SODEM'E BAĞLI CHP'Lİ BAŞKANLAR BRÜKSEL'DE BAYRAMLAŞTI

SODEM bünyesindeki CHP'li Belediye Başkanları CHP Belçika Birliği ve Çağdaş Dernekler Federasyonu'nu ziyaret ederek, halkla buluşup bayramlaştılar.

SODEM bünyesindeki CHP'li Belediye Başkanları CHP Belçika Birliği ve Çağdaş Dernekler Federasyonu'nu ziyaret ederek, halkla buluşup bayramlaştılar.

Sodem'e bağlı CHP'li Belediye başkanları Brüksel'de AB yetkilileri ile yaptıkları bir dizi görüşmeler ardından Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır'ı ziyaret ederek, Brüksel'de bulunan CHP'liler ve demokrtalarla bayramlaştılar.

SODEM Üyeleri ilk olarak CHP Belçika Birliğininde vatandaşlarla bayramlaştı. Başkanlar CHP Belçika Birlik Başkanı Zuhal Kayhan, AB CHP Temsilcisi Kader Sevinç ve Schaerbeek Belediye Meclis Üyesi Döne Sönmez'in de hazır bulunduğu bayramlaşmada tebrikleri  kabul ettiler.

Programında CHP Belçika Birliği Başkanı Zuhal Kayhan ve Yönetim Kurulu Üyeleri başkanlarla birlikte basına aile resmi verdiler.

CHP Genel Başkan yardımcısı Veli Ağbaba'nında katılması beklenen bayramlaşmada, Ağbaba'nın aniden Ankara merkeze davet edilmesiyle katılımı gerçekleşemedi.

İlkin CHP lokalinde bayramlaşacak olan heyet, daha sonra kısa adı ÇDF  olan Çağdaş Dernekler Federasyonu (BADD)'da halkla buluştular.

SODEM Yönetim Kurulu Başkanı Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve yönetim kurulu üyeleri Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ve SODEM Onursal Başkanı Av. Selami Öztürk, SODEM Genel Sekteri Onur Eryüce'den oluşan heyet, daha sonra Çağdaş Dernekler federasyonu Genel Koordinatörü Okyay Karataş'ın davetlisi olarak BADD'ye geçtiler.

Burada halka hitap eden başkanlar, çalışmalarını anlatığ Türkiye gündemini değerlendirip, kendilerine yöneltilen sorularıda cevapladılar.

Başkanlar yaptıkları konuşmalarda Brüksel'de bulunma nedenlerini anlatarak, "Yerel yönetim anlayışlarımızı ve çalışöalarımızı muhataplarımıza anlattık. CHP'li Belediyeler olarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği hedefler ışığında ülkemizin batıya yönelik yüzünü anlatmak için bir dizi görüşmelerde bulunduklarını" ifade ettiler.

Başkanlar Cumhuriyet ve demokrasiden asla taviz vermeyeceklerini AB kriterleri çerçevesinde insan hakları, eşit muamele ve hukukun üstünlüğü anlayışını her zaman savunduklarını, yerel yönetimleri evrensel değerler çerçevesinde yönettiklerini" dile getirerek, "Gelişen ve ileri teknolojinin hızla yükseldiği günümüzde yerel yönetimler konusunda Avrupalı muhataplarıyla yararlı görüşmelerde bulunduklarının" altını çizdiler.

Başkanlar, "Yaptıkları çok önemli hizmetleri olduğunu bunuların batılı muhataplarımız tarafındanda takdir eildiğini ancak ülkemizde baskı altındaki yandaş ve havuz medyasının yaptığımız önemli hizmetleri hatta verdiğimiz duyuru ve reklamları görmezden geldiklerini" belirterek, "yerel medya ile halka ulaşmaya çalıştıklarının " altını çizdiler.

"AKP iktidarının yanlış politikaları nedeniyle ülkenin sırılarının ateş çemberine dönmesi IŞİD'in Kobaniyi kuşatması nedeniyle özellikle doğu ve güneydoğuda istenmeyen olayların yaşandığını bunlardan büyük üzüntü duyduklarını" dile getirdiler.

ww.belcikahaber.be