YUNANİSTAN’DAKİ GELİŞMELER: BUNALIMIN BEDELİNİ KİM ÖDEYECEK?/

Yunanistan’ın büyük bir mali bunalım içine düşmesi ve ateşin İspanya, İrlanda ve Portekiz’e de sıçrama tehlikesinin bulunuşu günün konusu olmayı sürdürüyor.

Yunanistan’ın büyük bir mali bunalım içine düşmesi ve ateşin İspanya, İrlanda ve Portekiz’e de sıçrama tehlikesinin bulunuşu günün konusu olmayı sürdürüyor. Avrupa Birliği,Yunanistan’a yardım etmezse, Avrupa Birliğinin parçalanacağından söz ediliyor. Şimdilik Almanya ve Fransa, Yunanistan’ı kurtarmak için harekete geçmeye hazır olduklarını açıkladılar.

 

Avrupa Birliği yetkilileri, Yunanistan hükümetinden, çalışanların maaşlarında kısıntıya gitmesini ve vergileri artırmasını istedi. Buna karşılık, Yunanistan’daki sendikalar ve özellikle memur sendikaları böyle bir kısıntıya karşı olduklarını belirterek harekete geçtiler ve genel greve gideceklerini açıkladılar.

Sendikalar, hükümetin mali bunalıma çare bulmak için alacağı kemer sıkma politikasına şiddetle karşı çıkarak, “BUNALIMIN BEDELİNİ BİZ ÖDEMİYECEĞİZ”, dediler

Gerçekten de, burada çok ters bir durum var. Yunanistan’ın bu mali bunalım içine düşmesinin sorumluları memurlar, işçiler ve emekliler olmayıp, ekonomiyi ^hortumlayanlar” ve daha fazla kâr hırslarıyla ekonomiyi bu duruma düşürenler olduğu halde, bir bedel ödenmesi gerektiği zaman, memurlara, işçilere, emeklilere, kısacası dar gelirlilere dönüp onlardan fedekârlık beklemek kadar garip bir durum olabilir mi!

Sendikalar, Yunanistan’ı bu hale düşürenlerin para babaları olduğuna işaret ederek

 Bedeli de onların ödemesi gerektiğini söylüyorlar; yoksa, maaşların dondurulması ve prim ücretlerinin azaltılmasıyla fakirleri daha da fakir duruma düşürerek değil!

İşte, Yunanistan’da sendikalar bu önemli noktayı vurgulamak için ülke çapinda yürüyüşler ve meydan toplantıları yapmaktalar ve genel greve gideceklerini açıklamış bulunuyorlar.