MİLLETVEKİLİ HASAN KOYUNCU ‘SCHAERBEEK PS BELEDİYE BAŞKAN ADAYI’ OLDU

Belçika Türk toplumunun yakından tanıdığı Brüksel Milletvekili ve Brüksel Meclis Başkan Vekili Hasan Koyuncu, 19 Belediye’nin bulunduğu Brüksel’in ikinci büyük belediyesi Schaerbeek için ‘Schaerbeek PS Liste başına’ seçilerek, 'Schaerbeek Belediye Başkan Adayı oldu.

Belçika Türk toplumunun yakından tanıdığı Brüksel Milletvekili ve Brüksel Meclis Başkan Vekili Hasan Koyuncu, 19 Belediye’nin bulunduğu Brüksel’in ikinci büyük belediyesi Schaerbeek için ‘Schaerbeek PS Liste başına’ seçilerek, 'Schaerbeek Belediye Başkan Adayı oldu.

Belçika’da 13 Ekim 2024’de yapılacak olan Yerel seçimlerde Parti Sosyalist  ‘Schaerbeek PS Liste başını’ Milletvekili Hasan Koyuncu’ya emanet etti. Koyuncu’nun Liste başı olarak seçilmesi Schaerbeek’de yaşayan Parti Sosyalistler arasında sevinçle karşılandı.

Schaerbeek’de bulunan ‘La Rouge Cerise’ adlı lokalde yapılan oylama neticesi Koyuncu Sosyalist Parti üyelerinin kullandığı 54 oyun 45’ini alarak Liste başına seçildi.

İkinci sırada bulunan Justine Harzé’nin de seçildiği oylamada kullanılan 54 oyun 45 evet, 7 Hayır, 2 çekimser olarak açıklandı. Bu durumda katılımcıların kullandığı % 83 oyla Hasan Koyuncu Liste başına yerleşirken, Liste’nin ikinciliğine de Justine Harzé seçildi.

Oylama büyük coşku ve alkışlarla karşılandı. Yapılan oylamada tüm katılımcı partililer, ‘Schaerbeek PS’ Liste başına seçilen Hasan Koyuncu ve Justine Harzé’yi tebrik ettiler.

PS Schaerbeek Liste başına seçilen Koyuncu yaptığı konuşmada, tüm katılımcı partililere kendisine verilen büyük sorumluluk ve görevden dolayı “teşekkür” ederek, “bugünden itibaren yapacağımız çalışma ve projeleri, tüm Schaerbeklilere anlatmaya başlayacağız. Schaerbeek halkı daha iyi bir yönetim anlayışıyla daha iyi yönetilmeyi fazlasıyla hak ediyor. Biz bunu gerçekleştirmek için genç kadrolar, tecrübeli siyasi anlayış ve Partimizin Yerel Belediyeler politikası doğrultusunda hizmete talip olacağız.

Schaerbeek dünyanın değişik ülkelerinden insanlarında yaşadığı güzel bir yerdir. Biz herkese eşit bir şekilde hizmet etmek için, gece gündüz çalışacağız. Biz biliyoruz ki, mutlu bir Schaerbeek, tüm halklarla birlikte barış ortamında, aldıkları iyi hizmetlerle ve ortak yaşamla oluşur. Değişen ve gelişen dünya şartlarına göre bir yönetim anlayışıyla, tüm Schaerbeeklileri kucaklamak için siyasi arenada olacağız” diyerek, yapılan oylamayla ilgili de şunları aktardı, “Partimizin bugünkü yapılan genel kuruluna 54 üye iştirak etti. Oylamaya katılan 54 kişinin 45, yani % 83’ü benim Liste başında olmam yönünde oy kullanırken, 7 Hayır ve 2 Çekimser oyla seçilmiş oldum.

Bugün Schaerbeek Belediyesi tarihi bir gün yaşıyor. Aldığımız bu sonuçla 13 Ekim 2024’de yapılacak olan Yerel seçimlerde, Partimiz adına benim Liste başı olduğum Listeyle seçimlere Aday olarak katılmaya hak kazanmış olduk. Bize bu onuru ve güveni veren tüm partili arkadaşlarıma ve Schaerbeek PS yönetimine teşekkür ediyorum.

Schaerbeek belediye Yönetiminde son dönemlerde kötü politikalar neticesi vatandaşları sıkıntıya sokan çalışmalar yapıldı. Örnek verecek olursak, Ulaşım, Park,  Ev vergi artışları, Soyal yardım politikaları alanında yapılan ve alınan kararlar,  vatandaşları çok rahatsız etti.

Biliyorsunuz, basından da takip ettiğiniz gibi, Sosyal kurumunda 20 milyonluk açık var. Geçen ay 500 Esnafın üye olduğu, Esnaflardan Sorumlu Federasyon Başkanı geldi. Defi Flaman Yeşiller Grup Başkanını eleştirdi Belediye Meclisinde. Esnaflar bile bu yönetimin kararlarından memnun değil. Ev vergilerine devamlı zam geliyor. Ev sahipleri de kiracılara zam yapıyor, hem kiracılar, hem ev sahipleri zor durumda kalıyor. Esnaflar kan ağlıyor. Vatandaşlar yolları mahvettiniz diye şikayet ediyor. Tüm bu sorunlardan dolayı Schaerbeek Belediyesinde bir değişikliğe gidilmesi şart. Biz de bu değişikliğin içinde yer almak istiyoruz. Biz 2006’dan beri, 18 yıldır muhalefetteyiz. 18 yıldan sonra Sosyalist Partisinin Schaerbeek Belediyesinin iktidar ortağı olmasını istiyoruz.

Bunun içinde hep beraber çalışarak, bunu başaracağız. Vatandaşlara proje ve çalışmalarımızı birebir anlatarak, bunu başaracağımıza inanıyorum. Önümüzdeki Ekim seçimlerinde Schaerbeek Belediyesi iktidar ortağı olacağımıza ben gönülden inanıyorum. Tüm vatandaşlarımızı bu vesileyle saygıyla selamlıyor şimdiden desteklerini bekliyorum” dedi.

 ‘Belçika Aydın Haber’ olarak Schaerbeek belediyesi PS Liste başı adaylığına seçilen Milletvekili ve Meclis Başkan Vekili Hasan Koyuncu ve oluşturacağı ekibine başarılar diliyoruz.

www.belcikaaydinhaber.com