin gereken önlemleri almasını istedi.

Bir kişinin hatasının tüm göçmenleri zor duruma soktuğunu belirten eğitimci- yazar Bahattin Gemici, “Böylesi durumlarda uyanık ve tedbirli olmak, kışkırtmalara kapılmamak büyük önem taşımaktadır. Bıçak taşımak yasaklanmalı, şiddet uygulayarak ülke barışını bozan mülteciler sınır dışı edilmelidir.ˮ görüşüne yer verdi.